Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 1510 jakie glosniki do 5k

waliking

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wlasnie kupilem wzmacniacz Denona za okazyjne pieniadze mam pytanie jakie glosniki do niego podlonczyc slucham Techno Trance Haus Hip Hop ogolnie to slucham wszystkiego moj pokoj to okolo 35m2 teraz stoje przed wyborem glosnikow oczywiscie wiadomo ze odsluch musi byc ale chcialbym posluchac waszych opini myslalem nad Monitor Audio RX8 cena do 5,5 k. pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/94364-denon-1510-jakie-glosniki-do-5k/

Proponuję Ci Dali Ikon 6 mk2. Nowe idzie wyrwać już za 4,5kzł. Zanim kupiłem Focale miałem przez długi czas właśnie te Ikony 6 i z Denonem PMA 1510 grało to bardzo dynamicznie i przyjemnie, myślę że warto posłuchać.

Zerknij też może na Focal Chorus 726, trochę inne granie ale Denon 1510 ładnie spisuje się przy 4Ohmach. Sugerka jest ponad 6kzł ale spokojnie zejdziesz do 5kzł.

Witam. Wlasnie kupilem wzmacniacz Denona ....(ciach) ...mam pytanie jakie glosniki do niego podlonczyc ...(ciach)...moj pokoj to okolo 35m2 ...(ciach) ... myslalem nad Monitor Audio RX8 cena do 5,5 k. pozdrawiam

Witam,

mój zestaw to DENON PMA-1500RII i MA RX8 + żródła.

pokój odsłuchowy ok. 30 m2 + adaptacja akustyczna

muzyka zupełnie inna - (z lat '60-'90 ubiegłego wieku) sic!

MSZ gra wyśmienicie.

Jestem bardzo zadowolony.

Polecam taką konfigurację.

Pzdr.

Nubira2CDX

obawiam sie ze z monitor audio bedzie za ostro, odsłuchaj castle z serii knight, bądź coś z dynaudio, omijaj jak ognia zestawienia tego wzmacniacza z kolumnami ostrymi.

Witam,

nie słyszę wyostrzenia góry pasma, ale może to wynik adaptacji akustycznej pokoju odsłuchowego, albo ... mojego wieku.

Pzdr.

Nubira2CDX

Techno Trance Haus Hip Hop...... Dali Ikon są delikatne, a do takiej muzy kupiłbym coś od JBL. Amerykańskie trzesięnie ziemi, może i niezbyt wyrafinowane, ale jest zabawa, jest fun. Może też Vandersteen 1Ci, wyglądają jak Niemka o poranku, ale walą aż miło, radość z dzwięku uber alles!

Techno Trance Haus Hip Hop...... Dali Ikon są delikatne, a do takiej muzy kupiłbym coś od JBL. Amerykańskie trzesięnie ziemi, może i niezbyt wyrafinowane, ale jest zabawa, jest fun. .. (ciach).... radość z dzwięku uber alles!

Witam,

miałem (mam nadal) JBL studio L890. Grały z w.w. wzmacniaczem jakiś czas (krótki). Zestaw grał MSZ "dyskotekowo".

Pzdr.

Nubira2CDX

Witaj,

jeśli szukasz brzmienia efekciarskiego, zwróć uwagę na kolumny Jbl Studio 580. Do Twojej muzyki jednak idealnie dopasują się Paradigm Reference Studio 60 v.5 oraz wymienione przez Ciebie Monitor Audio Rx8.

zdecydowanie polecam odsłuchy,

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzieki panowie za tak liczne odpowiedzi niektore z nich napewno wezme pod uwage mam swoje typy ktore na pewno poslucham::))

nie zalezy mi na dyskotekowym graniu ani na efekciarckim zalezy mi zeby graly przyjemnie nie meczaco ciezko mi opisac jak bo nie jestem audiofilem poprostu chce miec zestaw ktory ladnie gra:))

Zerknij też może na Focal Chorus 726, trochę inne granie ale Denon 1510 ładnie spisuje się przy 4Ohmach. Sugerka jest ponad 6kzł ale spokojnie zejdziesz do 5kzł.

troche inne czyli jakie?? powiem szczerze ze interesowalem sie miedzy innymi tez tymi glosnikami

Powtarzam sie, ale Vandersteeny 1Ci brzmia naprawde super z tym piecykiem. To takie granie okraszone maniera "live". Swietna scena, miekki acz kontrolowany bas z mieskiem. Lekko wypchnieta srednica, tak jakby Ci pani wokalistka do ucha szeptala. Wyglad nie powala, ale to kwestia gustu. Monitor Audio to tez dobry wybor, choc juz nie daja takiego funu jak VS 1Ci.

Jeżeli nie chcesz męczącego grania to omijaj szerokim łukiem JBL, zwlaszcza z denonem i zwłaszcza jak chciałbyś słuchać muzyki w formacie MP3. Również polecam Focal. Myślę że dobrze by to się zgrało z Twoim wzmacniaczem.

zabiore wzmacniacz na odsluch i poslucham MA i Focal te glosniki mi pasuja nie ukrywam ze zalezy mi tez na tym zeby jakos wygladaly

Powtarzam sie, ale Vandersteeny 1Ci brzmia naprawde super z tym piecykiem. To takie granie okraszone maniera "live". Swietna scena, miekki acz kontrolowany bas z mieskiem. Lekko wypchnieta srednica, tak jakby Ci pani wokalistka do ucha szeptala. Wyglad nie powala, ale to kwestia gustu. Monitor Audio to tez dobry wybor, choc juz nie daja takiego funu jak VS 1Ci.

1Ci odpadaja sa poprostu brzydkie:((

Zupelnie jak w naturze, najbardziej wartosciowe dziewczyny sa zwykle brzydkie, choc zdarzaja sie wyjatki, ktore tylko potwierdzaja regule :) Gdybys jednak kiedys przechodzil obok nich, posluchaj, ot tak, zeby sobie chociaz poglad wyrobic. Na zywca wygladaja lepiej niz na fotach, ale Cindy Crawford to nie jest...

troche inne czyli jakie?? powiem szczerze ze interesowalem sie miedzy innymi tez tymi glosnikami

Inne w porównaniu do Ikonów. Ikony w połączeniu z Denonem zagrają zdecydowanie cieplej, ładnie eksponując środek pasma. Focale trochę mniej moim zdaniem koloryzują, mają bardzo mocną podstawę basową, są zdecydowanie bardziej analityczne. Koniecznie musisz posłuchać, każdy odbiera to inaczej.

• 5 miesięcy później...

Ale głupoty piszecie. I to niby w ramach pomocy. Najpierw napisz jeden z drugim co dla was oznacza wyostrzone brzmienie. Potem może zapytajcie czy pytającemu o takie nie chodzi. Bo jak usłyszałem ESY i potem poczytałem opinie to stwierdziłem, że audiofil i wysokiwe tony to sprzeczność. Bo kolumny firmy ESA to wyjątkowo zamulony badziew. Rzadko takie coś się zdarza wręcz.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

powiedzcie mi jeszcze co myslicie o tych glosnikach:

Paradigm Monitor 11 v7

Swietne,ale polecane wyzej studio 60v5 sa klase wyzej.Ja mialem denona 1500ae.User Mario 77 juz nie pamietam czy ma 1510 czy 1500 ale jesli nowa wersja gra bardzo podobnie do starej to niekoniecznie to zestawienie da optymalny rezultat.Z Ikonami zgrywa sie za to bardzo ladnie.Najlepiej wez piec pod pache i do sklepu,zreszta ten model jest w wielu salonach audio,mozna odsluchac.

• 7 miesięcy później...
Gość mircysko

(Konto usunięte)

Posiadam wspomnianego PMA-1510AE, kolumny IKON7, na moje ucho żadna rewelacja. Byłem u znajomego, PMA-1510AE spięty z JBL STUDIO 580, to już zagrało z wiele lepszym efektem (oczywiście na mój gust).

Proszę o podpowiedz jakie inne kolumny mógłbym kupić do 6tys. aby dzwięk był o podobnej barwie do w/w JBL. Choć nie chcę kolumn JBL.

pozdrawiam.

Jak zajrzysz w ogloszenia znajdziesz Rx8 w bialym lakierze. Nie pozostaje nic innego jak przejechac sie do salonu i zobaczyc czy takie brzmienie ci odpowiada. Przy okazji odsluchasz sobie tez inne kolumny.

• 3 miesiące później...

Posiadam wspomnianego PMA-1510AE, kolumny IKON7, na moje ucho żadna rewelacja. Byłem u znajomego, PMA-1510AE spięty z JBL STUDIO 580, to już zagrało z wiele lepszym efektem (oczywiście na mój gust).

Proszę o podpowiedz jakie inne kolumny mógłbym kupić do 6tys. aby dzwięk był o podobnej barwie do w/w JBL. Choć nie chcę kolumn JBL.

pozdrawiam.

mircysko - kupiłeś już jakieś kolumny?

Gość mircysko

(Konto usunięte)

mircysko - kupiłeś już jakieś kolumny?

Kupiłem Monitor Audio RX8, i znowu jak dla mnie zły wybór (sprzedałem). Poszedłem w inną stronę (dla części forumowiczów temat nie do akceptacji), kupiłem w miarę dobry kabelek 230V, i to był strzał w dziesiątkę. Zostawiłem Ikon7.

Techno Trance Haus Hip Hop...... Dali Ikon są delikatne, a do takiej muzy kupiłbym coś od JBL. Amerykańskie trzesięnie ziemi, może i niezbyt wyrafinowane, ale jest zabawa, jest fun. Może też Vandersteen 1Ci, wyglądają jak Niemka o poranku, ale walą aż miło, radość z dzwięku uber alles!

Dokładnie dali ikon to nie kolumny do takiej muzy. One lubią czarować górą w spokojnej muzyce. No i bas mają raczej twardawy i kontrolowany. Tutaj mógł sprawdzić się jbl, klipsch

Kupiłem Monitor Audio RX8, i znowu jak dla mnie zły wybór (sprzedałem). Poszedłem w inną stronę (dla części forumowiczów temat nie do akceptacji), kupiłem w miarę dobry kabelek 230V, i to był strzał w dziesiątkę. Zostawiłem Ikon7.

Ha!

Ja zrobiłem dokładnie to samo :-))))))))))

Zostawiłem kolumny, a wymieniłem sieciówkę....

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Kolego, powaliłeś mnie na kolana i chyba nie tylko mnie.

Co to znaczy?

normalnie w świecie kupiłem. Tak jak kupuje się ziemniaki.

Jaki kabel wymieniłeś i po co?

wymieniłem kabel zasilający wzmak. Po co ? - nie miałem co robić z kasą.

Tak poważnie, to są tacy co słyszą kable,a i są tacy co nie.

pozdrawiam

Kupiłem Monitor Audio RX8, i znowu jak dla mnie zły wybór (sprzedałem).

A czego oczekiwałeś w takim połączeniu?

Posiadam wspomnianego PMA-1510AE, kolumny IKON7, na moje ucho żadna rewelacja.

Trudno żeby była. DI grające jasną, dobitną górą nadają się do spokojnej muzyczki i lekko ocieplonej elektroniki.

Byłeś w ogóle na jakimś odsłuchu, czy też wybierasz w ciemno siedząc przed komputerem w nadziei że może tym razem się uda?

wymieniłem kabel zasilający wzmak. Po co ? - nie miałem co robić z kasą.

Słusznie. Jak kolumny i wzmacniacz się nie zgrywają się ze sobą to kabelek sieciowy na pewno pomoże.

Tak poważnie, to są tacy co słyszą kable,a i są tacy co nie.

Kolumny i wzmacniacz to w sumie nic. 2m miedzianego drutu przez, który dostarczane jest zasilanie musi diametralnie zmienić dźwięk.

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Byłeś w ogóle na jakimś odsłuchu, czy też wybierasz w ciemno siedząc przed komputerem w nadziei że może tym razem się uda?

Byłem, słuchałem, RX8 na odsłuchu zapowiadały naprawdę ciekawie, wizualnie też są niczego sobie, lecz tak jak pisałem w innym poście, w domu okazało się że jest do bani, wina akustyki w moim pokoju, ale to już inny temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.