Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, marek.pap napisał:

W jaki sposób można wrócić do poprzedniej wersji oprogramowania?

Tak samo przez stronę tylko nie zaznaczając ptaszkiem "WCZESNA AKTUALIZACJA",lub z poziomu SM6 w menu oprogramowanie i wtedy zaciągnie v268-a-105

Też Ci nie pasuje to nowe?

Edytowane przez franc.m

Witam czy ktos miał probem ze zmianą konta w tidalu ?? Od wczoraj się męczę i nie idzie zmienic na inne konto nawet poprzez odinstalowywanie aplikacji i reset urzadzenia. 

Zaloguj się na stare konto na stronie Tidala przez przeglądarkę internetową. Wyloguj się i zaloguj na nowe konto.

• 2 tygodnie później...
3 minuty temu, trueman napisał:

1.5tys. Uważam że jak na 8 letni model to trochę dużo. 

po tyle chodzą sam swojego za tyle kupiłem i nie żałuje

• 3 tygodnie później...
W dniu 8.03.2020 o 15:49, trueman napisał:

Mam pytanie czy jest sens kupowania sm6 ver. 1? 

Sprzedałem sm6 v1 dołożyłem trzy stówki i kupiłem sm6 v2 i jestem zadowolony ponieważ dużo szybciej się uruchamia jest przewijanie utworów niezależnie od źródła oraz  działa tidal oraz kilka stacji internetowych w jakości flac.

• 4 tygodnie później...

Kupilem niedawno SMagic 6 v1 i mam takie pytanie czy aplikacja stream magic na nim dziala ? nie udalo mi sie jej odpalic nie widzi urzadzenia, jedynie CA connect dziala

Opis aplikacji w Google Play: "Aplikacja StreamMagic, kompatybilna z CXN, CXR120 / 200, CXN (v2), 851N i Edge NQ...".

3 godziny temu, marek.pap napisał:

Opis aplikacji w Google Play: "Aplikacja StreamMagic, kompatybilna z CXN, CXR120 / 200, CXN (v2), 851N i Edge NQ...".

W opisie aplikacji brak takiej informacji ale potwierdzam, że działa również na sm6 v2

• 8 miesięcy później...
  • 5 tygodni później...

Pytanie i prośba w jednym,ktoś zna link url. Radio 357 który można odpalić na SM6 V1.Ten ze strony Radio357  nie "działa"...

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

W dniu 5.01.2021 o 13:43, Paweł_61601 napisał:

Ostatnio pojawiła się aktualizacja softu. Ktoś instalował już? Nic nie popsuli?

Odpowiem sobie sam;) Zaktualizowałem soft. Nie zauważyłem problemów. Jedynie wyczyściło listę zapisanych stacji radiowych.

W dniu 4.02.2021 o 19:21, Dimension napisał:

Pytanie i prośba w jednym,ktoś zna link url. Radio 357 który można odpalić na SM6 V1.Ten ze strony Radio357  nie "działa"...

Przyłączam się do pytania. Próbowałem kilku znalezionych streamów łącznie z mp3, ale żaden nie zadziałał...

357 nadaje w aac, a żadnej stacji aac niestety ten streamer w wersji v1 nie obsluguje, jesli jest stream mp3 to powinno grac, u mnie po znalezieniu stacji z poziomu streamera jest tylko aac...znajduje stację pokazuje stream ale cisza...

podobnie wszystkie mutacje radia paradise, aac nie gra, mp3 gra

a jeszcze pytanko, głównie do @muda44, czy zauważył ktoś jakies różnice w dźwięku między zmodyfikowanymi przez muda44 wersjami v1, v2, cxn, cxn v2 ? zarowno w pracy jako dac  i jako streamer ?

chodzi mi o to czy warto przejść ze zmodyfikowanego v1 na zmodyfikowane nowsze modele

• 2 tygodnie później...
W dniu 14.02.2021 o 10:28, costa brava napisał:

357 nadaje w aac, a żadnej stacji aac niestety ten streamer w wersji v1 nie obsluguje, jesli jest stream mp3 to powinno grac, u mnie po znalezieniu stacji z poziomu streamera jest tylko aac...znajduje stację pokazuje stream ale cisza...

Taki link: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

format mp3 gra w przeglądarce, ale SM nie obsługuje, niestety.

Ukryta Zawartość

W dniu 14.02.2021 o 10:28, costa brava napisał:

Nie dokonca prawda odbieram dużo stacji w formacie aac i mam SM v1.Może być tsk że radio 357 nadaje w aac+ a tego SM nie obsługuje.

Edytowane przez Dimension

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Ja też chce się pochwalić tym playerem gdyż posiadam go (choć sporadycznie używam obecnie). Jest to wersja 1 i przy okazji napisać że mój również odtwarzał stacje z acc z sieci. acc+ to dosyć nowy w w ogóle mało popularny format, szczególnie w urządzeniach sprzętowych. Tego mój SM6 nie odtwarza, gdyż sprawdziłem przed chwilą.

a ja nabyłem wlasnie wersję V2 z modem  Muda44, stąd pod młotek idzie wersja V1 rowniez z tym modem (kolor srebrny) , gdyby ktoś chciał proszę pisać prywatną wiadomość 

15 godzin temu, costa brava napisał:

a ja nabyłem wlasnie wersję V2 z modem  Muda44, stąd pod młotek idzie wersja V1 rowniez z tym modem (kolor srebrny) , gdyby ktoś chciał proszę pisać prywatną wiadomość 

Pytanko.

Masz wersje v2. I stream radio 357 odtwarza Ci ?

o, znalazłem nawet Trojke i Czworke w jakosci 192 aac  dotychczas bylo tyle ale mp3

aac lepiej brzmi

równolegle jest strumien 192 mp3 i mozna porównać , niestety Jedynka i Dwójka jeszcze nie ma tego

Polskie Radio Potrójne Pasmo Przenoszenia jeszcze dobrze nadaje 192 mp3 i Polskie Radio Chopin 192 aac

Czy możesz podać adresy URL tych strumieni 192 aac?
W zamian podaję adres Dwójki 320 aac.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi