Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie kable sieciowe (hit czy kit?)

corner

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie rozśmiesza wręcz coś odwrotnego. Jeśli Ci coś brumi i buczy to współczuję, bo to tylko dowód na to, że to co buczy nie jest konstrukcją poprawną.

właśnie jest za bardzo poprawną.. i wymaga dobrej instalacji. po prostu jak Ac kuleje kuleje reszta
  • Redaktorzy

Istnieje pewne popularne nieporozumienie. Powołam się na początek na legendę o powstaniu kultu jomesz, gdy Tkacz o imieniu Mesze po tym, jak zapytano go o sens istnienia, doznał swego rodzaju wstrząsu, po którym zaczął widzieć przyszłość nie jak dotąd, raz na jakiś czas, w skomplikowanym rytuale handdary, lecz w trybie ciągłym. Podobnie mam wrażenie, że "ci-co-słyszą-kable" posądzani są, że oni te kable słyszą ciągle. Że dajmy na to ja kable słyszę ciągle. Otóż to nieprawda. Z mojego doświadczenia wynika, że z jednej strony nie każdy system jest na tyle przejrzysty, żeby drobne zmiany biły od razu po oczach, a z drugiej strony nie każdy kabel jest na tyle zły, żeby wpiecie go w system z miejsca słyszalnie psuło dźwięk. Tak więc nawet ci, co zwracają uwagę na wpływ kabli na ogólne brzmienie systemu, uwagę tę zwracają tylko czasami, w odpowiednich do tego warunkach. Na codzień zwracając uwagę raczej na muzykę.

... kabel spowodował pojawienie się basu, bo przedtem go nie było? ...

bo i ma prawo spowodować a że nie powinien to już inna bajka

"dobre" kable do badziewnego wzmacniacza = tzw. synergia :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Istnieje pewne popularne nieporozumienie. Powołam się na początek na legendę o powstaniu kultu jomesz, gdy Tkacz o imieniu Mesze po tym, jak zapytano go o sens istnienia, doznał swego rodzaju wstrząsu, po którym zaczął widzieć przyszłość nie jak dotąd, raz na jakiś czas, w skomplikowanym rytuale handdary, lecz w trybie ciągłym

jozwa.....przyświeciło nieźle ale żeby od razu....

Amerykańskie kable sieciowe, hit czy kit?

Japońskie kable sieciowe, kit czy hit?

Niemieckie kable sieciowe hit czy kit?

..............kie kable sieciowe kit czy hit?

Życzę zdrowia!

Amerykańskie kable sieciowe, hit czy kit?

Japońskie kable sieciowe, kit czy hit?

Niemieckie kable sieciowe hit czy kit?

..............kie kable sieciowe kit czy hit?

Życzę zdrowia!

widzisz corner.....

nie ugotowałeś Artecha...ODDAWAJ FARTUCHA!!!!!

Panowie bez jaj, tu nie chodzi o gotowanie kogokolwiek na tym forum. Można coś słyszeć lub nie, ale warto spróbować, bo czasem zamiast zmieniać sprzęt lepiej jest zmienić kabelek i niekoniecznie sieciowy . Mój pierwszy post pojawił się po ok. 2 miesiącach od chwili powstania wątku i jak napisałem na wstępie zdawałem sobie sprawę, że jako branża trochę mi się dostanie. Niezależnie od intencji założyciela tego wątku, teraz widzę bardzo pozytywne skutki jego istnienia. Szereg osób dzwoni z prośbą o wypożyczenie kabelków, aby na własnej skórze zweryfikować ich przydatność w domowym systemie audio. Wrażenia są podzielone, ale zarówno te pozytywne jak i negatywne, rozwiązują wątpliwości związane z problemem zasilania u testujących.

Że ktoś robi kable, a inni chcą je kupić, albo nie? Co w tym dziwnego? Ludzie sami odpowiadają za to, co robią. Ty, jak widzisz reklamę, to wszystko kupujesz, co ci ta reklama "każe"?

Panowie bez jaj, tu nie chodzi o gotowanie kogokolwiek na tym forum. Można coś słyszeć lub nie, ale warto spróbować, bo czasem zamiast zmieniać sprzęt lepiej jest zmienić kabelek i niekoniecznie sieciowy

Artech..ODDAWAJ FARTUCHA>>>>>

Że ktoś robi kable, a inni chcą je kupić, albo nie? Co w tym dziwnego? Ludzie sami odpowiadają za to, co robią. Ty, jak widzisz reklamę, to wszystko kupujesz, co ci ta reklama "każe"?

SzuB, a nie wydaje Ci się zastanawiające po co(w ostatnim czasie szczególnie nasiliła się)ta cała nagonka na kable i czort z tym czy graja czy nie?

Ps.he,he..,ale mnie rozbawiłeś-ja i reklama, dobre...

Spójrz choćby na mój system i ile w nim produktów z reklamy.Może moja końcówka, a może pre nikomu nie znane, a może Gryf, który ma tu na forum 2 mln wiernych fanów?

Promocja wiedzy dotyczącej tematu okablowania, jest potrzebna.

W żywotnym interesie nas wszystkich, jest wspieranie, propagowanie, popularyzacja jej, informowanie o stanie faktycznym, uwarunkowaniach, zyskach, wpływach, zagrożeniach.

Każdy powinien w ramach poszerzania samoświadomości, wykazać się czynnościami, polegającymi na weryfikacji wpływu zjawisk występujących podczas przepływu prądu zmiennego, na szeroko rozumiane efekty, dające się zaobserwować, usłyszeć, podczas odsłuch systemu audio.

To bardzo pouczająca wiedza, mogąca mieć konsekwencje, objawiające się lepszym zrozumieniem wszystkich efektów pracy, technicznych urządzeń audio i nie tylko audio.

Widocznie okablowanie to główna zmora.

Zmorę, to mieli Sowieci w latach 60-tych.Pamiętacie system Sosus.

Przytoczę krótki ciekawy fragment.Uwaga, będzie o kablach:))

"..,Radzieckie atomowe okręty podwodne zaczęły przedostawać się na północny Atlantyk przez Morze Białe, opływając Norwegię dalej kierując się na południe przez Grenlandię i Islandię. Nowa radziecka taktyka wymusiła na US Navy rozbudowę instalacji SOSUS na wody północnego Atlantyku. Postanowiono również założyć nowe stacje NAVFACS w Keflaviku na Islandii (1966 r.) i Brawdy w Walii (1974 r.). Zastosowanie nowszych technologii w konstrukcji m.in., kabli pozwoliły na lokalizowanie nowych cichszych okrętów podwodnych takich jak radzieckie SSBN-y klasy Delta. Po raz pierwszy zarejestrowano nowy okręt radziecki w Keflavik w 1974 r.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.