Skocz do zawartości
IGNORED

DENON PMA-A100 vs PMA-2010 vs PMA-2000

Mr.Black

Rekomendowane odpowiedzi

Różnica między PMA-A100 a PMA-2010 jest, ale bardzo minimalna na korzyść tego jubileuszowego. Obecnie jest o tyle ciekawa sytuacja, że jubileuszowy wmak kupisz taniej niż PMA-2010 i nie ma się nad czym zastanawiać jeśli ten sprzęt Ci się podoba. Jakbyś potrzebował info to wiem gdzie można kupić PMA-A100 za dobrą cenę demo w idealnym stanie. Jubileuszowych wzmacniaczy dystrybutor dostał za dużo jak na Polskę i robił później z nimi promocje a kupione były jeszcze po lepszym kursie niż późniejsze dostawy 2010 i stąd tak atrakcyjne ceny na A100.

Różnice pomiędzy PMA-A100 a PMA-2010ae są do wykrycia tylko na drogich kolumnach i źródle. PMA-2000 już odstaje znaczniej od flagowych modeli. Miałem PMA-2010ae. Bardzo neutralny wzmacniacz, wydajny prądowo, jednak aby pokazał co potrafi należy go łączyć z źródłami tego samego producenta. Mam na myśli dcd-2010ae. Niestety na innych źródłach gra zdecydowanie gorzej. Dobrać do niego daca też nie jest łatwo. Niestety swoją klasę pokazuje dopiero na drogich kolumnach tj. np Dali Helicon/Euphonia, na przeciętnych gra jak zwykła integra, i stąd poniekąd tworzą się opinie iż cena 2010ae jest zdecydowanie wygórowana.

Witaj,

różnice pomiędzy PMA-A100 a PMA-2010AE są słyszalne, chociaż są to drobne niuanse.

Wydaje mi się, że jeśli chcesz wydać taką kwotę na wzmacniacz, to warto poszukać trochę innych konstrukcji (szczególnie do MA GS60).

Podaj proszę jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz oraz jakie brzmienie preferujesz, z jakim wzmacniaczem aktualnie grają Twoje GS60 i co Ci się w tym brzmieniu nie podoba.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

różnice pomiędzy PMA-A100 a PMA-2010AE są słyszalne, chociaż są to drobne niuanse.

Wydaje mi się, że jeśli chcesz wydać taką kwotę na wzmacniacz, to warto poszukać trochę innych konstrukcji (szczególnie do MA GS60).

Podaj proszę jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz oraz jakie brzmienie preferujesz, z jakim wzmacniaczem aktualnie grają Twoje GS60 i co Ci się w tym brzmieniu nie podoba.

Słucham :

Jazz

Swing

Blues

Muzyka typu ERA ,GREGORIAN,ENIGMA,DEAD CAN DANCE

Muzyka klasyczna

Chill out

POP

Trochę elektroniki (moby),reggae i rock

Czyli prawie wszystko ;)

Ważne jest dla mnie żeby sprzęt nie tylko świetnie grał ale i żeby świetnie wyglądał .

Dlatego myślę o tym Denonie .

MA GS60 jeszcze nie mam ale mam zamiar kupić ,w tej chwili mam BX5 i Onkyo A-9911 , nie powiem żeby mi się coś nie podobało zwłaszcza że Onkyo z MA grają fantastycznie .Ale chcę kupić drugi zestaw o min.2 klasy wyższy od Onkyo (jeśli w tej cenie to możliwe)

I czy ktoś miał możliwość porównania któregoś z w/w Denonów z Accuphase lub Luxman .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.