Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw 5.1 do 4000zł

Piotr2142

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym kupić zestaw kolumn 5.1 mam budżet na ten cel 4000zł. Potrzebuje tych głośników do oglądania filmów i do słuchania muzyki głównie hardstylu więc muszą mieć dobre basy ale też chciałbym żeby miały nie zgorszy sopran. Byłbym wdzięczny jak ktoś mi mi doradził dobry sprzęt

https://www.audiostereo.pl/topic/95062-zestaw-51-do-4000z%C5%82/

Hej,

Rzuć okiem na dwa zestawy:

Monitor Audio MR4/MR1/MRC/MRW10

Taga Platinium Platinium v2 F-60/C-100/S-40//SW-10

Oba zestawy 5.1 mieszczą się w budżecie, grają dosyć konturowo (góra-dół), powinny spełnić Twoje oczekiwania.

Pozdrawiam,

Michał

Monitor Audio MR4 ? One basem nie grzeszą, ten model subwoofera z zestawu MR też dość kiepski.

Tak w ogóle to nawet nie wiadomo jaki kolega ma pokój i jaki amplituner, od tego trzeba zacząć :)

Piotr, jeżeli poszukujesz niskich rejestrów to zdecydowanie powinieneś się zainteresować zestawem bazującym na Roth Audio. Pytanie jeszcze jak duże masz pomieszczenie? Jaka elektronika? Podaj detale to coś poradzimy ;)

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Podaj proszę trochę więcej informacji:

- z jakim amplitunerem będą współpracowały kolumny,

- jak duże jest pomieszczenie odsłuchowe,

- czy masz jakieś preferencje co do budowy, kolorystyki kolumn ?

Dopiero posiadając powyższe informacje możemy przedstawić Ci kilka rozwiązań

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Po co przeplacac?

Kiedy weszla do sprzedazy kosztowala w granicach 5kzl i zbierala same pozytywne opinie, dzisiaj mamy ja za niecale 2.2kzl. Swiezy zakup brata sprzed 2 tygodnii, sam je sobie niedlugo sprawie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

obecnie mam wzmacniacz Yamaha HTR 5930. "Planeta Dźwięku" ten zestaw Monitor Audio MR4/MR1/MRC/MRW10 nie zmieszczą się w cenie same Monitor Audio RX6 kosztują 3600 na allegro. jeśli chodzi o wygląd to nie jest to najważniejsza rzecz, bardziej mnie interesuje żeby dobrze grały a jak bendą przy tym ładne to spoko:)

obecnie mam wzmacniacz Yamaha HTR 5930. "Planeta Dźwięku" ten zestaw Monitor Audio MR4/MR1/MRC/MRW10 nie zmieszczą się w cenie same Monitor Audio RX6 kosztują 3600 na allegro. jeśli chodzi o wygląd to nie jest to najważniejsza rzecz, bardziej mnie interesuje żeby dobrze grały a jak bendą przy tym ładne to spoko:)

Piotrze, nikt tu nie mówi o kolumnach Monitor Audio RX6 a co najwyżej o kolumnach MR4. Tu przy odrobinie wysiłku można się zmieścić w kwocie ~4000 zł za komplet. Amplituner jaki posiadasz nie daje dużego pola manewru. Jak duży jest pokój? Wspomniane wyżej Rothy w tym przedziale cenowym są również ciekawym pomysłem.

nikt tu nie mówi o kolumnach Monitor Audio RX6 a co najwyżej o kolumnach MR4. Tu przy odrobinie wysiłku można się zmieścić w kwocie ~4000 zł za komplet.

Autor pyta o zestaw 5.1. Jeżeli zestaw taki oparty o RX6 możecie zaproponować za ok.4k to ja się piszę!!

Odnoszę wrażenie, że niektórzy nie potrafią czytać ZE ZROZUMIENIEM :)

Poniżej dwie moje wypowiedzi, proponuję spokojnie przeczytać jeden, drugi i trzeci raz i może wtedy pomoże.

Rzuć okiem na dwa zestawy:

Monitor Audio MR4/MR1/MRC/MRW10

Taga Platinium Platinium v2 F-60/C-100/S-40//SW-10

Oba zestawy 5.1 mieszczą się w budżecie, grają dosyć konturowo (góra-dół), powinny spełnić Twoje oczekiwania.

Piotrze, nikt tu nie mówi o kolumnach Monitor Audio RX6 a co najwyżej o kolumnach MR4.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.