Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do Celestion F30

farti

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Jest to mój pierwszy wpis na forum więc proszę o wyrozumiałość.

Poszukuję amplitunera do zestawu kolumn Celestion F30 centralny F35 tyły F10 sub s80. Przedział cenowy to około 4kzl kino/muzyka 30/70. Muzyka: Pink Floyd, Marylion, Muse, Moby, DM, Clapton, Linkin Park. Pomieszczeniem jest salon 40m2 z antresolą.

Dzięki za porady.

Ps. Na zdjęciach jest jedynie fikcyjna wizualizacja. Ale projekt domu ten sam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-42340-0-87034300-1338586825_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/94775-amplituner-do-celestion-f30/

Do tego co pokazałeś to Cambridge Audio 551, Pioneer VSX LX 55 , Harman 365

Ciekawi mnie też Yamaha RX-A1010 oraz Marantz SR6006

Widzę, że te moje kolumienki są tutaj na forum mało popularne. W sklepach audio niestety ich nie ma i ciężko posłuchać amplitunera bez kolumn, pozostaje chyba wypożyczenie ampli do domu.

Miałem identyczny zestaw tylko bez suba, u mnie grało to z yamaha rxv640 potem po modyfikacji z rxv3900 bardzo żywy i świeży dźwięk płynie z tych kolumn w zestawieniu z elektroniką yamahy.

To trochę mezalians. Co prawda amplituner za 4 tys. to i tak nie jest wzmacniacz aby można było mówić o różnicy klasy pomiędzy ampli i kolumnami, ale i tak o wiele lepiej by to wszystko zagrało gdybyś przeznaczył 2x tyle na kolumny, nie na odwrót.

Kolumny na razie zostają ponieważ grają naprawdę przyjemnie, kupując je w chyba 2003 roku pokonały w boju zestawy co najmniej dwa razy droższe. W salonie potrzebuję amplitunera w miarę uniwersalnego to ma być słuchanie muzyki, radia, telewizji w codzienności. Dla cieszenia się muzycznymi i kinowymi doznaniami buduje dedykowaną salę w piwnicy ale o tym poproszę o porady troszkę później.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.