Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kto umie, niech czyta:

Ukryta Zawartość

Możesz wybierać te z ołowiem

To znaczy - które?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

RODZICU NOWORODKA! MASZ PRAWO

- do pełnej informacji na temat stanu zdrowia dziecka, wszystkich czynności i zabiegów przy nim wykonywanych,

- obecności przy dziecku podczas każdej czynności wykonywanej przez personel medyczny.

- każda taka czynność musi być poprzedzona Twoją zgodą (którą w każdej chwili możesz cofnąć)

- w każdym przypadku możesz odmówić

- żadne zabiegi medyczne nie są przymusowe.

- masz prawo odmówić lub wyrazić zgodę na szczepienie dziecka w pierwszej dobie życia - po uzyskaniu pełnej informacji o korzyściach, ale i zagrożeniach związanych z tymi szczepieniami (pełną listę niepożądanych odczynów poszczepiennych znajdziesz w rozporządzeniu ministra zdrowia)

- nikt z pracowników szpitala nie ma prawa Cię zastraszać ani przymuszać do do procedur medycznych, na które nie wyrażasz zgody.

Rodzice noworodka od chwili narodzin są jego przedstawicielami ustawowymi, a na personelu medycznym spoczywa obowiązek informowania ich o wszystkim, co dotyczy ich nowo narodzonego dziecka, a także pytanie rodziców o zgodę na każdą interwencję medyczną również szczepienie. Ogólna zgoda na leczenie nie jest wystarczająca żeby na jej podstawie udzielać świadczeń medycznych.

Rodzic ma prawo być obecny przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych dziecku (mówi o tym art. 21 ust. 2 ustawy o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta).

Wykonanie zabiegu medycznego bez zgody osoby uprawnionej czyni go nielegalnym i powinno być ścigane z przepisów Kodeksu Karnego.

Najczęstsze naruszenia praw rodziców małych pacjentów to:

- brak pełnej informacji, szczególnie o ryzyku związanym z zabiegiem

- brak możliwości wyrażenia zgody lub odmowy na zabiegi medyczne, badania i podanie szczepionek i leków

- ukrywanie diagnozy

- dokarmianie karmionego piersią dziecka sztucznymi mieszankami mlecznymi bez pytania o zgodę

- niepozwalanie rodzicom na obecność w czasie wykonywania badań i szczepień u dzieci, wypraszanie ich oraz zabieranie dzieci z sali bez pytania o zgodę

Podstawa prawna - Ustawa o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta

Ukryta Zawartość

JAKIE PRZEPISY PRAWA STANOWIĄ O PRAWIE DO WYRAŻENIA ZGODY?

- art. 23 kodeksu cywilnego, który udziela ochrony takim dobrom prawnym jak wolność i zdrowie;

- art. 5 Europejskiej Konwencji Bioetycznej stanowi, iż każdej interwencji w dziedzinie służby zdrowia dokonać można jedynie po udzieleniu przez osobę zainteresowaną swobodnej i świadomej zgody na taką interwencję;

- art. 15 i nast. ustawy o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta oraz art. 32, 33 i 35 ustawy o zawodzie lekarza stanowią iż pacjent ma prawo do wyrażenia zgody na udzielenie określonych świadczeń zdrowotnych lub ich odmowy;

- art. 192 Kodeksu karnego stanowi, że wykonywanie zabiegu leczniczego bez zgody pacjenta zagrożone jest karą pozbawienia wolności do lat 2.

- art. 3 ust. b. kodeksu etyki zawodowej położnej oraz art. 15 Kodeksu etyki lekarskiej.

(Na podstawie informacji ze strony Fundacji Rodzić po Ludzku)

O CZYM WARTO JESZCZE WIEDZIEĆ:

1. W szpitalu jedynie stała obecność przytomnej osoby dorosłej gwarantuje w 100%, że dziecko nie zostanie zaszczepione lub poddane innym zabiegom medycznym bez zgody rodziców.

2. Znamy przypadki zaszczepienia wbrew decyzji rodziców.

3. Winowajcy zazwyczaj nie ponoszą żadnych konsekwencji - rodzic może co najwyżej złożyć skargę do kierownika tejże placówki i rozważyć doniesienie do prokuratora.

4. Rodzic NIE ma obowiązku prawnego podpisywania jakichkolwiek dokumentów czy oświadczeń - czy to w szpitalu, czy w przychodni, czy w sanepidzie.

5. Pisemna niezgoda na szczepienie lub/i inne zabiegi medyczne w szpitalu może, ale nie musi pomóc, może spowodować przekazanie sprawy do sanepidu i wszczęcie postępowania administracyjnego.

6. Szpital może, ale nie musi, powiadomić sanepid o rodzicach uchylających się od szczepienia dziecka w szpitalu.

UWAGA

Możesz złożyć pisemne oświadczenie dot. braku zgody na zabiegi medyczne np. "Nie wyrażam zgody na wykonanie szczepień w szpitalu i/lub innych zabiegów u mojego nowo narodzonego dziecka", ale jedyną gwarancją jest pilnowanie go (ponieważ rodzice mają prawo do obecności przy wszelkich zabiegach medycznych), jednak otrzymujemy zgłoszenia, że takie oświadczenie nie zawsze zostaje uszanowane.

Dla tych którzy mają problemy z wyszukiwaniem w internecie :-) poniżej link do ulotki, jakby był problem - ci słabsi szczególnie mniej rozgarnięci - panowie poniżej służą pomocą i pokazują gdzie jest.

Ulotka Euvax B oczywiście ulotka dla lekarza nie dla pacjenta, w której składzie znajdziemy "tiomersal 0,01% w/v," taka sama dawka rtęci dla DZIECI I DOROSŁYCH !!!

EUVAX B ®

Vaccinum hepatitidis B (ADNr). Rekombinowana szczepionka przeciw wirusowemu zapaleniu wàtroby typu B. Zawiesina do wstrzykiwań domięśniowych.

Skład jakościowy i ilościowy

: szczepionka dla dzieci

- 0,5 ml szczepionki zawiera: antygen powierzchniowy wirusa zapalenia wàtroby typu B 10 μg, wodorotlenek glinu (w przeliczeniu

naglin) 0,25 mg, tiomersal 0,01% w/v, dwuwodorofosforan potasu 0,6 mg, wodorofosforan sodu 0,225 mg, chlorek sodu 4,25 mg, woda

do wstrzykiwaƒ do 0,5 ml.

Szczepionka dla dorosłych

- 1,0ml szczepionki zawiera: antygen powierzchniowy wirusa zapalenia wàtroby typu B 20 μg, wodorotlenek glinu (w przeliczeniu n

a glin) 0,5 mg, tiomersal 0,01% w/v, dwuwodoro-fosforan potasu 1,2 mg, wodorofosforan sodu 0,45 mg, chlorek sodu 8,5 mg, woda do wstrzykiwaƒ do 1,0 ml

Ukryta Zawartość

865874.gif

I CO TROLLE SZCZEPIONKOWE POWIEDZĄ? ;-)

843964.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

No cóż, nie potrafi pisać, tylko wklejać i bić pianę. Throllak.

A kimże jesteś chłopcze żeby zarejestrowany od lutego na tym forum robić z siebie panisko dochtórstwo? :-) Myślisz że jak będziesz mi ubliżał to coś wskórasz? Oczywiście nie odbiegają Twoje wrzuty od tonu jakim państwo dochtórstwo w powiatowych przychodniach lekarstwo rodzinne tzw. z góry traktuje petenta, bo nie są dla nich te cyferki przyłażące pacjentami. Co innego jak koniaczek podrzucą albo prywatnie przyjdą do gabinetu? ;-) Ostatni mój wpis do ciebie, nie mam zamiaru schodzić na poziom rynsztoka.

Odnieś się do tej instrukcji dla lakarzy Euvax? Tiomersal wstrzykiwany małym dzieciom ma być nieszkodliwy? Przecież robili badania - TESTY PŁATKOWE!! Wiesz jakie to są? I na tym oparli swoje opinie pozytywne o tiomersalu w szczepionkach. Testy płatkowe są podstawą do wydanej opinii o braku szkodliwości tiomersalu, który i tak jest w cywilizowanych krajach wycofywany ze szczepionek, Ale nie u nas na końcu świata. Nawet Rosja wywaliła te śmieci u siebie.

O DTaP też nie wiedziałeś. Się spało na szkoleniach? ;-)

Nie kompromituj się swoimi wypowiedziami w tonie znafcy traktując wszystkich o innym zdaniu z góry i jak debili, bo daleko ci do takiego, który ma jakąkolwiek wiedzę i doświadczenie kliniczne. Ofiary takich jak ty muszą potem leczyć prawdziwi lekarze wykształceni, z bardzo dużym doświadczeniem, poświęcający swoje życie na ratowanie zdrowia i życia biednych dzieciaczków uszkadzanych przez lekarzyny rodzinne.

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Właśnie przed chwilą miałem tu eko mamę z eko tatą, których dziecko od 3 dni srało i rzygało, a oni zgłosili się dopiero kiedy dziecko było już w kwasicy metabolicznej na granicy wskazań do hospitalizacji w OIOM. Kiedy ich spytałem, dlaczego nie przyszli wcześniej, zrobili awanturę. Oczywiście dziecka w ogóle nie szczepili. Przeciw rotawirusom również.

Wcale bym się nie zdziwił, gdyby okazało się, że tym eko-tatą jest Throllak. A na pewno ktoś jemu podobny.

ależ to ich dzieci. Pogłaskac, przytulic.... rodziców... i odeslac wszystkich do domu.

niech nie zawracaja .dupy.

Edytowane przez muls
ależ to ich dzieci. Pogłaskac, przytulic.... rodziców... i odeslac wszystkich do domu.niech nie zawracaja .dupy.

Nie da rady. Jak pisałem, dziecko w co najwyżej średnim stanie, na pograniczu wskazań do leczenia na Intensywnej Terapii. Trzeba było przyjąć. Nawet gdyby rodzice nie chcieli się zgodzić, pewnie by trzeba pokombinować i chociaż posztukować z nawadnianiem w SOR. A ogólnie to jest robota do d***. Gdybym nie musiał zarabiać, już dawno bym to rzucił. Na Intensywnej Terapii Noworodka, gdzie też zdarza mi się pracować, przynajmniej dzieci są chore (niektóre bardzo).

Właśnie przed chwilą miałem tu eko mamę z eko tatą, których dziecko od 3 dni srało i rzygało, a oni zgłosili się dopiero kiedy dziecko było już w kwasicy metabolicznej na granicy wskazań do hospitalizacji w OIOM. Kiedy ich spytałem, dlaczego nie przyszli wcześniej, zrobili awanturę. Oczywiście dziecka w ogóle nie szczepili. Przeciw rotawirusom również.

Wcale bym się nie zdziwił, gdyby okazało się, że tym eko-tatą jest Throllak. A na pewno ktoś jemu podobny.

Ja się tam po sprzedawcach szczepionek z dzieciakiem nie wycieram, jest zdrowy jak ryba więc możesz być spokojny że mnie nie spotkasz u siebie w powiatowej przychodni ;-) i poza tym jakieś szkolonko by się przydało może tym razem w egiptowie znowu albo chociaż zwitek papierków kolorowych? ;-) I może sam się poszczep od rota i innych wirusów które rozsiewasz i zarażasz biedne dzieciaczki? Większa część populacji dorosłych to chodzące rezerwuary z wygaśniętymi szczepieniami, do odnowienia w trymiga. Najlepiej 16w1 od razu jeśli to takie bezpieczne.

ależ to ich dzieci. Pogłaskac, przytulic.... rodziców... i odeslac wszystkich do domu.

niech nie zawracaja .dupy.

A niestety mogą zawracać , bo ten w białym fartuszku jest jak d...a od .s...a żeby być na każde zachcianki tych którzy płacą podatki i to oni są jego klientem a on od spełniania ich żądań a nie odwrotnie :-) ale wam się to w tych siwym dyniach nie mieści, stare przyzwyczajenia pozostają :-)

Edytowane przez thrak

bo ten w białym fartuszku jest jak d...a od .s...a żeby być na każde zachcianki tych którzy płacą podat

no tak dobre jak glupie.

dziwne bo jakis tam chazan ma inne zdanie.

ze juz nie wspomne ze lekarze tez placa podatki.

Throllak nie potrafi czytać. Poczekaj, jeszcze możemy się kiedyś spotkać, bo nawet ludzie jak Ty, wioskowi mądrale z zakompleksionych sełectw, trafiają do ośrodków tzw. III stopnia referencyjności jak mój. O ile będziesz miał odwagę przyznać się do własnej tożsamości, zaskomlesz inaczej.

Throllak nie potrafi czytać. Poczekaj, jeszcze możemy się kiedyś spotkać, bo nawet ludzie jak Ty, wioskowi mądrale z zakompleksionych sełectw, trafiają do ośrodków tzw. III stopnia referencyjności jak mój. O ile będziesz miał odwagę przyznać się do własnej tożsamości, zaskomlesz inaczej.

Nie ma szans, cała moja rodzina jest za zdrowa żeby się po "Twoich" ośrodkach wycierać właśnie dzięki naszemu znajomemu lekarzowi który pracuje w takowym :-) i musisz pamiętać że to nie Twój tylko nasz ośrodek :-)

A odchodząc już od bajek opowiadanych przez nowego trolla z "gazety" o jego niby pracy lekarza i wracając do tematu: tak firmy farma kupują polityków.

Firmy farmaceutyczne przekazały ponad 2 miliony dolarów w latach 2013-2014 dla obecnych prawodawców w Kalifornii.

Głównym biorcą pieniędzy od firm farmaceutycznych: senator Richard Pan, autor SB277, który proponuje odebrać wolny wybór rodziców odnośnie szczepionek. Otrzymał ponad $95,000!

Ustawa 277 wyeliminowałaby zwolnienia religijne i filozoficzne dla dzieci w wieku szkolnym...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Jesteś wściekle nudny - podetnij sobie żyły i nie zawracaj wszystkim dupy - wy***rdalaj". - zareagujcie na to, sami znajdziecie.

Konował = wot kultura.

Uważasz określenie konował w stosunku do lekarzy posługujących się językiem i formą jaką zaprezentowali w personalnej kłótni na otwartym forum za brak kultury?

Twoim zdaniem to nie oni przynoszą ujmę statusowi profesji którą wykonują, tylko ja nazywając ich złymi lekarzami ?

Kuriozum.

A autor wskazanej przez ciebie wypowiedzi został za nią ukarany zaraz jak wszedłem na forum.

W.

autor wskazanej przez ciebie wypowiedzi został za nią ukarany zaraz jak wszedłem na forum.

Ale wypowiedź została.

Uważasz określenie konował w stosunku do lekarzy posługujących się językiem

Jest to określenie chamskie - nieważne czy słuszne. Często byłem karany za takie wyrażenia, a zawsze były one słuszne.

No, ale Ty jesteś moderator.

Jest to określenie chamskie - nieważne czy słuszne. Często byłem karany za takie wyrażenia, a zawsze były one słuszne.

No, ale Ty jesteś moderator.

Adekwatne do poziomu pyskówki jaki zaprezentowali określeni nim koledzy. Nie jest to wulgaryzm.

Nigdy nie byłeś karany za użycie określenia konował. Nie kłam.

Nie ważne że jestem moderator, przede wszystkim jestem użytkownik, czytam i oceniam wpisy jak każdy z nas i jak każdy z nas mam prawo zając wobec nich własne stanowisko.

Na tym kończmy dyskusje, bo niczego ona nie wnosi.

W.

Nigdy nie byłeś karany za użycie określenia konował.

Kto tak twierdzi?

Adekwatne do poziomu pyskówki jaki zaprezentowali określeni nim koledzy.

Czyli Tobie więcej wolno.

Nie jest to wulgaryzm.

Atak personalny może być?

rabin-hooda i thraka uważasz za jednakowych "konowałów"?

Jako użytkownik, cz jako moderator?

rabin-hooda i thraka uważasz za jednakowych "konowałów"?

Jako użytkownik, cz jako moderator?

W kontekście kłótni jaką ze sobą prowadzili tak. Uważam że jednakowo zaszkodzili wizerunkowi lekarza. I to jasno wyraziłem pisząc to co napisałem. I tylko to.

Zaprzestań imputowania mi swych własnych projekcji, bowiem moja wypowiedź Ciebie nie dotyczyła, a teraz stawiasz się jako jej podmiot.

EOT.

Uważam że jednakowo zaszkodzili wizerunkowi lekarza.

Czekałeś, aż rabin-hood zacznie bronić lekarzy, żeby mu "pomóc".

moja wypowiedź Ciebie nie dotyczyła

Twoja wypowiedź widnieje tuż pod MOIM niewinnym postem o witaminie C, gdzie w nim chamstwo?

W temacie, cytat z literatury fachowej kiedy jeszcze lobby szczepionkowe nie było tak mocno zakotwiczone, teraz nie do pomyślenia żeby któryś z lekarzy w Polsce opublikował coś takiego bo wyleci z roboty i drugiej tu nie znajdzie.

"Klasyfikacja reakcji poszczepiennych ze względu na udział układu immunologicznego:

- związane z układem immunologicznym - pacjenci z niedoborami immunologicznymi i atopowi z nadwrażliwością na niektóre składniki szczepionki

- niezwiązane z układem immunologicznym – pacjenci, u których reakcje poszczepienne mogą wiązać się z toksycznym działaniem składników szczepionki lub wynikać z uzjadliwiania wirusa szczepionkowego, co daje pełne lub poronne objawy choroby."

Strózik K., Konior R.: Odczyny i powikłania poszczepienne. Med 2000, 1997, 54-5611

Edytowane przez thrak

związane z układem immunologicznym - pacjenci z niedoborami immunologicznymi i atopowi z nadwrażliwością na niektóre składniki szczepionki

- niezwiązane z układem immunologicznym – pacjenci, u których reakcje poszczepienne mogą wiązać się z toksycznym działaniem składników szczepionki lub wynikać z uzjadliwiania wirusa szczepionkowego, co daje pełne lub poronne objawy choroby."

moze jeszcze zacytujesz jak ukladaja sie te dwa skutki oddzialywania na calosc szczepienia bo inaczej to jestes dyletantem absolutnym.Kazde lekarstwo w tym na kaszel ma skutki uboczne co wie raczej kazde dziecko i kazdy PRZECIETNY idiota. Edytowane przez muls

Jak trują Twoje dzieci szczepionkami - dr Jerzy Jaśkowski

aa09908092b3f0ae659ce14b6c4c9148_M.jpg

Jak trują Twoje dzieci szczepionkami

O tym, że szczepionki zawierają toksyczne substancje, nie trzeba nikogo przekonywać. Dane na ten temat znajdują się w każdej ulotce dołączanej do szczepionki. To, że firmy informacje o zawartości toksycznych substancji podają najmniejszym druczkiem, uniemożliwiającym czytanie, także jest faktem bezdyskusyjnym.

O tym, że dodatkowo informacje te pisane są slangiem medycznym, a nie językiem potocznym, także nie należy do tajemnicy.

O tym, że zlikwidowano piśmiennictwo naukowe polskojęzyczne, może się każdy sam przekonać, o ile znajdzie jakiekolwiek egzemplarze, zapoznając się ze sponsorami takiego wydawnictwa. Generalnie, w Polsce monopol posiada Elsevier i jego filia, Urban & Partner. W polskich wydaniach ukazują się najczęściej przedruki artykułów, czasami z nazwiskami autorów w ogóle nie pracujących w podanych szpitalach.

O tym, że medycyna, to nauka składająca się z wiele działów, wie każdy jako tako wykształcony osobnik.

I o tym, że istnieją specjalizacje w medycynie, też nie trzeba przypominać.

Problem zaczął się od czasu wprowadzenia tzw. amerykańskiej medycyny do Polski w 1990 roku.

Po pierwsze, jak grzyby po deszczu zaczęły powstawać towarzystwa, rzekomo naukowe, zajmujące się jednym objawem chorobowym, czy jednym sposobem leczenia przydatnym na wszystko, tzw. panaceum. Takim stowarzyszeniem jest na przykład Towarzystwo Wakcynologiczne, czyli szczepionkowcy [chociaż waka - znaczy krowa], zajmujące się reklamą i lobbingiem jednej jedynej metody do leczenia wszelkich chorób, jakie człowiek może sobie wymyślić, przez zmniejszenie populacji. Udowodniły to badania przeprowadzone na zlecenie PT Biskupów Afrykańskich. Ciekawe, dlaczego polscy hierarchowie nie chcą powtórzenia tych badań. Przecież jest wielu księży - lekarzy?

A jak nie ma jeszcze takiej choroby, to Big pharm wymyśla chorobę, ponieważ już wymyślił preparat na jej zwalczanie.

Towarzystwo Walki z Bólem, znowu powołane do walki z objawem choroby, a nie chorobą. Po prostu lepiej się sprzedaje jeden preparat, szczególnie w przypadku obniżenia poziomu edukacji. Nie musi taki adept pamiętać wielu nazw preparatów.

Podobnie bylo w XVII czy XVIII wieku stosując lewatywy na wszelkiego rodzaju dolegliwości. Prosze sobie uzmysłowić jak to obniżałó koszty edukacji. Dlatego p.E.Kopacz mogłą skrócić studia medyczne do 5 lat.

Na studiach medycznych jeszcze do niedawna uczono toksykologii w takim zakresie, że przeciętny absolwent uczelni medycznych doskonale znał zasady wiążące dopuszczalną dawkę leku z masą ciała pacjenta i potrafił samodzielnie takie dawki obliczać.

W celu udowodnienia Państwu, że wszystkie te zasady zostały wymazane z podręczników w chwili wprowadzenia tzw. medycyny amerykańskiej, podam przykład ogłupiania społeczeństwa przez Towarzystwo Wakcynologów, nie wiadomo dlaczego nazywane towarzystwem naukowo - medycznym. Brak bowiem piśmiennictwa polskiego, firmowanego przez to grupę ludzi. Na przykład: zupełnie nie wiadomo, jakie są losy dzieci szczepionych. Nie wiadomo, jaka jest płodność dziewczynek otrzymujących szczepionkę DiPeT, jakie są losy dziewczynek szczepionych szczepionką, rzekomo przeciwko rakowi szyjki macicy, ile z pośród nich choruje, ile ma trwałe kalectwa, ile będzie bezpłodnych.

Specjaliści od toksykologii ustalili już dawno dopuszczalne dawki aluminium, w zależności od masy ciała. Według wakcynologów nie ma to żadnego znaczenia w przypadku szczepionek.

Podaję poniżej, za FDA, porównanie zawartości aluminium w szczepionce, z dopuszczalną dawką dla pacjenta, w zależności od jego masy ciała:

masa ciała pacjenta - dopuszczalna dawka - nazwa szczepionki - zawartość AL

ok. 4 kg - 18.16 mcg - Al HiB [PedVaxHib] - 225mcg

ok. 7.5 kg - 34.05mcg - WZW B - 250mcg

ok. 15 kg - 68.1 mcg - DtAP w zależności od producenta - od 170 do 625 mcg

ok. 25 kg - 113 mcg - Pneumokoki - 125 mcg

ok. 75 kg - 340.5 mcg - HPV - 225 mcg

ok. 150 kg - 794.5 mcg - Pentacel [DTaP, HiB, Polio combi - 330 mcg

Pediatrix [DTaP, HepB, Polio combo - 850 mcg

Pragnę zwrócić Tobie, Szanowny Rodzicu, uwagę na dwie sprawy.

Po pierwsze, jak widzisz, za każdym razem dopuszczalna przez toksykologów dawka aluminium jest u dzieciprzekraczana. Aluminium odkłada się w Centralnym Układzie Nerwowym, czyli mózgu Twojego dziecka. Nie narzekaj potem na złe wyniki szkolne Twojego potomka. Sam zniszczyłeś jego inteligencję, pozwalając uszkadzać mózg.

Po drugie, dziecko nie dostaje jednej szczepionki rocznie, tylko kilka. A więc toksyczność się co najmniej sumuje. Przykładowo, dziecko o masie 4 kilogramów, czyli kilkumiesięczne, dostaje 15 razy większą dawkę, aniżeli dopuszczalna dla jego masy. Gdybyś Ty, Dobry Człowieku, dostał 1500% podwyżkę na pierwszego, to wiedziałbyś co to znaczy, a tutaj dobrowolnie wyrażasz zgodę na takie trucie swojego potomka?

Poza tym, jaki poziom reprezentują szczepionkowcy, podając te trucizny dzieciom?

Przecież teoretycznie powinni znać zarówno dopuszczalne dawki, jak również zawartość aluminium w szczepionce.

Po trzecie, trudno się temu dziwić, kiedy konsultant z pediatrii p. prof. Jackiewicz autorytatywnie, ex kathedra w wywiadzie podaje, że nawet wcześniaki, czyli dzieci o znacznie mniejszej masie urodzeniowej, także można szczepić wszystkimi szczepionkami. Sam musisz pomyśleć, jaki zasób wiedzy merytorycznej posiada ta pani.

Po czwarte, jak to się dzieje, że żadna z instytucji, na przykład Główny Inspektor Sanitarny, Ministerstwo Zdrowia, czy Izby Lekarskie, nie „wiedzą” o tym fakcie a jeżeli wiedza to nie widzą nic złego? Przecież gdyby przeciętnie poinformowany osobnik znał te wartości, to albo wystąpiłby do Sejmu o zmianę norm albo by zakazał szczepień. A tutaj nic. Musisz więc oswoić się z myślą, że jesteśmy 52 stanem, z prawami dla Indian żyjących w rezerwatach.

Po piąte, pomimo oficjalnego trucia, prokuratura toleruje to, a przecież są paragrafy kodeksu karnego:

kto świadomie i dobrowolnie naraża życie, lub zdrowie...

Przypomnę także tych celebrytów szczepionkowych, którzy tak gorąco w tv wszelkiego rodzaju i wywiadach namawiali rodziców do szczepień szczepionkami zbiorczymi, tj. zawierającymi więcej, aniżeli jeden rodzaj wirusa. Jak twierdzili, to dla dziecka lepsze, mniej boli. Szczepionka Pedairtix zawiera aż 850mcg aluminium, tj. jest aż 57. razy więcej, aniżeli dopuszczalna wielkość dla dziecka o masie 4 kg, czyli 57 00 %. Nieźle?

I teraz musisz także sam pomyśleć, jak taki p.prof. Radzikowski, czy Jackiewicz, edukują studentów medycyny?

I czy takie świadome trucie dzieci nie podlega pod kodeks: „ kto świadomie naraża zdrowie, podlega....

Kto robi to z chęci zysku....”

No, ale musielibyśmy mieć państwo, aby te paragrafy były egzekwowane.

Na marginesie jeszcze wspomnę, że USA wydające na służbę zdrowia najwięcej na świecie pieniędzy, pod względem współczynnika umieralności niemowląt, znajduje się na ostatnim miejscu wśród państw tzw. rozwiniętych gospodarczo. Dzieci w USA otrzymują najwięcej szczepionek na świecie. Ale umieralność jest także najwyższa. Jak widać, bogactwo nie przekłada się na rozsądek.

Jak wykazały badania w USA, najczęściej szczepią się ubodzy, niewykształceni i kolorowi obywatele. Nie szczepią się wykształceni, zamożni i biali.

A Ty, do jakiej grupy należysz, czytelniku?

Może jeszcze zupełnie na koniec podam, że według FDA, zawartość aluminium w stosowaniu pozajelitowym nie może być większa, aniżeli 25 mcg na litr płynu. Informacje o tym muszą być WYRAŹNIE ZAZNACZONE, na każdym pojemniku:

TEN PRODUKT ZAWIERA ALUMINIUM, KTÓRE MOŻE BYĆ TOKSYCZNE.

I o co ta heca, jak w obozach truli, to była Norymberga, a tutaj, w rzekomo wolnym kraju, sami siebie trują.

A nasi, pożal się Panie Boże, specjaliści twierdzą, że zawartość aluminium nie ma znaczenia. No tak, ale to są eksperci rządowi.

A spróbuj zadać pytanie osobnikowi chcącemy zaszczepić Twoje dziecko odnośnie zawartości aluminium w szczepionce? Jak nie wie, to szybko zmieniaj przychodnię.

I to by było na tyle, dla myślącego Człowieka.

Code of Federal Regulation, 21, t.4 CITE : 21CFR 10. 323

www.vacitruth.com/2014/09/07/

accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfcfr/

www.nvic.org

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 09 kwietnia 2015 Medycyna i zdrowie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Aluminium in Drinking-water WHO/SDE/WSH/03.04/53

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

vhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3056430/

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.