Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Linn ma trzy stacje, wszystkie sa super i w doskonalej jakosci:) Pozdrawiam.

Wszystkie trzy brzmią zauważalnie lepiej na odtwarzaczach strumieniowych Linn'a. ;)

Edytowane przez rock&roll

Wszystkie trzy brzmią zauważalnie lepiej na odtwarzaczach strumieniowych Linn'a. ;)

Nie wiem, nie słuchałem odtwarzaczy Linna:)

Ktoś porównywał PRE z SM6 do normalnych przedwzmacniaczy? Macie jakieś spostrzeżenia?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Napisano wczoraj, 19:55

Ktoś porównywał PRE z SM6 do normalnych przedwzmacniaczy? Macie jakieś spostrzeżenia?

Ja i opisałem to w tym wątku .

Ktoś ma inne spostrzeżenia?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Tylko na stronie CA nie ma żadnych informacji co on nowego wnosi.

Chyba tylko jakieś wygładzenie czy wyrównanie tekstu:)

Koledzy z Waszych doświadczeń/prób:

1. Mając Cambridge Audio SM6 i podłączając do niego np. odtwarzacz DVD Pioneer 696AV otrzyma się dźwięk jak z cedeka w kwotach 3000-4000 złotych?

2. Czy radio internetowe, słuchanie stacji jest dobrej jakości?

3. Czy można sobie zapisać i ponumerować ulubione stacje radiowe np. 1. Pr1, 2. RmfFm i tak dalej...czy tylko szukanie i i klikanie w daną stację?

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Tak nie można sumować-że jako napędem będzie jakieś DVD to zagra lepiej(inaczej) z SM6 niż cd za 4000 koła.Na pewno w tanich DVD czy BD tor audio nie jest idealny i na pewno dzwięk prze SM6 będzie lepszy-ale czy będzie lepszy od dobrych cd za 3-4 koła to już trzeba przypasować pod swoje preferencje.Co do radio to też zależy od stacji-wiadomo jedna lux inna do dupy.Ale ogólnie na dobrych stacjach jest dobrze.Piszę to na etapie krótkiego odsłuchu SM6 bo też go zamówiłem.Co do numeracji to nie wiem.Ale ogólnie jest spoko przy obecnej cenie za jaką można go wyrwać.Może koledzy napiszą więcej.pozdrawiam

ad 3. Można zaprogramować 20 stacji, najwygodniej robi się za pomocą strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub aplikacji na tablet/smartfon

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez liquido
  • 2 tygodnie później...

Witam wczoraj zakupiłem smg6 i testuje go mam pytanie w temacie filtrów na panelu przednim są cztery diody a filtr trzy co oznacza czwarta dioda działa po przytrzymaniu przycisku filtr wogóle chciałbym spytać z grubsza co dają te filtry

Szczerze to jeszcze nie miałem okazji bawić się tymi filtrami i nie wiem czy one coś wnoszą.

wogóle chciałbym spytać z grubsza co dają te filtry

Nic nie dają.

gdzie można kupić SM6 za 3000zł? takie info pojawiło się kilka postów wcześniej.

Nigdzie, chyba że używany.

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Wyświetl postUżytkownik kresus dnia 15.11.2013 - 16:07 napisał

gdzie można kupić SM6 za 3000zł? takie info pojawiło się kilka postów wcześniej.

Nigdzie, chyba że używany.

Można. Dokładnie 3100zł. nówka sklepowa.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

w każdym prawie salonie,gdzie pracują rozsądni ludzie he he.A bez żadnego targowania jest na giełdzie hi fi-oczywiście nowy.

Podaj link do sklepu na priv.

octagon,a co tobie po linku.Masz na myśli że ktoś poda link z towarem czyli sm6 i będzie jego cena 3100.No tak to się nie da i tak to nie działa.To że ktoś kupił i może kupić to nie znaczy że każdy dostanie za takie pieniądze.Podejście do każdego klienta jest indywidualne,i jednemu dadzą upustu 3% a innemu 25%.Wpływa na to wiele czynników.Reasumując , ceny oficjalnej podanej do wglądu w pl nigdzie nie ma w kwocie(3000 pl) za SM6 (nowy)ale można za tyle kupić.

Chętnie bym przesłuchał SM6 w moim systemie. Czy jest ktoś z okolic Katowic i ma ochotę wpaść do mnie z SM6 żeby zrobić porównanie z M2TECH Young + PALMER ? Mój system jest niezwykle przejrzysty i słychać w nim każdą zmianę w źródle.

Wreszcie raz na zawsze ocenimy jak gra SM6 - rewelacyjnie czy tylko dobrze ...

Zapraszam.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Mój system jest niezwykle przejrzysty i słychać w nim każdą zmianę w źródle.

Mój też.

Wreszcie raz na zawsze ocenimy jak gra SM6 - rewelacyjnie czy tylko dobrze ...

Porównałem .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Young był z Plamerem . Tym Palmerem z nr seryjnym z testu AV , Young chyba też .

Został SM6

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Recenzje i testy potrafią ukierunkować ale i tak trzeba posłuchać samemu. Najlepiej w swoim systemie, który dobrze się zna.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Podejście do każdego klienta jest indywidualne,i jednemu dadzą upustu 3% a innemu 25%.Wpływa na to wiele czynników.Reasumując , ceny oficjalnej podanej do wglądu w pl nigdzie nie ma w kwocie(3000 pl) za SM6 (nowy)ale można za tyle kupić.

dokładnie tak to działa.

Tak nie można sumować-że jako napędem będzie jakieś DVD to zagra lepiej(inaczej) z SM6 niż cd za 4000 koła.Na pewno w tanich DVD czy BD tor audio nie jest idealny i na pewno dzwięk prze SM6 będzie lepszy-ale czy będzie lepszy od dobrych cd za 3-4 koła to już trzeba przypasować pod swoje preferencje.

Skoro wykorzystujemy napęd DVD lub BD jako transport PCM, to chyba to będzie zależeć jedynie od DACa w SM6..

Wbrew pozorom nie tylko - od napędu też dużo zależy, w końcu między laserem a wyjściem cyfrowym coś tam w torze jest. Miałem kiedyś okazję porównać zmianę napędu z CECa na taniego Blocka (reszta toru ta sama - DAC CSR, preamp Brystona i aktywne monitory).

Była bardzo znaczącą różnica.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Skoro wykorzystujemy napęd DVD lub BD jako transport PCM, to chyba to będzie zależeć jedynie od DACa w SM6..

tak jak zolty napisał,wiem że to dziwne-ale jak by to tak miało działać jak ty myślisz to każdy by kupił np SM6 do tego najprostrzy CD albo DVD,BD i był by full wypas.Odbiór przez DAC super,do tego przesyłanie plików plus pre,plus full radia internetowego,fm i DAB.CA SM6 zagra przez DAC lepiej niż tanie DVD lub BD- o tym mówią (piszą wszyscy którzy go testowali,łącznie z testami zagranicznymi).Ja jeszcze nie potestowałem jaka będzie różnica między CD +WZ (RCA), CD+SM6+WZ po coax ,ale na pewno to zrobię.Opis -opisem a ja wolę sam to usłyszeć i z pewną odpowiedzialnością ,całą prawdą jak to było już nie bawem się z wami podzielę. he he pozdrawiam

Witam sm6 gra u mnie już sześć dni funkcjonalność na 5 skok jakościowy względem mojego cd onkyo wyraźny wreszcie zagrały hd 650 tylko mam jedno pytanie gra on trochę ciemnym dziwiękiem jest dużo basu trochę za dużo ktoś pisał w tym wątku że potrzebuje on jakiegoś czasu na wygrzanie może to kwestia kabli gram na stareńkich tara labs prism reszta toru to cav a12 monitory 11v7 paradigm m stage amp hd 650

Szlify teraz rób przewodami głośnikowymi i zasilającymi. Ja teraz na święta robię wielką wymianę całego okablowania w systemie poza IC.

Głośnikowe mam chord odyssey 2 2 miesiące temu kupilem ale ic przedemną myślałem o chord cadenza lub chorus wireworld eclipse lub equinox co sądzisz o tych kablach zasilający chyba sonus oliva + ich listwa

• Pokaż nowe odpowiedzi