Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Primare A32 + PRE

Gawron88

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory grało to na Paradigmach 7v3 ,teraz mam na testach 60v3 i jest bardzo dobrze i juz chciałem je brac ale podobno Tonsil Altus 200 exclusive graja lepiej ostra muze,a tej tez slucham sporo.A poza tym to chce cos tymczasowo,wiec im tansze tym lepsze.W dalszym ciagu gromadze pieniadze na zrodło.Plan był taki,ze bedzie Primare +studio 60+ adekwatnej klasy do ampa zrodło ,a w dalszej kolejnosci upgrade kolumn na wyzszej klasy,moze rownierz paradigmy..

Kwota jaka dysponuje to 6 tysiecy,ale jak kupie za 3 to kolejne 3 juz mam odlozone na zrodełko.Nie ma sensu dluzej prad marnowac na monitorach 7v3.Niestety ,zeby zapiac caly system juz docelowo za jednym razem mnie nie stac a Primare kupiłem bardzo okazyjnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/96207-jakie-kolumny-do-primare-a32-pre/

Tonsil Altus 200 exclusive graja lepiej ostra muze

I ty mi doradzasz w doborze kolumn ...... sam poszukując altusów 200 - tymczasowo- zamiast paradigmów ? to po co zmiana tymczasowa jak masz kolumny ( zamieni stryjek... ) Miałem kiedyś kiedyś dawno temu altusy 110 potem 140 następnie dwusetki i za chiny nie zamieniłbym moich Grandhigh TS3080 na żadne z nich, chyba, że sprawia Ci frajdę słuchanie muzyki razem z sąsiadami, to wtedy bierz w ciemno

Ps. ktoś mi tu kiedyś napisał, że na altusach to dobrze zagrają Guns-i ;)

Powodzenia coś czuję, że ten post to "uwaga chwalę się ! mam co innego niż w podpisie ;) "

Pozdrowienia

Tonsile to tak dla jaj,moze wpadnie Radark i sie ucieszy ze go posluchalem.Na marginesie to altuski jego zdaniem leja tez Focala i Paradigma i JBL

W podpisie to chyba wyraznie widac ze zestaw zlozony z popierdółek w sporym pokoju i opisany jako hi-end to prowokacja dla tych co to lubia jechac po bandzie

Gawron ostre parapudła chcesz podpinać do raczej przejrzystej elektroniki - to dopiero będzie krew z uszu.

Poszukaj jakiś lepszych i to raczej "cieplejszych" kolumn (za parapudła się strasznie przepłaca)

Poszukaj Magnatów Quantum z serii 9xx lub 1xxx

Radul a słuchałes ze tak mowisz?Tego zestawienia P+P?

Przejrzystosc co ma wspolnego z krwia z ucha?

Nie ja pierwszy łacze te 2 marki.

Co do przeplacania za parapudla to moze i faktycznie sa drogie,ale kiedys jak byly tansze tez mowiles ze sa strasznie przeszacowane,a wtedy to byl killer konkurencji :)

Magnaty ok,jakies jeszcze typy macie?

"312W przy 8 omach i równe 500W przy 4 omach"

z taką mocą możesz startować do starszych Infinity, Reneissance 90 albo z tańszych do Kappa 8.2

wydasz mniej a afekt będzie o niebo lepszy, nawet Kappa grają dużo, dużo lepiej od podłogówek Focala 800v i serii Studio Paradigma

a co takiego się w nich ma postarzeć ? jak są utrzymane to takie zostaną na długo

Reneissance 90 po ile to chodzi na rynku?

różnie się trafiają, czasem ok 5 tys. ale to głównie na ebay.de, w lakierze piano 2x tyle

Hehe drogi ten lakier piano.

Czy chce sie pakowac to sie okaze,narazie zbieram kandydatow.

Narazie beda to i tak paczki na przeczekanie,dobrze by bylo zeby latwo je mozna bylo sprzedac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.