Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba coś nie tak z uprgadem. Zlikwidowali ten z 16-tego grudnia v266- b- 544 i aktualny jest ten z 4-tego listopada v266- b- 525. Mój SM6 po zaktualizowaniu 16 grudnia na v266- b- 544, teraz wykrywa że jest nowa wersja oprogramowania.

A u mnie na poprzednim sofcie była lipa, aplikacja nie łączyła się, musiałem ją często resetować, nie nawiązywała połączenia z serwerem. Używam aplikacji od CA pod iOSa na iPadzie.

Po aktualizacji do wersji z 16 grudnia problemy zniknęły jak ręką odjął. Więc na razie nie robię downgradu. Poczekamy, pewnie grupka pryszczatych okularników-informatyków już koduje poprawkę... (bez obrazy panowie informatycy, taki stereotyp mi się utrwalił ze studiów na polibudzie... ;-)

aplikacja nie łączyła się, musiałem ją często resetować

Miałem to samo. Cholery mozna było dostac.

Ale trzeba przyznać, że stosunkowo szybko to rozwiązali.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Mam pytanie dot. aplikacji na Androida (wzrok już nie ten i mały wyświetlacz zupełnie mnie nie urządza...) - czy jeśli podepnę do SM6 dysk USB z około terabajtem flaców uporządkowanych dość przemyślanie w folderach, to ta aplikacja umożliwi mi nawigację po folderach i pilkach wg ich nazw (nie wg tagów)? Bo wiele plików jest nieotagowanych i odtwarzacze, które kierują się tylko tagami robią potworną kaszanę, w której niczego nie sposób znaleźć. Czy w ogóle terabajt plików jest dla SM6 do przełknięcia? Nie będzie za każdym razem przez kwadrans wczytywał ich struktury?... Czy podpięcie serwera np. NSA310 coś w tej funkcjonalności zmieni?

I jeszcze - czy ktoś porównywał go w funkcji DACa z rDAC Arcama?

czy jeśli podepnę do SM6 dysk USB z około terabajtem flaców uporządkowanych dość przemyślanie w folderach, to ta aplikacja umożliwi mi nawigację po folderach i pilkach wg ich nazw (nie wg tagów)?

Aplikacja dla androida umożliwia taki sposób wyszukiwania. W oknie aplikacji po wejściu w folder Media znajdujesz podpięte serwery UPNP lub inne pamięci zewnętrzne i możesz przeszukiwać strukturę folderów taką jaką utworzyłeś na dysku. Przeszukiwanie odbywa się ponadto według nstp. schematów: cała muzyka,listy odtwarzania,inteligentna lista odtwarzania,wg albumu, wg artysty, wg gatunku, artysta/album. Oczywiście w tych przypadkach aplikacja odczytuje tagi.

Czy w ogóle terabajt plików jest dla SM6 do przełknięcia?

Terabajt plików nie stanowi żadnego problemu. Mogę nawet podać ci konkretne dane dotyczące wczytywania folderu 1,1 TB. W moim przypadku trwa to dokładnie..........4 sekundy. Apka zainstalowana jest na tablecie Asusa Transformer Prime i działa bardzo stabilnie. Pliki mam na serwerze Synology DS213J.

Dzięki! Tej informacji właśnie mi brakowało do szczęścia - zaczynam więc eksperymenty z SM6, dość już mam narowów sprzętu typu Popcorn Hour + DAC... Choć z żalem będę musiał spuścić na Allegro nowiutkiego irDACa (nie dogadał się z Popcrnem :/ z winy zapewne Popcorna) - to rewelacyjny sprzęt, ale nie stać mnie na razie na dwa przetworniki, mam nadzieję, że CA nie okaże się jakoś dużo słabszy.

Dobrych Świąt wszystkim uczestnikom wątku i super-sprzętu (oraz nagrań!) pod choinką!

No, jestem po pierwszych eksperymentach z SM6 - ma mnóstwo zalet, ale niestety współpraca aplikacji androidowej nie jest optymalna, delikatnie mówiąc :/ (mimo ostatniego firmware i najnowszej wersji ap): po wybraniu np. folderu na dysku USB nic się dzieje, trzeba się cofnąć i wybrać jeszcze raz - wtedy zaskakuje. Ale co z tego, gdy po kilku operacjach albo aplikacja rozłącza się z SM6, albo w ogóle resetuje się połączenie sieciowe (mimo siły sygnału Wi Fi ponad 90%), czasem nawet następuję reset całego urządzenia. To już tak będzie i trzeba pokochać? Czy z iPhonem bywa lepiej/stabilniej (może by nabyć jakąś używkę w roli samego tylko pilota)?

Edytowane przez MacP

Z iphone gra to elegancko.

Wczoraj miałem problemy.

SM nei chciał się łaczyć z netem ani z iponem.

Ale to chyba wina netu. Sam nei wiem,bo latop działał normalnie.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Uzywam iOS i androida appke do SM6 i przepasc jest ogromna. na niekorzysc androida-co chwila reset,czesto nie czyta zapamietanych stacji radiowych i inne cyrki gdzie na iOS ewentualnie wchodzi dluzej w folder po starcie.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Koledzy a czy miał ktoś problem w wykryciem serwera plików (QNAP) przez SM6? rok chodziło dobrze teraz nagle przestał widzieć serwer. Już mi ręce opadają, bo zupełnie nie wiem gdzie mam szukać rozwiązania.

Edytowane przez dawid77

Ja mam serwer Synology. Połączenia z SM6 po wi-fi. Raz mi się zdarzyło coś podobnego. Pomogło zresetowanie routera (przez odłączenie zasilania).

Już kombinowałem z zasilaniem, podmianą kabli, ustawieniami sieciowymi. Wszystkie urządzenia widzą serwer a SM6 nie, chyba pozostanie serwis.

Czy resetowałeś SM6 poprzez odłączenie zasilania? Miałem sytuację odwrotną (po aktualizacji oprogramowania). SM6 odtwarzał pliki z serwera, ale nie działało radio internetowe. Po resecie SM6 wszystko działało bez zarzutu.

Czyli sieć działa poprawnie. To raczej problem programowy. Spróbuj włączyć aktualizację oprogramowania. Jeśli nie pomoże, to raczej będzie potrzebna pomoc serwisu.

Po ciągu dalszym testów docieram urządzenie. Dość dobrze działa z tanim serwerkiem Zyxela NSA310S przez wifi - nawet "gęste" pliki FLAC się nie tną, ale nawigacja wg folderów poprzez program Stream Magic jest dość idiotyczna - trzeba przejść za każdym razem wiele "poziomów", by dobrać się do plików. Może w czterdziestej dziewiątej wersji softu wpadną na pomysł robienia jakichś "zakładek", albo możliwość ustawienia "Rozpoczynaj w folderze xxx". Takie funkcje ma natomiast BubbleUPNP i raczej to tę aplikację na Androida polecam, choć w konfiguracji jest trochę niewdzięczna - ale jak już się poustawia, to bije na głowę tę oryginalną!

To, czego mi najbardziej brakuje (a co mają nawet tanie, chińskie odtwarzacze plików!), to możliwość przewijania w trakcie słuchania. Czasem się przydaje i nie bardzo pojmuję, co stoi na przeszkodzie - może jakiś system buforowania odtwarzanego pliku? (a propos - wie ktoś czy, i ile SM6 buforuje?)

Polecam wypróbować SM6 i JPlay na max ustawieniach .

JPlay podaje na swojej stronie internetowej, że może być zainstalowany jako niezależny odtwarzacz lub współpracować z aplikacjami takimi jak Foobar, JRiver Media Center, etc.

Natomiast JRiver Media Center twierdzi, że JPlay to nabijanie w butelkę i radzi żeby go odinstalować, ponieważ wprowadza dodatkową warstwę przetwarzania dźwięku, która degraduje jego jakość etc.

Foobar ma podobne zdanie w kwestii JPlay

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ockeghem

Ściągnij sobie darmową wersję trial Jplay i sam się przekonaj .

Sam Jplay ma prosty programik do odtwarzania muzyki i to wystarczy do normalnego odtwarzania albo żeby się przekonać / porównać z innymi .

Miałem Jriver i mam Foobara . Obydwa łączyłem z Jplay i zostawiłem go z Foobarem . Jriver mi się wieszał , nie potrzebuję zdalnego sterowania i wydawania kolejnej kasy a przyzwyczaiłem się do foobara .

Foobar + ASIO gra fajnie . Ale JPlay na max ustawieniach ( z Win 8 ) w funkcji hibernate to duży krok do przodu w stosunku SM6 + dysk po USB z porządnym osobnym zasilaczem .

Zawsze byłem przeciwnikiem PC AUDIO ale teraz nie widzę odwrotu .

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

generowanie mocy 100W przy 8 Ohmach i do 100W przy 4 Ohmach... chyba pomyłka?

powinien mieć około 200W przy 4 Ohmach

pzdr

Sprawdziłem, 150W przy 4 Ohmach.

Czyli dedykowany pre to SM6, a odtwarzacz cd to 651C?

pzdr

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Rzeczywiście, jest tam błąd, przy 4 ohmach powinno być 150W. Co do prawidłowości, o której piszesz to nie jest taka oczywista, np NAD C356 generują podobną moc przy różnym obciążeniu.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Rzeczywiście, jest tam błąd, przy 4 ohmach powinno być 150W. Co do prawidłowości, o której piszesz to nie jest taka oczywista, np NAD C356 generują podobną moc przy różnym obciążeniu.

Jednym słowem ma kiepskie zasilanie, W idealnych warunkach przy impedancji mniejszej o połowę moc powinna wzrosnąć x2.

Serwer muzyczny zainstalowany na WD My Book Live pozwala na przesłuchiwanie po folderach ale wówczas ich zawartość odczytywana jest w kolejności alfabetycznej, sformatowałem inny WD produkt do FAT32 aby odsłuchiwać via USB. Słabo mnie interesuje słuchanie np The Wall Pink Floyd'ów zaczynając od Another Brick.

Struktura katalogów jest jak w przykładzie:Muzyka -> Jazz -> Davis -> Kind of Blue -> kolejne utwory płyty....

Pojawił się następujący problem. Część katalogów na poziomie Kind of Blue jest widoczna a część nie. Trzymając się przykładu, wchodząc w katalog Davis otrzymuję komunikat [Puste], mimo że znajdują się w nim katalogi (lub pliki). Nie ma znaczenia jakiego rodzaju pliki są w środku, mp3, flac, czy wav. Co ciekawe, ta sama struktura katalogów jest na wersji Live dysku. I tam chodzi bez zastrzeżeń. Oczywiście, poza wspomnianym odtwarzaniem w kolejności alfabetycznej.

macie jakiś pomysł co może być przyczyną tej sytuacji? Dzięki z góry za sugestie

sformatowałem inny WD produkt do FAT32 aby odsłuchiwać via USB

Przez USB widzi format NFT, tyle że w tym formacie nie działa nazwa dysku (label).

• Pokaż nowe odpowiedzi