Skocz do zawartości
IGNORED

Podjalem decyzje ostateczna - poszukuje daca w cenie ok 2500zl

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

A jak wypada na tle tych wszystkich Daców Xonar One, testował go ktoś, jaki charakter brzmienia? Co byście polecili z Daców w kwocie 2-4tyś najlepiej grającego ciepło z dosadnym basem bez wyostrzeń na górze pasma.

REGA DAC ma wszystkie te cechy ...słuchałem w sklepie

dżwięk był bardzo analogowy i ciepły do tego bas schodził bardzo nisko...wszystko podane bez wyostrzeń jak to na wolfsonach....

Hehe... wczoraj spotkaliśmy sie z forumowym kolegą u mnie. Celem spotkania były przetworniki. Mój Audio Note DAC2 SE po firmowym full digital upgrade wyposażonym w jedne z najbardziej cenionych lamp (Telefunkeny) i kolegi pudełeczko na buty z jedną lampeczką i z kablem od lampki nocnej :)

To nie były niuanse, AN został zdmuchnięty z siłą wodospadu :) Żalu nie mam ponieważ chwilę wcześniej to pudełko na buty wystrzeliło w kosmos przetwornik Maca.

Ehh..., człowiek uczy się całe życie :)

No tak ostatnio testowalem nordstara (kosztowal kolo 2000$ pare lat temu) i mojego diy i szczerze jesli mialbym wybrac z tych 2 jeden to wybrbbym mojego diy

Ale obydwa pojda na sprzedaz po wakacjach bo diy nie obsluguje hires i poszukiwania beda trwaly dalej

tak gra PS Audio DL III testuje go..

A jak z gora pasma ja potrzebuje duzoooo szczegolow nieostro i ani troche nie przyciemniono nadaje sie ?

chwilowy brak działalności w audio.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ale obydwa pojda na sprzedaz po wakacjach bo diy nie obsluguje hires i poszukiwania beda trwaly dalej

Stary, jakie tam hajrezy :) Ja upgradeowałem swojego AN właśnie pod 24bity. Pudełko na buty (to nie jest diy żeby było ciekawiej) na zwykłych CD i plikach 16/44 zagrało taką przestrzenią, masą, wypełnieniem, kontrolą i muzyką, że pierniczę te całe zagęszczone formaty :)

REGA DAC ma wszystkie te cechy ...słuchałem w sklepie

dżwięk był bardzo analogowy i ciepły do tego bas schodził bardzo nisko...wszystko podane bez wyostrzeń jak to na wolfsonach....

Okej dzięki sprawdzę go.

Stary, jakie tam hajrezy :) Ja upgradeowałem swojego AN właśnie pod 24bity. Pudełko na buty (to nie jest diy żeby było ciekawiej) na zwykłych CD i plikach 16/44 zagrało taką przestrzenią, masą, wypełnieniem, kontrolą i muzyką, że pierniczę te całe zagęszczone formaty :)

To może napisz co to za pudełko na buty.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Na obecną chwilę niech to się jeszcze nazywa pudełkiem na buty :)

Premiera urządzenia jest zaplanowana na początek września ale... jest na co czekać.

A jak z gora pasma ja potrzebuje duzoooo szczegolow nieostro i ani troche nie przyciemniono nadaje sie ?

Szczegółów mu nie brak ,potrafi zagrać ciekawie.

Nie wiem jak gra SBT,ja podłączyłem z ciekawości pożyczony odtwarzacz multimedialny Hyundai TP-01 i grałem z plików. Bardzo fajnie to zagrało,aż sie zdziwiłem.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Zawsze wiedziałem, że AN jest, łagodnie mówiac trochę przereklamowane ....

A ile ich już słyszałeś? A zresztą uważasz, że różnice w DACach nie istnieją - przecież to tylko wyobraźnia?

Ty bum to taki dwulicus chyba jesteś? ;)

Czwarta strona tematu i dalej nie ma killera w cenie do 2500zł :-)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Recepta jest prosta. Trzeba sobie zrobić takiego killera. Za 2500 mozna złożyć super DACa!

No tak obecnie najlepszy dac jaki slyszalem to taki jakby diy ale troche wiecej gosciu chce jak 2500 ale zobaczymy jeszcze jak sie zaprezentuje ps audio i jeszcze mysle o jednym ale.to juz troche ponad 3000 .... a jak bede tak szukal super daca to dojde do 5000 w koncu a tyle za audio to ja nie wydaje z zasady

kolejna ciekawa propozycja HD11 za 3200, moze akurat to by spelnilo wszystkie moje oczekiwania ;-p wprawdzie teraz urlopuje a nie przerzucam graty ale to urzadzenie uzywane tez dolaczam do listy

'dół'

ja testuje od wczoraj PS Audio DL III, ktory jest podlaczony pod dune hd duo i naprawde gra to rasowo i chyba nie gorzej jak ca sm6 a kable rca i coax za jakies 2zl :)

kwestia jeszcze 'wygrzania' i moze sm6 pojdzie na sprzedaz- zobaczymy..

skoro lubisz ciepłe brzmienie PS Audio (które rozważałem w swoich przemyśleniach), a ja nie za bardzo, to daj znać czy i kiedy będziesz się pozbywał SM6

;-)

wszystko podane bez wyostrzeń jak to na wolfsonach....

Na Wolfsonach może grać i ostro i gładko. To akurat ma najmniejsze znaczenie.

Taki zegar jest w Anedio D2 za 1500$ i to jest pewne jedna z dwóch firm, o których pisałeś wyżej, że odwalają kawał dobrej roboty...

hej Grado,

bez dystrybutora w UE a najlepiej w Polsce i odsłuchu u siebie nie kupię Anedio. Także do dzieła:)

Tak zachwalasz to myślałem, że masz u siebie albo chociaż słuchałeś tego Anedio. Wolisz żeby ktoś inny zaryzykował? :)

Ja jestem bardzo ostrożny z rewelacjami z head-fi.org. Już miałem wpadki.

Grado a jak ja mam go posłuchać skoro nie masz go w dystrybucji?:)<br />

<br />

Grado,<br />

doskonale zdajesz sobie sprawę, że Anedio jest pięknie zrobiony i musi grać. Kwestia ceny za ile może się pojawić na naszym rynku, jeżeli będzie podobna do ceny ze Stanów to będzie hit.

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

REGA DAC ponoć gra słabo przez usb więc do kompa chyba nie bardzo, a może przez wejście cyfrowe?

Rega dac połączona optykiem vdhThe OPTOCOUPLER Mk II z DVD LG spokojnie odprawiła meridiana 507.24.

Miałem go 9 lat i sprzedałem . Przy redze wiem ile traciłem na średnich tonach i dynamice słuchając meridiana.

Rega dac połączona optykiem vdhThe OPTOCOUPLER Mk II z DVD LG spokojnie odprawiła meridiana 507.24.

Miałem go 9 lat i sprzedałem . Przy redze wiem ile traciłem na średnich tonach i dynamice słuchając meridiana.

Nie wątpię w możliwości tego przetwornika, ale przez usb gra ponoć gorzej niż po optyku więc pozostaje mi spięcie tego daca z moim xonarem właśnie przez wejście optyczne w sumie wszystko mi jedno czy przez usb czy po optyku.

Jak ktoś jest zainteresowany mam na sprzedaż Ps Audio DL III, stan absolutnie sklepowy, oferta w dziale ogłoszeń

Jesli nie sprzedaz to w przyszlym tygodniu umowimy sie na test i ewentualny odbior osobisty bo jestem z okolic a teraz mnie nie ma w domu do konca tyg.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.