Skocz do zawartości
IGNORED

Omar Sosa

ZoltanChivay

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od kilku dni w kolko słucham dwóch płyt Omara Sosy. Pierwsza to solowa płyta pt "Calma" , druga to koncertowa pt"Ayaguna" , na której pianiście towarzyszy Gustavo Ovalle ( głos, perkusjonalia itp)

Obie płyty są pełne nastroju a zarazem ekspresji . Pierwsza to fortepian ( w dwoch utworach -elektryczny) , któremu smaku dodaje bardzo delikatna domieszka elektroniki , trochę zabawy efektami , pogłosem...ale wszystko podane z wyczuciem i smakiem.

Druga to nagranie koncertowe - a zatem ekspresja, dynamika, rytm...Przy okazji -bogata paleta fascynacji muzyka klimatami etno .

Realizacja płyt znakomita.

Gorąco polecam zarówno płyty jak i wykonawcę

Swoja droga - ciekawy jestem czemu nie pisze się u nas na forum o muzykach takich jak właśnie Omar Sosa czy Roberto Fonseca?

Czyżby ich muzyka nie cieszyła się uznaniem?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/94862-omar-sosa/

Bardzo lubię i cenię Omara Sosę. Myślę, że na fortepianie gra prawdziwie i w pełni po mistrzowsku, lepiej niż pewni przereklamowani idole typu Keith Jarrett, który, za przeproszeniem, od pewnego czasu soli wciąż to samo, co nie oznacza, że go nie lubię, bo lubię, ale tego pierwszego uważam za bardziej twórczego i lepszego technicznie. Sosa to Sosa. Ma swój styl i fantazję. Byłem kilka razy na jego koncertach - pełen odjazd!

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

https://www.audiostereo.pl/topic/94862-omar-sosa/#findComment-2500058

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.