Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. Tyle tylko, że nie dotyczy ona mojego pytania. Pytam konkretnie o konkretne modele sprzętu a dostaje jakieś wycinanki z instrukcji od "odkurzacza". Czy może ktoś mi podpowiedzieć coś konkretnego? Poniżej pytanie:

Czy wiecie jak podłączyć Stream Magic 6 do amplitunera kina domowego Cambridge Audio Azur 551R w celu sterowania poziomem głośności z poziomu iPada/iPhona ? Do SM 6 dołączony jest pomarańczowy kabel do sterowania urządzeniami , który wpinam do gniazda "control bus out" w tylnym panelu SM 6. a gdzie go wpiąć w amplitunerze Azur 551R ??? W wyższym modelu Azur 651R i 751R na panelu tylnym jest gniazdo "control bus in". Czy to oznacza, że nie mogę sterować głosem w moim zestawie?

Pytam konkretnie o konkretne modele sprzętu a dostaje jakieś wycinanki z instrukcji od "odkurzacza"

Ja tam odkurzacza nie widzę, a Ty colcolcol?

Czy to oznacza, że nie mogę sterować głosem w moim zestawie?

Pewnie tak. Ściągnij instrukcje obydwu urządzeń to będziesz wiedział.

Ja tam odkurzacza nie widzę

Piszesz i masz :) Czy ktoś próbował podłączać taki odkurzacz pod SM6? W instrukcji nie ma informacji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak ampli nie ma takiego wejścia (sprawdź w instrukcji) to jedyna możliwość to ustawienie w opcjach regulacji głośności w SM6 i wyciszanie "źródłem". Biorąc pod uwagę że z tego co słyszałem ta regulacja trochę wpływa na dźwięk (negatywnie) to jest to półśrodek.

Można też użyć starej XX wiecznej metody - pilota od ampitunera.

mam pytanie- wiecie jaki odtwazacz/e strumieniowy gra dzwiekiem bardziej analogowym, nie wiem bardziej zaokraglonym od SM6?

bede rad za wskazowki ale prosba zeby pisaly osoby co sluchaly SM6

inni lepiej niech nic nie pisza: )

dzieki..

---------------

ps. chce zastapic swoje zrodlo, SM6 byl fajny ale moze cos innego, nie spieszy sie moge zaczekac na nastepce SM6..

SM6 słuchałem (bo mam), bardziej analogowo zagrał T+A Music Player (ale nie 4 razy lepiej - jakby na to wskazywała różnica w cenie). Jeszcze bardziej (niż T+A) analogowo brzmiał Linn Majik - tyle że to takie "all in one" ze wzmakiem i pre, niestety nie słuchałem go podpiętego do innego wzmacniacza, więc trudno ocenić czy ta analogowość to raczej zasługa części "źródlanej" czy wzmacniającej.

Edytowane przez Zolty

SM6 słuchałem (bo mam), bardziej analogowo zagrał T+A Music Player (ale nie 4 razy lepiej - jakby na to wskazywała różnica w cenie). Jeszcze bardziej (niż T+A) analogowo brzmiał Linn Majik - tyle że to takie "all in one" ze wzmakiem i pre, niestety nie słuchałem go podpiętego do innego wzmacniacza, więc trudno ocenić czy ta analogowość to raczej zasługa części "źródlanej" czy wzmacniającej.

Napisz proszę, czy są wyraźnie zauważalne różnice w jakości grania pomiędzy tymi trzema urządzeniami, czyli SM6, T+A oraz Linn Majik. Chodzi mi o to, czy jest sens przesiadać się właśnie na T+A bądź Linna z SM6?

Zmainy były wyraźne - SM6 miał najmniej wypełnienia, lepiej było z Music Playerem (aczkolwiek po odsłuchaniu tego Playera z innymi kolumnami uleciało trochę analogowości i tak jak pisałem nie jestem pewien czy wart jest tej ceny). Najbardziej "analogowo" choć mniej dynamicznie i "perliście" zrobiło się po podpięciu Linna Majik'a - tyle że jak wspomniałem to był DSM, więcy brzmienia "czystego" strumieniowca nie słyszałem. DSM ma wzmak klasy D i pewnie to on dołożył "miękkości" (tak samo jest w przypadku T+A: najbardziej "analogowo" brzmi power plant).

SM6 bardzo odpowiada mi ze względu na radio, możliwość podpięcia "patyka", zabawę "po sieci i wi-fi itp. Brzmieniowo mniej, stąd zwróciłem uwagę na Music Playera - też "all in one" jeśli chodzi o streaming, a jednak brzmiał lepiej, tyle że MZ za drogi. Ostatnio myślę nad dołożeniem DAC'a - w ten sposób może uda mi się połączyć uniwersalność SM6 z bardziej "wypełnionym" brzmieniem, przy tym oszczędzi zachodu ze sprzedażą SM 6.

Sprawdzilem ceny katalogowe tych trzech urzadzen:

SM6 okolo 4.000 zl

T+A (balanced) okolo 12.000 zl

Linn Magic DSM okolo 16.000 zl

Linn Magic DS okolo 10.000 zl

Roznica w cenie to odpowiednio 8, 6 i 12 tys zl.

Czy zmiany w jakosci odtwarzania dzwieku uzasadniaja koszt jaki trzeba poniesc przy przejsciu z SM6 na powyzsze urzadzenia? Mowiac wprost, czy jest w ogole sens wydac tyle kasy za to co otrzymamy w porownaiu do tego co mamy:)? Nie chodzi mi o funkcjonalnosc a o jakosc odtwarzanej muzyki, bo najbardziej bedzie funkcjonalny T+A.

Pozdrawiam

Zdecydowałem się na zakup odtwarzacza strumieniowego. Miałoby to aktualnie grać w zestawieniu z Arcamem A18 + MA RS6.

Pytanie czy CA Stream Magic 6 zagra z w/w systemem i można rozważyć jego zakup? Czy może celować w coś innego ?

I dodatkowe pytanko, czy Ca jako zródło zagra wyrażnie lepiej niż mój Arcam A17? Nie ukrywam ,że brakuje mi czasami "dołu".

Pozdrawiam.

wypozycz i sprawdz- takie proste jak budowa cepa: )

Gdyby rzeczywiście było takie proste pytanie nie padłoby....

Bywają ograniczenia różnej natury i w moim wypadku właśnie tak jest.

Mój błąd, bo powinienem zapytać czy ktoś miał możliwość odsłuchu w takim zestawie, pozwoliłoby to uniknąć niewiele wnoszących odpowiedzi. Z drugiej strony, śledząc niektóre wątki na tym forum nie mogę być tego pewien :)

Pozdrawiam

Zdecydowałem się na zakup odtwarzacza strumieniowego. Miałoby to aktualnie grać w zestawieniu z Arcamem A18 + MA RS6.

Pytanie czy CA Stream Magic 6 zagra z w/w systemem i można rozważyć jego zakup? Czy może celować w coś innego ?

I dodatkowe pytanko, czy Ca jako zródło zagra wyrażnie lepiej niż mój Arcam A17? Nie ukrywam ,że brakuje mi czasami "dołu".

Pozdrawiam.

Nie wiem czy ca sm6 zagra lepiej od arcama a17, natomiast wiem, ze gra lepiej od marantza sa8003. Jesli slyszales tego marantza to moze poprzez analogie sobie odpowiesz na to pytanie.

Gdyby rzeczywiście było takie proste pytanie nie padłoby....

Gdyby nawet ktoś miał taki sam system , słuchał takiej samej muzyki to będzie miał inne ustawienie , metraż czy akustykę niż Ty.

O preferencjach i postrzeganiu dźwięku nie wspomnę .

Gdyby nawet ktoś miał taki sam system , słuchał takiej samej muzyki to będzie miał inne ustawienie , metraż czy akustykę niż Ty.

O preferencjach i postrzeganiu dźwięku nie wspomnę .

Nie zrozumiałeś.

Gdybym miał możliwość wypożyczenia i odsłuchu pytanie by nie padło.

To o czym piszesz ma się jednak nijak do tego jakie są realne możliwości wypożyczenia tego klocka.

poprawiona aplikacja na androida....ciekawy jestem....

Chyba jednak odpuścili sobie poprawkę na androida , nowa jest tylko na iOS :(

Rzadko kiedy używam z Androida i nie jest tak źle.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Użytkownicy androida nie martwcie za bardzo, nowa wersja aplikacji dla iOS to totalna padaka. Nigdy nie było idealnie a teraz jest tragedia. Nie chce się łączyć z serwerem dlna, a jak ją wreszcie zmuszę to gra do momentu jak iPad się nie uśpi.

Włączenie iPada zawiesza aplikację, albo nie można zmienić płyty, albo nie odświeża zawartości serwera albo nie widzi odtwarzacza...

Nadmieniam, że obsługa odtwarzacza za pomocą pilota (dla niewtajemniczonych takie małe sprytne urządzenie z kilkoma gumowymi guzikami, wymyślone i wyprodukowane na przełomie średniowiecza i romantyzmu...) przebiega bez zastrzeżeń.

Panowie z Cambridga - otrząśnijcie się! Jak nie potraficie, poproszcie pierwsze lepsze liceum informatyczne o pomoc. Najlepiej u nas w kraju, zrobimy Wam to za free, w ramach pracy dyplomowej.

Admin - proszę prześlij tekst do polskiego dystrybutora Cambridge, może komuś zależy...

Następny problem po ostatniej aktualizacji.

Odtwarzacz gdy skończy grać aktualny numer zatrzymuje odtwarzanie - nie gra następnej pozycji. Nie ma znaczenia czy obsługuję go pilotem czy poprzez tragicznie działającą alikację.

Trzeba przewinąć pilotem na następny numer i dodatkowo potwierdzić lub przycisnąc SKIP.

Te problemy to przy odtwarzaniu z USB, z NAS czy z komputera?

Moze to kwestia utworzenia listy odtwarzania albo wybierania nie utworu a albumu do odtworzenia - jesli wybierasz jeden utwor z listy to o ile pamietam (dawno nie korzystalem) SM 6 odtworzy tylko ten, jesli wybierzesz po albumie/artyscie (upnp) to odtworzy wg tejze (album/liste).

czy sm6 po wifi (UPnP) odtwarza pliki hires? zaczalem wlasnie go testowac i mam problem z flac o duzej "rozdzielczosci". tak sie zastnawiam czy flac przypadkiem nie dziala tylko przez usb.

czy sm6 po wifi (UPnP) odtwarza pliki hires? zaczalem wlasnie go testowac i mam problem z flac o duzej "rozdzielczosci". tak sie zastnawiam czy flac przypadkiem nie dziala tylko przez usb.

sam znalazlem odpowiedz...nie odtwarza flac po wifi ;P

sam znalazlem odpowiedz...nie odtwarza flac po wifi ;P

To dziwne, u mnie flaci po wifi idą, natomiast flaci hires u mnie sie przycinaly, ale wtedy router i sm6 staly w dwoch roznych pokojach, ktore po drodze mialy zaklocenia.

Hmmmm...teraz dales mi do myslenia...u mnie po wifi folder z flac'ami jest poprostu pusty, nie widzi plikow, jednak gdy ten sam folder skopiuje na np. Pendrive'a sm6 widzi pliki i wszystko dziala jak nalezy. Ktokolwiek ma pomysl dlaczego tak sie dzieje? Moze byc to wina kraju dystrybucji? Swoje sm6 zakupilem w norwegii. Dodam tylko ze w sklepie za otworzonego i pokazanego klientowi z gwarancja i wszystkim tak samo jak w stanie sklepowym zaplacilem rownowartosc +-1700zl ;)

Twoj serwer (a wlasciwie jego oprogramowanie) nie gra flacow po upnp - taki Windowsowy np ich nie zobaczy. Sprobuj z innym oprogramowaniem (Asset upnp czy cos takiego).

• Pokaż nowe odpowiedzi