Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie kable sieciowe (hit czy kit?)

corner

Rekomendowane odpowiedzi

Zeby byc jezykowo scislym nalezaloby powiedziec, ze uzyli ich oboje.

Czy sugerujesz ze sly30 uzywa w dyskusji sformulowan, ktorych nie potrafi wyjasnic gdyz sam ich nie rozumie? Jaki cel przyswieca uzywaniu w dyskucji sformulowan, ktore sa niezrozumiale dla innych, a ktorych nie chce sie pozniej objasnic? Gdybym mial co drugie slowo w swoich postach po chinsku i odmawial wyjasniena co one oznaczaja nie wplyneloby to pozytywnie na merytorycznosc dyskusji.

Zeby nie zaginelo na kolejnej stronie forum, to na poprzedniej pytalem sie co oznaczaja terminy uzyte przez sly30. Nie doczekalem sie jeszcze odpowiedzi.

server unreachable;--

W jakim celu podejmujesz proby zdyskredytowania mnie? Czy tak wyglada kulturalna dyskusja w twoim wydaniu?

Moja propozycje dot. rozwiazan technicznych mozesz znalezc w watku foxbat'a o jednym z terminow, o ktory pytalem.

Nie miałem takiego zamiaru. Pytam po prostu, jakie ma kwalifikacje osoba, która wg mnie poddaje w wątpliwość odczucia użytkowników okablowania oraz deklaracje producentów, czyli inaczej mówiąc: co wiesz o kablach i skąd?

Zeby byc jezykowo scislym nalezaloby powiedziec, ze uzyli ich oboje.

Czy sugerujesz ze sly30 uzywa w dyskusji sformulowan, ktorych nie potrafi wyjasnic gdyz sam ich nie rozumie?

Nic nie sugeruje...a sly30 nie odpowiada za to, co wypisuje producent, może zapytaj producenta.

Może napisz, co sądzisz o audiofilach podłączających różne kable i uzyskujących różne brzmienia (wg.nich) i jakie jest techniczne tego uzasadnienie.

Po raz kolejny bo widze, ze nie zrozumiales - poprosilem o wyjasnienie mi terminow uzytych do opisu kabla gdyz ich nie znam. Czy jest to dla ciebie niezrozumiale, ze ktos nie przechodzi do porzadku dziennego nad informacja, ktorej nie rozumie i chce ja zrozumiec? Potrafisz mi objasnic zastosowane sformulowania czy bedziesz dalej probowal zamiast zrobienia tego zmienic temat?

server unreachable;--

Czy ja potrafię wyjaśnić, co ktoś miał na myśli, to mógłbym spróbować, a czy Tobie wytłumaczę, to już nie jest takie proste...napisz o które terminy Ci chodzi, to spróbuje.

Czy jest to dla ciebie niezrozumiale, ze ktos nie przechodzi do porzadku dziennego nad informacja, ktorej nie rozumie i chce ja zrozumiec?

To akurat się chwali, nie można zajmować stanowiska przed dokładnym zrozumieniem tematu.

Prosilem jedynie o wyjasnienie terminow, ktorych uzyl, a ktore podobno opisuja w jakis sposob kabel. Zakladam, ze producent nie wkleja na swojej stronie losowo wybranych ze slownika slow, ale chce w sposob rzetelny poinformowac potencjalnego nabywce o cechach swojego produktu. Jesli nie przyjme takiego zalozenia to jedyna pozostala mozliwoscia jest celowa dezinformacja.

Podałem ci informacje ze strony MIT-a bo pewnie na niej nie bywasz.Nie jestem technikiem ani elektronikiem a poza tym to jest forum amatorskie.

Ty i inni nie słyszący kabli poddaliście w wątpliwość fakt że jakakolwiek firma kablarska poda jakiekolwiek opisy bo byłaby ukarana jak Reebok.

To w odpowiedzi ja podałem wam opisy jakich używa MIT, nie unikają tego, nie ukrywają się wiec macie teraz możliwość złożenia na nich skargi.

Nie oczekuj ode mnie dalszej batalii i przeprowadzania dowodów żeby ich zdyskredytować.

To wam na tym zależy to się z nimi boksujcie.Napisz do nich swoje pytania.

Jaki ja mam interes w tym żeby komuś udowodnić że dobry kabel jest jednak dobry?

Żaden. Co więcej w moim interesie, ze względu na branże w których pracuję lepiej jest żeby ludzie nie wydawali kasy na drogie sprzęty bo wtedy

mniej wydadzą jej na inne tematy na których już mam swój interes.

Tak więc zupełnie nie interesuje mnie przekonywanie kogokolwiek.

To kto użył tych terminów, sly30 czy producent? Jak producent, to sly30 ma objaśniać?

Widzę że kolega J.Jerry kumaty jest czego nie można powiedzieć o niektórych innych fachowcach

szukających problemu na siłę.

Podsumowanie tematu....

Przykro mi, ale niestety tylko taki test pokazuje jak zmysły nas oszukują, gdy widzimy wypaśne kable....

Fakty są brutalne i żaden "kumaty" sly czy jerry nie miałby szans w takim teście:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najmniejszych szans....siedziałby jeden z drugim z miną zbitego psa i płakał nad własną głupotą....

Obudźcie się i przyjmijcie do wiadomości, że producenci igrają z waszą autosugestią.....ja wiem, że to pozbawia zabawy w zmiany kabli, które po miesiącu i tak się nudzą i szuka się kolejnego wymyślonego króliczka...., ale tak to wygląda naukowo ujęte (niestety ludzkie zmysły nie są idealne) , a nie przyodziane w bełkot producentów kabli, którzy piszą sobie co chcą by was lepiej zahipnotyzować.....

Ukryta Zawartość

Haha...mnie to nie rusza...sam robiłem wiele nieudanych testów na rozróżnianie kabli i wiem, że łatwiej nie usłyszeć niż usłyszeć...i wiem też, że często osądzanie innych na podstawie własnej wiedzy jest błędem.

Może nakręcę film pt. problematyczne odróżnianie łyżki od widelca...oczywiście będzie problem ze wskazaniem.

Haha...mnie to nie rusza...sam robiłem wiele nieudanych testów na rozróżnianie kabli i wiem, że łatwiej nie usłyszeć niż usłyszeć...i wiem też, że często osądzanie innych na podstawie własnej wiedzy jest błędem.

Może nakręcę film pt. problematyczne odróżnianie łyżki od widelca...oczywiście będzie problem ze wskazaniem.

Typowa reakcja....a fakty są jakie są....i trzeba być wybitnie "kumatym" by tego nie dostrzegać .....hehehe

Chyba każdy odróżni łyżkę od widelca na dotyk nie widząc ich ?....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - a problem jest ogólnoświatowy i na całym świecie toczą się żywe dyskusje, nie tylko u nas.....już sama ilość takich dyskusji powinna przemawiać co do poniektórych....bo to nie jest żadne szukanie problemu na siłę......

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

sam robiłem wiele nieudanych testów na rozróżnianie kabli

Cóż za powalająca szczerość.

wiem, że łatwiej nie usłyszeć niż usłyszeć

Czyli, aby usłyszeć to trzeba się jakoś "szczególnie" postarać?

często osądzanie innych na podstawie własnej wiedzy jest błędem

Błędem jest użycie tu słowa wiedza. Należało użyć słowa doświadczenie.

Wiedza w tym wypadku nie jest "własna" ale obiektywna.

Ale sieciowka A jest ladniejsza! Warto zaplacic za nia 10 tysiecy, a nawet 20! Cudownie jest moc pomagac ludziom i fundowac innym domy, jachty, ferrari wplacac im za 2 metry miedzi jakkolwiek poskrecanej i w jakimkolwiek oplocie gruba kase :) Podobne testy zrobilem na kabli glosnikowych. Wynik identyczny z tym. Dlatego sie wyleczylem. Kompletnie nie potrafie sie oszukiwac, a jak jeszcze ktos probuje mnie, to juz w ogole daje dyla. Zaraz ktos napisze, ze wtyk A byl celowo zepsuty, albo ze przetestowano tylko 2 sieciowki i akurat w tym przypadku roznic moglo nie byc. W zasadzie wszystko mozna sobie wytlumaczyc, stad nieprzekonywalnosc jednych i drugich.

Dwa metry kabla i kilometry za sciana, na ktore kompetnie nie mamy wplywu. To juz lepiej jesli ktos bardzo musi, byloby zainwestowac w jakis stabilizator, kondycjoner, bo to jest jeszcze jakas ingerencja w prad. A tu? Ladna prezerwatywka, pozlacane wtyczki i tyle. A za sciana dziesiatki kilometrow byle czego. Nielogiczne przegiecie...aczkolwiek moze i jakas zabawa.

Po pierwsze, to była jakaś pijana ruskska, dzika, syberyjska banda, palili jakieś radomskie, mieli wąsy i skarpety do sandałów! Nie poznali by dobrej sieciówk nawet przykładając do niej ucho ;)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

To kto użył tych terminów, sly30 czy producent? Jak producent, to sly30 ma objaśniać?

Jeśli cytuje durnoctwa producenta jako prawdy objawione dobrze by wiedział o czym mówi, bo producent tego nie wie.

Zwróćcie uwagę, że nie używam ani jednej firmowej sieciówki...czy byłbym usprawiedliwiony twierdząc, że innym wystarczy to samo...czy mam powody wygłaszać opinie, co słyszą inni na swoich sprzętach i sieciówkach?

Wnioski autora mogą być takie: widelec w praktyce nie różni się od łyżki...kto twierdzi inaczej powinien wykonać podobny test...

Po pierwsze, to była jakaś pijana ruskska, dzika, syberyjska banda, palili jakieś radomskie, mieli wąsy i skarpety do sandałów! Nie poznali by dobrej sieciówk nawet przykładając do niej ucho ;)

I mieli smieciowy sprzet i ruski prad.

Wnioski autora mogą być takie: widelec w praktyce nie różni się od łyżki...kto twierdzi inaczej powinien wykonać podobny test...

Ależ z łatwością można wyczuć ostre ząbki widelca, w tym przypadku nawet test jest zbędny :-)

Cóż za powalająca szczerość.

Przecież pisałem kiedyś, że wpływ kabli w większości przypadków jest minimalny, dostrzegalny raczej w skali mikro i to nie zawsze, a w pewnych konfiguracjach nie ma na to szans. Można poprzestać na startowym zestawie kabli producenta...co to za pomysł na siłę zmieniać kable i słyszeć różnice...mnie to przez lata nie udawało się ich usłyszeć wpływu i jakoś z tym żyłem.

Jeśli cytuje durnoctwa producenta jako prawdy objawione dobrze by wiedział o czym mówi, bo producent tego nie wie.

Mało rozgarnięty jesteś kolego.

Dałem wam argumenty żebyście mogli złożyć na nich skargę bo twierdzicie że producenci kabli są cwani i nie podają żadnych

informacji żeby nie można ich było ukarać.A MIT podaje i teraz macie możliwość działania.

Nie cytuje nic jako prawdy objawione tylko pokazuje wam że mylicie się twierdząc iż kablarze unikają takich informacji w swoich

materiałach reklamowych.

Działajcie teraz misjonarze, zgłoście sprawę i niech ich ukarają!!

Przecież pisałem kiedyś, że wpływ kabli w większości przypadków jest minimalny, dostrzegalny raczej w skali mikro i to nie zawsze, a w pewnych konfiguracjach nie ma na to szans. Można poprzestać na startowym zestawie kabli producenta...co to za pomysł na siłę zmieniać kable i słyszeć różnice...mnie to przez lata nie udawało się ich usłyszeć wpływu i jakoś z tym żyłem.

I nagle usłyszałeś ? pfu...uwierzyłeś, że usłyszałeś ?....toż to cud !..... :D Na dodatek przez te lata słuch ci siadł, ale widocznie wiara czyni cuda ! :D

Ależ z łatwością można wyczuć ostre ząbki widelca, w tym przypadku nawet test jest zbędny :-)

Następny film może być o rozróżnianiu kolumn...dwie kolumny: stary monitor z dziurawym głośnikiem vs duża, uznana w świcie konstrukcja...i znów są problemy z rozróżnieniem, która kolumna jest która...nie mówiąc która lepsza. Wnioski autora pewnie takie: na podstawie tego testu mogę obiektywnie stwierdzić, że rozróżnienie kolumn nie jest proste dla przeciętnego człowieka...i domysł: audiofil chyba rozróżnia po wyglądzie, bo innej opcji nie ma.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Strasznie się zamotałeś i widać, że logika nie jest tym czymś "co misie lobią najbardziej".

Widelec i łyżka mają różne funkcje, zatem porównywanie nie ma sensu, gdybyś napisał o porównaniu dwóch różnych łyżek to jeszcze by uszło.

W porównaniu są dwa kable, które pełnią identyczną funkcję zasilającą. Gdybyś chcial wykazać odrobinę logiki, to czepiłbyś się tej "samorobnej" przejściówki-rozgałęźnika albo zbyt kiepskiej jakości wzmacniacza etc. A tak, to kombinujesz jak przysłowiowy "koń pod górę" i co wypowiedź to bardziej kompromitujesz to "słyszenie kabli".

Przecież pisałem kiedyś, że wpływ kabli w większości przypadków jest minimalny, dostrzegalny raczej w skali mikro i to nie zawsze, a w pewnych konfiguracjach nie ma na to szans.

Klopot w tym, ze homo sapiens nie odroznia 1567 gram od 1569 gram, 105 km/h od 107 km/h itp. A juz na pewno nie jestes w stanie powiedziec, ze kilogramowa paczka cukru producenta A, ktora trzymales pol roku temu w reku, byla minimalnie lzjesza od tej trzymanej dzis. A to sie wlasnie dzieje, gdy ludzie pisza, ze po pol roku kabel, czy cos innego zaczelo grac, bo sie wygrzalo. Przeciez to pachnie choroba.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

stary monitor z dziurawym głośnikiem vs duża, uznana w świcie konstrukcja...i znów są problemy z rozróżnieniem, która kolumna jest która...nie mówiąc która lepsza.

Ale nie jest i znów się kompromitujesz. Akurat kolumny to element zestawu zawsze rozpoznawalny.

pokazuje wam że mylicie się twierdząc iż kablarze unikają takich informacji

A ja cię zapytałem co znaczy holograficzna scena 3D i nie odpowiedziałeś.

Następny film może być o rozróżnianiu kolumn...dwie kolumny: stary monitor z dziurawym głośnikiem vs duża, uznana w świcie konstrukcja...i znów są problemy z rozróżnieniem, która kolumna jest która...nie mówiąc która lepsza. Wnioski autora pewnie takie: na podstawie tego testu mogę obiektywnie stwierdzić, że rozróżnienie kolumn nie jest proste dla przeciętnego człowieka...i domysł: audiofil chyba rozróżnia po wyglądzie, bo innej opcji nie ma.

Co ty za bzdury wypisujesz...z dziurawym głośnikiem ? Będzie pierdzieć i nawet prawie głuchy rozróżni...co wpis, to większa wtopa.....

Ale nie jest i znów się kompromitujesz. Akurat kolumny to element zestawu zawsze rozpoznawalny.

A ja cię zapytałem co znaczy holograficzna scena 3D i nie odpowiedziałeś.

Napisz do nich, niech ci wytłumaczą.To są ich twierdzenia a nie moje.

A jeśli nie są w stanie to złóż na nich skargę. Masz podstawy.

Klopot w tym, ze homo sapiens nie odroznia 1567 gram od 1569 gram, 105 km/h od 107 km/h itp. A juz na pewno nie jestes w stanie powiedziec, ze kilogramowa paczka cukru producenta A, ktora trzymales pol roku temu w reku, byla minimalnie lzjesza od tej trzymanej dzis. A to sie wlasnie dzieje, gdy ludzie pisza, ze po pol roku kabel, czy cos innego zaczelo grac, bo sie wygrzalo. Przeciez to pachnie choroba.

Jeden pisał o 1500 h.....bo dokładnie pamiętał jak grało po pierwszych 100 h :-))))) Zdrowe to nie jest....

I nagle usłyszałeś ? pfu...uwierzyłeś, że usłyszałeś ?....toż to cud !..... :D Na dodatek przez te lata słuch ci siadł, ale widocznie wiara czyni cuda ! :D

Sam się zdziwiłem, przecież byłem taki pewien...testy robiłem, oczywiście bez efektów...rozumiem, że jesteś pewien swego, kiedyś bym się z Tobą zgodził. Jedno zastrzeżenie...nikomu nie próbowałem tłumaczyć, co mu się wydaje, a co nie.

Napisz do nich, niech ci wytłumaczą.To są ich twierdzenia a nie moje.

A jeśli nie są w stanie to złóż na nich skargę. Masz podstawy.

Kolega to chyba nieraz stosował wyszukaną nomenklaturę audiofilską, wiec chyba powinien znać takie podstawy jak holograficzna scena 3D....

Gość StaryM

(Konto usunięte)

To są ich twierdzenia a nie moje.

Ja sam żadnych skarg składać nie zamierzam, bo kabli za grube tysiące kupować nie zamierzam.

Ale czy mogę założyć w takim razie, że Ty nie wiesz co ma znaczyć określenie "holograficzna scena 3D"?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.