Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy DAC Oversampling AD1865

Rekomendowane odpowiedzi

is the PCB for AD1865 is available for sale?

The "Robertus DAC" is/was a project that was completed some time ago within this thread, but which still generates lively discussions. It is a nice, functioning design and with lots of people here who participated in the final order for PCB and parts.

People successfully put it together and are currently using it. Some even say it sounds **very** nice.

If this is interesting for you, just state your intention here that you are interested in purchasing such a "kit" from someone who abandoned the project for whatever reason - and maybe someone will contact you on private messages channel and offer/sell the whole set / kit to you, or maybe a subset thereof. Most of the "kits" were traded recently "without the DAC chip itself", as people liked to control the "source of origin", from which they actually purchased the AD1865 chip. It is a nice and compact design. Schematic is available - picture some pages back. Hope this helps. Cheers.

zjj_wwa

is the PCB for AD1865 is available for sale?

... and by the way .... WELCOME Aboard !

The "Robertus DAC" is/was a project that was completed some time ago within this thread, but which still generates lively discussions. It is a nice, functioning design and with lots of people here who participated in the final order for PCB and parts.

People successfully put it together and are currently using it. Some even say it sounds **very** nice.

If this is interesting for you, just state your intention here that you are interested in purchasing such a "kit" from someone who abandoned the project for whatever reason - and maybe someone will contact you on private messages channel and offer/sell the whole set / kit to you, or maybe a subset thereof. Most of the "kits" were traded recently "without the DAC chip itself", as people liked to control the "source of origin", from which they actually purchased the AD1865 chip. It is a nice and compact design. Schematic is available - picture some pages back. Hope this helps. Cheers.

zjj_wwa

... and by the way .... WELCOME Aboard !

parts.

Hi,

I have seen schematic and assembled kit,Please send me latest pcb photo.please also confirm this pcb is with assembled parts with price of 300 polish currency.

Edytowane przez Imacman
zdublowany wpis

Hi,

I have seen schematic and assembled kit,Please send me latest pcb photo.please also confirm this pcb is with assembled parts with price of 300 polish currency.

Uwaga na kolegów z azji ;)

Edytowane przez homodelfinus

Please provide me link where I can buy Robertus DAC kit.

Such a link does not exist probably. I think that the "kit" never existed as a commercial product. It was a "one time event". But the people here already know that you are a possible buyer. Maybe someone has one for sale and will talk to you privately. Just simply wait and see.

Panowie, może niepotrzebnie z góry zakładamy kudłate intencje naszego nowo zarejestrowanego nowicjusza ? Może po prostu też pasjonat tak jak my ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez SpoX

MA ktoś odsąpić przejściówkę SM5813 na DF1706? pozdrawiam Wlodasss

Forumowa płytka przejściówki była projektowana pod DF1704 a nie DF1706.

Różnice pomiędzy DF1704 i DF1706 w aspkcie przejściówki opisałem w poście nr #1008 w tym watku.

Wszystkie płytki jakie miałem poszły do forumowiczów.

Oczywiście można zamówić nowa partie ale musiałoby się znaleźć kilkanaście osób.

Uruchomienie produkcji to koszt około 100 zł.

Pozdrawiam

JarekC

Czy Robert ściągał z UK trafo SPDIF o oznaczeniu PE65612? Był to oryginalny PULSE czy jakiś zamiennik?

Gdyby ktoś miał go do odsprzedania proszę o kontakt.

Mam do odsprzedania kompletnego, uruchomionego DACa gdyby ktoś był chętny, więcej informacji i zdjęcia w dziale Rózne kostki do wzięcia i na PW.

Z ciekawostek powiem, ze pisał już do mnie ten zagraniczniak ( Indyjczyk ) i bardzo węszył w temacie. Wypytaywał o różne rozwiązania itp. Jak tylko sie zorientował, ze w wątku jest podany schemat to zainteresowanie znikło :)

Takie małe nowe doświadczenie odnośnie zastosowania mundorfów mlityc w zasilaczu tego daca ;

No to dotarły, od rana grają w dacu ad1865,powiem szczerze takich kondów szukałem ,a trochę tego przewaliłem ,motoryka basu powala ,nie wiedziałem ,że ten dac tak gra...) wcześniej chodził na panasonic tsha ,nichicon fw,i zawsze czegoś brakowało ,szczególnie problemem był niesatysfakcjonujący mnie bas,a mundorfy pokazały że można znacznie lepiej ,oczywiście cała reszta jest po prostu świetna,góra czyściutka ,średnica miła dla ucha,przede wszystkim mają świetny balans tonalny ,i sa cholernie szybkie,nichicony gold tune nie mają startu do nich,sprawdzałem je też w integrze w miejsce jamiconów ,co prawda jamicony są 15000uf ale chodziło mi o porównanie charakteru ,no i oczywiście mundorfy zachowały się świetnie,mają tylko 4700uf ale basy miały znacznie lepsze,nie ilościowo ale jakościowo,po prostu wiadomo czego można się spodziewać po większej pojemności,jednym słowem bardzo dobrze wydana kasa a kondy tanie nie są,przyrost jakości to rekompensuje ,szczerze polecam rewelacyjne kondy do zasilaczy

Jeszcze jakbyś sprecyzował o które kondensatory Ci chodzi było by ok...

napisałem przecież mundorf mlytic,czytać proszę :)

Ukryta Zawartość

I gdzie konkretnie je zaaplikowałeś.

zasilacz główny daca,

Ukryta Zawartość

napisałem przecież mundorf mlytic,czytać proszę :)

Chodziło mi o oznaczenia kondensatorów (schemat/PCB), czytać potrafię, troszkę źle pytanie zadałem sorki.

zasilacz główny daca

Jeszcze bardziej ogólna odpowiedź niż "zastosowania mundorfów mlityc w zasilaczu tego daca"...

Ten DAC nie ma jednego głównego zasilacza, więc ta informacja w niczym nie pomaga.

Edytowane przez Julianos

Jeszcze bardziej ogólna odpowiedź niż "zastosowania mundorfów mlityc w zasilaczu tego daca"...

Ten DAC nie ma jednego głównego zasilacza, więc ta informacja w niczym nie pomaga.

Też dokładnie o to pytałem. Bez podania jaki to zasilacz informacja jest bezużyteczna.

A gdzie w zasilaczu głównym tego daca można dać kondy 4700uf to chyba oczywiste ,przedszkole...

Odpowiedź > NIGDZIE

Człowieku ogarnij się... bo to Ty się zachowujesz jak dzieci w przedszkolu.

Ten DAC NIE MA głównego zasilacza w którym można wlutować kondensatory 4700uF...

A gdzie w zasilaczu głównym tego daca można dać kondy 4700uf to chyba oczywiste ,przedszkole...

Jakbyś mógł to objaśnij przedszkolakom gdzie można tam wsadzić kondy 4700uF bo mnie to chyba na oczy padło i nie widzę tam miejsca na nie :)

Ja mam zasilacz na płycie głównej daca a tą całą informację na temat kondów dałem poprostu dla informacji bo może ktoś będzie miał ochotę na poprawienie daca,zakupiłem te kondy dla sprawdzenia ich, akurat tu się świetnie nadają,a dac jest projektem waldiego to tyle

Ja mam zasilacz na płycie głównej daca a tą całą informację na temat kondów dałem poprostu dla informacji bo może ktoś będzie miał ochotę na poprawienie daca,zakupiłem te kondy dla sprawdzenia ich, akurat tu się świetnie nadają,a dac jest projektem waldiego to tyle

Takie informacje podaje się na samym początku, wprowadzasz tylko zamieszanie co widać po wcześniejszych postach.

Porównujesz 2 różne DAC'i to raz.

Porównujesz 2 różne zasilacze to dwa.

Nie napisałeś jaki tam jest zasilacz to trzy.

Ogólnie nic ta informacja nie dała poza tym, że w innym DAC'u coś się poprawiło...

Edytowane przez Julianos
Gość

(Konto usunięte)

ale sie poprawiło, to ważne :)

no dajcie człowiekowi sie pochwalić...

fajne kondy kupił przecież....

Może troszke mało precyzyjny był, ale na pewno to z euforii, że tak dobrze gra :)

• 4 tygodnie później...

Chciałbym swojego DACa rozbudować o wejście sygnału optycznego. Podejrzałem jak to Robert zrobił przy WM_DACu. Czy mogę taki układ bez zmian zaaplikować do tego przetwornika?

18943612.png

mate_ous

Chciałbym swojego DACa rozbudować o wejście sygnału optycznego. Podejrzałem jak to Robert zrobił przy WM_DACu. Czy mogę taki układ bez zmian zaaplikować do tego przetwornika?

18943612.png

Układ poprawny

• Pokaż nowe odpowiedzi