Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner 5.1 z HDMI oraz pre out

powolialepewnie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, to jest mój pierwszy temat na tym forum, więc chciałem również przywitać się z audiostereo forumowiczami.

Szukam i szukam amplitunera 5.1 do KD z HDMI oraz musi być wyposażony w pre out dla wzmacniacza stereo. Najważniejszą rolę odgrywa tu cena. Najwięcej co mogę w tej chwili przeznaczyć na zakup takiego ampa (używanego oczywiście) to 1000zł. Nie interesuje mnie producent, wygląd czy kolor. Musi mieć hdmi z pre out do 1000zł.

Co polecacie?

Czy DENON AVR-2308 jest jednym z nich? (wiem że nie jest 5.1 ale 7.1)

Dzięki i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/95931-jaki-amplituner-51-z-hdmi-oraz-pre-out/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

NI

Jak masz 1kzł to nie kupuj ampli z HDMI, kup zwykły starszy ampli 5,1 a sygnał z blu wyślij poprzez cinchX 5 plus sub. Dużo lepszy dżwięk !!. Przez HDMI wyślij obraz na ekran. Czy to musi być ampli, czy wzmacniacz 5,1. ????

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

Jak masz 1kzł to nie kupuj ampli z HDMI, kup zwykły starszy ampli 5,1 a sygnał z blu wyślij poprzez cinchX 5 plus sub. Dużo lepszy dżwięk !!.

To które playery dobrze to robią ? Mam Yamahę RXV 750 z wejściem wielokanałowym analogowym .

Jak to jest z tymi amplitunerami , na wejściu wielokanałowym ustawienia automatycznej kalibracji działają , czy trzeba zdać się na ręczną " okrojoną " kalibrację playera ?

Jak to jest z tymi amplitunerami , na wejściu wielokanałowym ustawienia automatycznej kalibracji działają , czy trzeba zdać się na ręczną " okrojoną " kalibrację playera ?

Przy wybraniu źródła sygnału w postaci wejścia wielokanałowego układy cyfrowe nie powinny działać, innymi słowy: sygnał nie powinien przechodzić przez przetwornik analogowo-cyfrowy, procesory DSP i przetwornik cyfrowo-analogowy. Sygnał od razu podawany jest na przedwzmacniacz z regulacją głośności (scalona drabinka rezystorowa sterowana cyfrowo), a następnie na końcówki mocy, gdyż ideowo amplituner/wzmacniacz ma tylko i wyłącznie wzmacniać doprowadzony wielokanałowy sygnał - wcześniej zdekodowany i obrobiony (opóźnienia, poziomy, wielkość kolumn, faza, DSP) w odtwarzaczu lub procesorze.

NI

Jak masz 1kzł to nie kupuj ampli z HDMI, kup zwykły starszy ampli 5,1 a sygnał z blu wyślij poprzez cinchX 5 plus sub. Dużo lepszy dżwięk !!. Przez HDMI wyślij obraz na ekran. Czy to musi być ampli, czy wzmacniacz 5,1. ????

Może to być wzmacniacz 5.1 . Jeżeli dobrze rozumiem, to mam podłączyć blu (chodzi tobie o blue-ray? w moim przypadku PS3) sygnał do wzmacniacza 5.1 a obraz przez HDMI bezpośrednio do telewizora, tak?

Jeżeli tak, to jaki wzmacniacz 5.1 (i jak ma być tańszy to mogę dołożycz pozostałą kasę do wzmacniacza stereo) z pre out tak żebym mógł podłączyć wzmacniacz stereo?

Dzięki wszystkich za czas i odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Ok, więc mam dylemat i nie wiem na co zdecydować się ponieważ nigdy nie słyszałem i nie widziałem w akcji żadnego amplitunera (niżej wymienione). Jeżeli ktoś z was miał do czynienia z jednym z nich lub więcej i może porównać proszę o opinię.

1) Yamaha RX-V661 (podoba się, ma HDMI 1.2, dobra moc, co więcej i jak w stereo?)

2) Marantz SR5004 (świetny wygląd, dobra moc, ma HDMI 1.3, co więcej i jak w stereo?)

3) Sony STR-DA1200ES (nie wiem...)

4) Yamaha RX-V1700 (elegancki, masywny, powyżej 1000zł, jak w stereo?)

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.