Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny za 100zł/szt ! Tonsil Duet...

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Poniewaz ostatnio widze duzo pytan dotyczacych tanich zestawów do kina domowego to proponuje przyjzec sie nowemu dziecku tonsila. Ma to konstrukcje podłogowa z 13 lub 16cm basem. Cena w Media 105zl/szt ! Hmm nie widzialem (tylko w reklamowce) nie slyszalem ale przy tej cenie deklasuje wszytskie plastikowe pierdziawki! (PRZYNAJMNIEJ W TEORII)

https://www.audiostereo.pl/topic/9402-kolumny-za-100z%C5%82szt-tonsil-duet/

No wlasnie za te pieniadze to naprawde okazja!!

Nawet niech graja słabo to i tak te wszystkie badziewiaste pierdziawki z miniwiez czy zestawów do kompa zostaja w tyle. Dla kogos kto nie ma potrzeby posiadania porzadnego zestawu beda idealne!!

Jak dobrze policzyc to za 500zł mam zestaw kolumn kina domowego !!! To tyle kosztuje jakis lepsiejszy Creative!

Elfan napisz czy tam jest 13 czy 16cm w basie bo ze zdjecia nie moge rozeznac.

Jak 16 to znajac tonsila jeszcze łupnąc potrafi!

Robert jest tam głośnik 16cm papierowy,i zagrac basem to on nieźle potrafi,w końcu tonsil sie na głośnikach troche zna i ma dswiadczenie.Graja raczej duzo basem dobrą śednicą i nie dokuczliwymi wysokomi tonami,ogólnie bardzo przyjemnie,sam sie zdziwiłem jak je usłyszałem,taki bas z takich tanich małych kolumn.Porwnania do satelit raczej bym nie robił,bo satelitka z plastiku to nie kolumna;) i to nie gra, a Tonsil duet to potrafi i to bardzo przyzwoicie jak na ta cene,a do tego skrzynki bardzo ładnie wykonane.Ogólnie polecam każdemu je posłuchać kto ma zamiar kupowac szajsowe plastikowe zabawki i zastanowić sie nad propozycją tonsila.POZDRO

a gdzie mozna znalezc jakies informacje nt. tych glosnikow? zdjecie mi wystarczy. bo na goglach i na stronie tonsila nic nie ma...

pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Nie wiem..ale wygladaja przyzwoicie na reklamowce z MediaM. Proste skrzynki w kolorze jasnego drewna. Czarne przetworniki. Naprawde przyzwoita robota. Sam sie zastanawiam czy do kompa sobie ich nie kupie :) Elfan jak mozesz zrób foto i pusc na forum

Robert nie zrobie foto bo mnie mam cyfrówki,ale wykonanie skrzynek jak i brzmienie jak na ta cenie jst bardzo dobre,jak chcesz do kompa to polecam,napewno nic lepszego w tej cenie nie masz szans znaleść.

eh. na stronie tonsila nie ma, na stronie media markt tez nie znalazlem...

wiec sobie ich na razie nie zobacze (o posluchaniu nie wspomniawszy).

a jestem patriota, wiec mnie oferta tonsila zawsze interesuje.

ale trudno sie mowi.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

• 10 miesięcy później...

dokładnie jest 15 według dołączonej ulotki

ojciec kupił takie do wieży JVC (50) w miejsce dotychczasowych

głościków wyglądajacych na trójdrożne 6ochm 60 wat rms

odsłuch muzyki przestał być męczący i stał się pomimo dwudrożnych

głośników, znacznie szczegółowy, słuchając tych samych utworów

o wiele więcej się słyszy, natomiat bas nie jest taki głeboki, i wysokie takie ostre

jak w orginalnych głośnikach, po prostu mozna długo słuchać

bez zmęczenia, szczególnie fajnie zabrzmiały utworki Jopek

Witam

Mam pytanie do forumowiczów posiadam popularną mini wieże Technicsa SA EH 550 czy zastąpienie jej głośników takimi tonsilkami pomogło by jej jakoś w sferze dzwięku czy raczej powinienem zacząć zbierać na jakiś najtańszy zestawik stereooo :o bo już nie trawie jej dzwięku pzdr

pzdr

moj znajomy je ma, za ta cene rewelacja. Po wlaczeniu loudnessa nawet bas sie pojawia ;-)

na aukcjach kilka zdjec :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy te głośniki bedą lepsze od głośników z zestwu philips LX3600D/22

Dźwięk

Przetwornik cyfrowo-analogowy : 24 bit, 96 kHz

Ustawienia korektora : Akcja, Classic, Koncert, Cyfrowe, Drama, Jazz, Rock, Sci-Fi

Pasmo przenoszenia : 30-20000 Hz

Stosunek sygnału do szumu : > 80 dB

System dźwięku : Dolby Digital (AC-3), Dolby Prologic II, DTS

Moc wyjściowa (RMS) : 6 x 50 W

Całkowita moc dźwięku (RMS) : 300 W.

Teraz w promocji ten zestaw jest za 700 zł w Auchanie???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.