Skocz do zawartości
IGNORED

RCA z najlepszym basem

Sorto8

Rekomendowane odpowiedzi

No i jeszcze jedno kable IC nie mają basu, nie mają sopranu ani średnicy. Kable nie grają one po prostu pozwalają sygnałowi dotrzeć do wzmacniacza. A ile informacji tam dotrze i jakiej jakości. To już zależy od kabla. Więc jeżeli w twoim źródle będzie mało basu to kablem go nie dodasz ale jeżeli jest go sporo to trzeba zmienić kabel na taki który nie będzie ograniczał tego pasma ale za razem nie degradował innych pasm. Ot i cała filozofia. A który to może być przewód. To należy czytać odpowiedzi tych co słyszą uszami a nie miernikami. Miłej zabawy.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

wogóle to najsłabsza część tego toru to wzmacniacz (jasnowidza tu nietrzeba ) i raczej tym bym się zajoł niż IC - IC można "dociągnąć" brzmienie które nam odpowiada a nie szukać kabla który podkoloruje brzmienie - napewno nie z tak przejrzystym przetwornikiem jak hd800

audioquest diamondback i masz basu co nie mało według mnie najlepszy interkonekt do 500pln

sporo ma basu ale mało detaliczny troszkę, natomiast wypróbuj resona ic na bulletach całkiem sympatyczny w tej senie.

Focal + Naim

audioquest diamondback i masz basu co nie mało według mnie najlepszy interkonekt do 500pln

Podzielam zdanie kolegi chciałe uporządkowac scenę i dodać basu ( fakt że góra była ostrawa więc chciałem ja równiez przytłumić). Słuchałem diamonda i nastepnęgo w ofercie king cobra . Daimond wygrał dobry kompromis -bas -scena -szczegółowość

• 8 miesięcy później...

Odnowie temat

Bardzo przypadł mi do gustu AQ Diamondback. Czy ktoś znalazł cos podobnego, tylko z gładszą górą. Chodzi mi o wypelnienie dołu w dzielonym rotelu. Dla scisłosci nie chcę podbijać wyższego basu. Powiedzmy cena do 1k. Co można by wstepnie brac na odsłuch?

Bardzo przypadł mi do gustu AQ Diamondback. Czy ktoś znalazł cos podobnego, tylko z gładszą górą. Chodzi mi o wypelnienie dołu w dzielonym rotelu. Dla scisłosci nie chcę podbijać wyższego basu. Powiedzmy cena do 1k. Co można by wstepnie brac na odsłuch?

Proponuję posłuchać "wygrzanych" Van Den Hul The Orchid oraz Furutech FA-220. Są kierunkowe i to jest istotne. Orchid podłącz oznaczeniami od strony źródła, Furutech ma naniesione strzałki, od źródła do wzmaka. Mam jeszcze inne np. wspomniany Chord Chameleon Silver Plus oraz Wire World Equinox 6, jednak te pierwsze są wystarczająco neutralne żeby pokazać niedociągnięcia systemu oraz realizacji płyt. Jeśli system jest ok! to z tymi kablami "wchodzisz" do studia nagraniowego. Nie każdy musi się ze mną zgodzić, ja je tak odbieram. Do słuchawek polecam MoonAudio Blue Dragon lub Black Dragon z USA. Drogie, ale w porównaniu do np. Cardasa "ściągają" zasłonę ze sceny. Ponadto Cardas choć gra nisko schodzącym i mruczącym basem to jest on zbyt jednorodny. W każdym nagraniu ma raczej taki sam charakter, choć w porównaniu do fabrycznego przewodu od Sennheiserów HD-600 jest świetny. Trzeba tego słuchać godzinami, żeby wydać jakiś osąd. Pozdrawiam:)

Chord Chameleon Silver Plus możesz brać w ciemno, nawet bez odsłuchów.

Miałem go kiedyś i porównywałem z Dynaudio Focus 140 - bas zdecydowanie lepszy w Chordzie!

;)

Potwierdzam mam Chorda Chameleon Silver Plus super bas jak i reszta pasma . Mam tez VDH The second ta stara wersja na bialych wtykach ten IC tez ma dobry bas cala reszta oczywiscie tez super oba polecam .

vdh orchid troche drogo. Słuchałem chameleona plus, wszystko fajnie tylko troche brakuje samej dyscypliny basu, może też głębi.

Equinox 6 dostane w przyszłym tyg. Gdzie mozna wypozyczyć stereovoxa?

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)
<br /> Gdzie mozna wypozyczyć stereovoxa? <br />

Zapytaj w Audiofaście - Łódż

Używki na allegroszu wahają się w granicach 650zł .

W cenie do 1000 zł lepszego IC-a pod względem definicji basu nie słyszałem .

W starszej wersji widnieje pod nazwą Stereovox HDSE.

Dzieje się to w następujący sposób: wpina się różne kable i słyszy różnicę w basie...jedyny logiczny wniosek - to spowodował kabel. Jak to się dzieje, że słyszą, a inni być trochę mniej, inni wcale - musi to mieć związek ze słuchem, ale to już mój wniosek...brakuje mi dowodu, że każdy słyszy inaczej. Ale zakładając jednak, że wszyscy słyszą tak samo cała ta zabawa w kable nie miała by sensu, ponieważ z łatwością można by było zdefiniować i wymodelować dowolne brzmienie i wtedy zabawa stała by się nauką.

Odnowie temat

Możesz spróbować AN Lexus

----------------------------------------------------

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.