Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki referencyjne za ~700zł

lapsio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od pewnego czasu rozglądam się za jakimis możliwie dobrymi słuchawkami referencyjnymi w okolicach 700zł. Czytałem na tym forum już, że firmy godne polecenia to AKG i Beyerdynamic. Byłem też w dwóch sklepach muzycznych i doradzono mi:

Beyerdynamic DT 770 PRO (wersja 250Ohm)

oraz

AKG K271 Mk II

Chciałem sie zapytać, czy w tym przedziale cenowym jest jeszcze coś naprawdę wartego polecenia i co najlepiej by kupić. Muzyka raczej elektroniczna, ambient (raczej pod film, więc pewnie sporo naprawdę niskich tonów). Źródło to Xonar D2 lub EMU 0404. Jeśli oczywiście trochę drożej jest jakiś duży skok jakościowy to również chętnie wezme pod uwagę. Szczerze mówiąc nie zajmowałem sie nigdy produkcja dźwięku i prawdopodobnie nie ja będę nagrywał z tymi sluchawkami tylko znajomy więc poza ogólną podstawą teoretyczną jestem totalnie pozbawiony jakiegokolwiek doświadczenia ze sprzętem referencyjnym i zdaję się na Wasze doświadczenie i prosze o mozliwie proste wyjaśnienie różnic :). (uprzedzając pewne uwagi pojawiające się w podobnych tematach - nie moga być monitory odsłuchowe, bo głośniki już w domu mam i nie chcę ich wymieniać zależy mi na słuchawkach i na referencyjności przede wszystkim no i żeby były zamknięte. Nie muszą być mobilne, więc wysoka impendancja nie przeszkadza, a jeśli się dobrze orientuję to nawet wskazana. I proszę się nie sugerować tym, że napisałem, że nie będe nagrywał muzyki bo mimo tego nadal interesują mnie tylko słuchawki do tego właśnie celu)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.