Skocz do zawartości
IGNORED

EURO 2012 obstawiamy wyniki.

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

technicznie Hiszpanie lepsi i troszkę im się przyfarciło bo raczej był spalony, Chorwaci waleczni troszkę za mało akcji ale świetnie neutralizowali atak na swojej obronie

Focal + Naim

No i denni Włosi jak zwykle prześlizgnęli się dalej. Hiszpanie słabo. Z taką grą nie widzę ich w półfinale z Niemcami o ile tam dotrą.

Jak do tej pory spore zaskoczenie in plus to Francuzi. Jak będą dalej tak grali do mają szansę dojść aż do finału.

troszkę im się przyfarciło bo raczej był spalony, Chorwaci waleczni troszkę za mało akcji ale świetnie neutralizowali atak na swojej obronie

Spalony był b. wyraźny, nie wiem czemu to puścili. Szkoda Chorwatów, bo grali jak równy z równym i dobrze się bronili.

Powrót po dłuższej przerwie...

trochę danych o naszych

" Statystyki są dla polskich piłkarzy bezwzględne. Okazuje się, że podczas Euro nasi zawodnicy biegali średnio o dziesięć kilometrów na zespół mniej od swoich rywali! – W nowoczesnym futbolu piłkarz na mecz powinien przebiegać od 11,5 do 12 kilometrów na spotkanie. A jak jest u nas? Skończmy z fikcją – mówi bez ogródek profesor Jan Chmura, znany polski fizjolog"

" Podczas trzech meczów w grupie A polscy futboliści przebiegali w sumie średnio 100 945 metrów. Tak wynika ze statystyk UEFA. To aż o dziesięć kilometrów mniej w porównaniu z innymi zespołami. Na ten problem w programie „Cafe Euro” w Polsacie zwrócił już uwagę Waldemar Fornalik "

ale jeżeli ma się podobnych specjalistów trudno mieć pretensje do piłkarzy

" Jeszcze jedna rzecz. W polskiej kadrze za przygotowanie fizyczne odpowiadał Remigiusz Rzepka. Fakt już rok temu pisał, że mogą z tego wyniknąć problemy. Chodziło o wydolność naszych piłkarzy. Rzepka w poprzednim sezonie pracował w Górniku Zabrze, który w pierwszych kilku kolejkach stracił osiem goli w końcówkach meczów. Piłkarze mieli siły na 60, 70 minut biegania, potem dosłownie stawali na boisku. Czyli dokładnie tak jak nasza kadra na Euro..."

jakie ma to znaczenie , patrząc na kasę grali o dużo większą na ewentualnych transferach a tak pozostała liga i puchary.Kasę zarobił Smuda ,Lato z Piechniczkiem i kumplami.

Ukraińcy przegrali ale walczyli przynajmniej pełne 90+ minut.

Ukraińcy nie przegrali, zostali zbojkotowani, przez UEFA w ramach akcji na rzecz uwolnienia Julii Tymoszenko.

Legalnie zdobyta bramka nie została uznana.

W Polsce też nie ma demokracji, są za to samobójstwa.

Nasi nie walczyli do końca bo mieli "zaklepane" pół miliona eurasów do podziału, bez wzgledu na wynik

Nasi, to jest Łukasz Podolski, który strzela piękne bramki, tym razem dla reprezentacji RFN.

To co Wy wystawiliście z wladzem, Filutem, etc, nie nazywajcie reprezentacją Polski, bo z prawdziwą ojczyzną i jej wartościami, kultywowanymi przez stulecia, ma nie wiele wspólnego.

Zbieranina nie wiadomo czego, plus kilku pracowników, zawodowych piłkarzy grających dla zachodniego pracodawcy.

jakie ma to znaczenie , patrząc na kasę grali o dużo większą na ewentualnych transferach a tak pozostała liga i puchary.Kasę zarobił Smuda ,Lato z Piechniczkiem i kumplami.

To tacy jak Wy, daliście zarobić, czyli okraść ze złudzeń normalnych ludzi, takim osobom jak dzisiejszy skład rolniczej organizacji pod szumną nazwą.

Platini stwierdził, że sędziowanie na Euro jest bez zarzutu ... No tak w końcu to kolega Grzesia.

Majewski to dupowłaz Laty ,większa smuda od Smudy.

Nie obrażaj uczciwych dupowładziów, Majewski dopiero tworzy rodzaj nazewnictwa servilistycznego.

747 przynajmniej zagraliśmy a twój śmierdziel zamiast pomniki budować Listkiewicza przywołuje. Wy tak wszyscy bez honoru tylko z chorą ambicją zdobycia władzy ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

"- Jestem zdziwiony tą deklaracją - powiedział Listkiewicz. - Za czasów, kiedy Jarosław Kaczyński był premierem polskiego rządu jego minister

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Tomasz Lipiec prowadził ostrą krucjatę przeciwko mnie i PZPN-owi. Przeżyłem wtedy najgorsze chwile w życiu, byłem flekowany przez ministra Lipca z każdej strony. Zostałem upokorzony, kiedy na spotkanie z premierem przyjechał przewodniczący UEFA Michel Platini. Nie wpuszczono mnie do gabinetu premiera, zostawiono za drzwiami."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

747 dochodzi do formy.

Sędziowanie w meczu Anglii z Ukrainą było faktycznie kiepskie. Sędzia nie dał karnego Anglikom za faul ma Rooneyu, puścił dwie akcje Ukraińców po spalonym - jedna omal nie zakończyła się bramka, druga już tak. Anglicy wygrali bo byli bardziej konsekwentni. Ukraińcy to żywioł. Nie wiem, czym zachwycił znawfcuf "19" Jewhen Konoplianka. Ciągle szczelał z zamknietymi oczami - a okrzyknięto go odkryciem tych mistrzostw. Dla mnie nadal najlepszym piłkarzem Ukrainy był "Szewa" - wiek i kontuzje robią jednak swoje - sił wystarczyło mu tylko na jeden mecz.

Z innych piłkarzy bardzo podobał mi się Samir Nasri.

Moje typy półfinalistów: Portugalia, Niemcy, Hiszpania i Anglia.

Sędziowanie fatalne. Nie tylko w tym meczu. Poprzedni mecz : Hiszpania - Chorwacja. Bramka dla Hiszpanów ze spalonego, 2 kontrowersyjne akcje w polu karnym Hiszpanów, gdzie śmiało można było podyktować karnego. Wczoraj nieuznana bramka dla Ukraińców gdzie sędzia był 3 metry i stał na linii !. Jak można tego nie widzieć ?. Widać można. I tu ja wejdę z moimi teoriami spiskowymi że jednak UEFA część meczów ustawia. Wyobraźcie sobie finał EURO bez Hiszpanów !. Ile mniej kasy by było dla mafii. Nie mogli nie wyjść z grupy

Podobna sytuacja miała miejsce niedawno temu w Lidze mistrzów. Tam grały równolegle 2 zespoły o wyjście z grupy. I jeden zespół (Lyon) nagle strzelił 7 bramek które ich premiowały,a drugiemu zespołowi (Ajax) nie uznano 2 bramek.

Wszystkie niejasności wyjaśniłby zapis telewizyjny, ale nie wprowadzą tego bo sędziowie przecież nie mogli by się mylić. A błąd rzecz ludzka, a że akurat jeden zespół przechodzi bardziej "medialny" to inna sprawa.

Dlatego ja stawiam na finał Hiszpania - Niemcy.

"Tez denerwuje cię polska przyśpiewka "Nic się nie stało, Polacy nic się nie stało"? Zbigniew Boniek nie zamierza jej nucić i owijać w bawełnę: - Dlaczego znowu się nie udało? Bo jesteśmy słabi i podniecamy się byle czym. A najbardziej wkurza mnie, że sukcesem jest u nas całkowity brak sukcesu."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Boniek sam porzucił reprezentację i bardzo dobrze zrobił. Wolę to niż trzymanie się posady mimo złych wyników i krytyki.

Nie wiem co za idiota wpadł na pomysł żeby był trenerem, bo jako trener próbował swoich sił w lidze włoskiej ze skutkiem fatalnym.

Zauważcie ze Boniek nie krytykuje Smudy za zmiany, nie mądrzy się co by tu zrobił jakby był trenerem. Krytyka dotyczy zupełnie czego innego. I facet ma rację bo wyniki fatalne a nagrody się sypią.

był to jego autorski pomysł.Jak nie krytykuje , przecież zdecydowanie podważa umiejętności Smudy

" Przy porażce on jest najsłabszym ogniwem. Ale tak, Euro przerosło Franka. Ten zespół nic wielkiego nie potrafił, grali zawodnicy bez formy. Rybus miał być objawieniem, a jak z konieczności zszedł w pierwszym meczu, tak już nigdy na boisko nie wrócił. Zawodnicy ponoszą większą odpowiedzialność niż trener. Dziś wszyscy krytykują Franka, bo popełnił wiele błędów i jest łatwym celem. Największe pretensje sportowe mam do zawodników."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.