Skocz do zawartości
IGNORED

kolejny naciągacz i oszust ,,rafo''

wul71

Rekomendowane odpowiedzi

nasz, kolega forumowy ,,rafo'' wystawił w ogłoszeniach sprzedam klona rowlanda ,skontaktowałem się z nim z chęcią nabycia i zaproponowałem mu kupno za pobraniem oczywiście nie zgodził się i powiedział że wyśle mi sprzęt za przedpłatę na konto uważając się za wiarygodnego i uczciwego człowieka.wysłał mi numer konta przelałem przedpłatę tydzień temu i czekam,czekam.......nie ma paczki,nie odpisuje nie odbiera telefonu(raz odebrał bo dzwoniłem z numeru domowego i powiedział że sprzęt wysłał we wtorek) żadnego odzewu,choć na forum zagląda.wiem że jestem sam sobie winny ale mam do was prośbę jak z gościem postąpić żeby mu poszło w pięty i oduczył się takich zasranych praktyk,trzeba tępić cwaniaków i oszustów z forum. pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/95992-kolejny-naci%C4%85gacz-i-oszust-rafo/

Pogięło cię?wysłał w wtorek, już piszczysz!! wyzywając!?

tydzień paczka to idzie z Australi,kolo nie odpowiada i nie odbiera telefonów a wiem że na forum zagląda,proszę niech się odezwie .jeśli jest inaczej oficjalnie go przeproszę ponosząc wszystkie konsekwencje i opuszczę to szanowne grono kolego rydz.

stary forumowicz i takie numery? dziwne to trochę jest ........

a przedstawił jakieś dowody wysyłki? nr listu przewozowego? ... itp.

jeśli spora suma można zgłosić na policję, każdego można ustalić.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Kupowałem od Rafo i nie było najmniejszych problemów. Troszkę za wcześnie na takie wyzwiska. Według mnie.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

jak wyżej pisałem na telefon który mu podałem nie odpowiada,raz odebrał na mój domowy i powiedział że paczkę wysłał we wtorek 23.07 .chcę aby podał mi numer przesyłki jaką firmą wysłał ale echo ani na skrzynkę ani sms ani telefon,a na forum bywa.

Gość masza_ck

(Konto usunięte)

Z tego co czytam, to takie rzeczy się niestety zdarzają.

W zakładce Analog jest opisywana analogiczna sytuacja, czyli przekręt forumowicza o nicku Dink, który wyszukuje sobie naiwnych klientów na forum, a robi kiepskiej jakości produkty.

http://www.audiostereo.pl/przedwzmacniacz-lampowy-mm_93748.html/page__st__30

tylko za pobraniem od niepewnych bierzemy, ZAWSZE I WSZEDZIE!!!

to do wszystkich

oczywiscie mialem niepwena osobe na poczatku miesiaca na allegro wiec wzialem wlasnie za pobraniem no i cisza, towaru nie wyslal, gdybym wplacil bylby problem, takze nie ryzykujemy

ps. czy ktos sie orientuje jak wyglada sprawa komentarzy przez jaki czas mozna wystawic od kupna? bo chce delikwenta oznaczyc NEGATYWEM ale tak zeby on nie zdazyl mi go dac, a wiec w ostatni dzien dokladnie mu go dac? istnieje taka mozliwosc?

chwilowy brak działalności w audio.

Z tego co czytam, to takie rzeczy się niestety zdarzają.

W zakładce Analog jest opisywana analogiczna sytuacja, czyli przekręt forumowicza o nicku Dink, który wyszukuje sobie naiwnych klientów na forum, a robi kiepskiej jakości produkty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tyle ze tam to jest widzimisię po czasie nabywcy

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

ps. czy ktos sie orientuje jak wyglada sprawa komentarzy przez jaki czas mozna wystawic od kupna?

"dożywotnio", i z 5 lat może Ci się odwdzięczyć

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

"dożywotnio", i z 5 lat może Ci się odwdzięczyć

a to wada serwisu, i jak tu walczyc z oszustami? poza metoda nie ma pewnosci bierz za pobraniem?

oczywiscie mialem niepwena osobe na poczatku miesiaca na allegro wiec wzialem wlasnie za pobraniem no i cisza, towaru nie wyslal, gdybym wplacil bylby problem, takze nie ryzykujemy

Przeciez moze ci w paczce wyslac kartofle wiec i tak ryzykujesz.

?👈

chociaz z drugiej strony wydaje mi sie ze nie jest to dozywotnie byly produkty w ktorych nie dalem komentarza i juz nie moge tego zrobic bo znikly, takze jest okreslony czas, tylko nie wiem co sie zmieni jesli ja dam komentarz w tym czasie

Przeciez moze ci w paczce wyslac kartofle wiec i tak ryzykujesz.

no tak, ale sa rozne sytuacje i rozne osoby, wiekszosc jest ok a co do reszty pozostaje tylko odbior osobisty lub pobranie i nic wiecej naprawde w sieci bedzie coraz wiecej oszustow wiec nie da sie inaczej...

koledzy czy można usunąć ogłoszenie z wystawionym sprzętem z działu ogłoszeń bo nie mogę znależć klona rowlanda wystawionego na sprzedaż przez ,,rafo''(ładnie się ulotnił) a pan policjant mówił mi że byłoby to przydatne .może jest jakaś możliwość odkopania go z histori lub coś w tym stylu. pozdrawiam

Ukryta Zawartość

wielkie dzięki kolego Cadam.

Ukryta Zawartość

nasz kolega ,,rafo'' dziś znowu odwiedził forum lecz ani myśli dać jakomkolwiek odpowiedż więc nie miałem innego wyjścia zgłosiłem sprawę .o efektach poinformuję ,mam nadzieję że uda mi się odzyskać kasę lub sprzęt z naciskiem na kasę.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 6 Sierpnia 2012 - trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 6 Sierpnia 2012 - trolling

Masz jego adres wraz z nr konta?

Wyslij mu teraz łopatę-niech se dół kopie))

Swoja drogą nie można być aż tak ufnym.

• 5 miesięcy później...

trwało to kilka miesięcy ale pieniądze już odzyskane .więc koledzy jeśli zostaliście oszukani to nie trzeba aż tak wiele aby odzyskać swoje pieniądze(choć miałem pewne obawy że 9 stówek poszło papa),na policji pokazałem ogłoszenie na audiostereo,rozmowę mailową ,przelew jaki dokonałem z nr.konta cwaniaka +mały opis zaistniałej sytuacji.wszystko trwało ok.30 min.prowadzący sprawę policjant powiedział że większość takich spraw ma pozytywne zakończenie ,więc nie jest tak żle myśle.pozdrawiam uczciwych.

nie wiem jak toczyła się sprawa bo od spisania papierka nie brałem już udziału,a że kwota była pow. 200pln to na to jest już chyba paragraf więc pewnie jakieś konsekwencje są.wcale tego nie chciałem ale jak nie dało się załatwić sprawy w normalny sposób .pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.