Skocz do zawartości
IGNORED

CV CLS 215 i końcówka CV-2800

McKamilvip

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Tak jak w temacie, chcę zakupić taki zestaw do kina domowego i tu pojawia się problem, a mianowicie chodzi o jakość dźwięku. Czytałem na różnych forach i zdania są podzielone dlatego zwracam się do was i proszę o pomoc. Oczywiście wszystko można zmienić a mój budżet wynosi ok. 12000zł.

Dzięki za posty.

pytanie - na jak dużej mocy Ci zależy ?

to co widzisz na youtube i Cerwinach nie ma nic wspólnego z dobrą jakością, natomiast dysponuje potężną mocą, nogawki fruwają, w klatce uciska - czy tego szukasz ? powiem tak - w kinie domowym spokojnie identyczny efekt uzyskasz z mocnego subwoofera z 12'-15' głośnikiem, bez takich ohydnie wyglądających i paskudnie grających gratów (no może trochę przesadziłem, jednak odnoszę się tutaj do porównań co mógłbyś za te pieniądze mieć)

w muzyce przy dobrych kolumnach subwoofer jest zbędny, bardziej przeszkadza niż pomaga (no chyba że jest to sub naprawde dobrej klasy)

żeby coś więcej doradzić musisz napisać jakiego efektu oczekujesz z takiego zestawu i czy dotyczy on filmów czy również muzyki

napisz jakiej głównie słuchasz, jak duży masz pokój i czy budżet 12 tys. jest przeznaczony na całe kino domowe (elektronika + blue ray + kolumny) ?

wtedy coś konkretnego pomożemy dobrać....

Don111 tu trafiłeś w sedno, zależy mi na dużej mocy, no i oczywiście jakości przy cichszym oglądaniu filmów lub słuchaniu muzyki relaksacyjnej. Tak te 12000 są przeznaczone tylko na nagłośnienie i wzmacniacz. Jeżeli znacie jakieś inne rozwiązanie i uważacie że te CV się nienadają chętnie poczytam. Dzieki zza posty. Pozdr

zależy mi na dużej mocy, no i oczywiście jakości przy cichszym oglądaniu filmów lub słuchaniu muzyki relaksacyjnej

Duża moc to pojęcie względne. Napisz jaki masz metraż do nagłosnienia, to jest podstawa do której można odniesć potrzebną moc. Kolejna sprawa, chcesz słuchać muzyki releksacyjnej i oglądać filmy i to jeszcze cicho na takich kolumnach? To tak jak ciężarówką wyjechać na przejażdżkę krajoznawczą, dziwny pomysł. Jest pełno lepszych pomysłów, a najlepszy taki, żebys zaczął się rozglądać za sprzętem do domu, a nie na dyskotekę. I chyba nie ma co się rozpisywać na ten temat, bo pełno jest podpowiedzi jaki sprzęt w tej cenie na tym i innych forach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.