Skocz do zawartości
IGNORED

Drapak peezeeta

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem, widziałem i nieco posłuchałem (pół godzinki).

Pre było to samo EAR, ale zapodałem DCD Anastasis, które wydawało mi się, że znam.

A tu proszę nowe wybrzmiewania, gdzieś tam echo, którego u mnie nie ma itp.

Wiem, że to cyfrowe, ale według mnie dobrze się sprawdza tor na tej płycie.

Ogólnie dużo nowych szczególików i ta precyzja... uff.

Nowe pre pewnie doda dynamiki (tej makro).

Zamiast Unisona wpiąłem dzisiaj w tor mojego Krella.

Zrobilo się baaardzo ... energetycznie. Gram oczywiscie z Zonteka i koliberka.

Moge z nim dzialac w trybie wzmaka albo koncowki z pasywną regulacją wzmocnienia na wyjsciu EARa.

Musze zrobic doglebniejsze porownanie Krell vs. Unison.

BTW widzę nausznie, ze przed zmianą kondów Unison byl zgaszony na srednicy, przykryty kocem.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Benpe też słucha na winylu, tylko jakimś cienkim :)

Benpe też słucha na winylu, tylko jakimś cienkim :)

Co poniektórzy takie cienkie też by chcieli mieć. Z takim ramieniem i z taką wkładką to unikat.

Pozdro

-----------------

Tak sobie slucham niedzielnie drapaka i koliberka i stwierdzam .... ze ucho sie szybko adoptuje. Zgodnie z przyslowiem, ze do dobrych rzeczy czlowiek sie szybko przyzwyczaja.

A moze "sie cos popsulo"?

Tak jakos wszystko brzmi ... zwyczajnie. Fakt, ze slucham stereofnicznych edycji z konca lat 50-ych, a to jakies mistrzostwa realizacyjne nie byly. Nagrywac w stereo to sie jeszcze musieli nauczyc ale ... szybko im poszlo. Lata 60-e to juz miód.

Natomiast podjrzewam ze powrot do poprzedniej komfiguracji bylby bardzo bolesny ...

Zaraz zapuszcze Counta Basiego.

Pozdro

Gość masza1968

(Konto usunięte)

slucham stereofnicznych edycji z konca lat 50-ych, a to jakies mistrzostwa realizacyjne nie byly

Ale na tych realizacjach przynajmniej wiesz, że pinów we wkładce nie pomyliłeś. Kontrabas prawy kanał, fortepian lewy kanał, perkusja w centrum i nie ma płyty jazzowej z tamtych lat, żeby było inaczej :)

Zaraz zapuszcze Counta Basiego

Masz parę godzin opóźnienia :)

http://www.audiostereo.pl/klub-winylowej-plyty-wolny-od-banow_105400.html/page__st__400#entry2966923

Ale na tych realizacjach przynajmniej wiesz, że pinów we wkładce nie pomyliłeś. Kontrabas prawy kanał, fortepian lewy kanał, perkusja w centrum i nie ma płyty jazzowej z tamtych lat, żeby było inaczej :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A czasami jak w tłoczni po pijaku sie suwakami bawili to sie ta perkusja leciuchno potrafi lewo, prawo przesuwać.

Pamietam jak moi starzy w latach 70-ych na imieninach balowali, a co bylo w godzinach pracy to se sami poczytajcie, po tamtej stronie kurtyny nie mogło być inaczej. Atomowki w koncu mialy latac w obie strony :), luz byl potrzebny.

Pozdro

Audio Research Reference Phono One poszedł za 2.830 EUR.

Ahaja nie zdradził nam dlaczego PH-5 nie należy sie dotykać :(.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Nie kumam, tam ostatnio bylo o lisciach i o wódzie. Moja zona dzisiaj grabila (ja tydzien temu jak mi Katalpa spadla), a ja ... wlasnie piję, Oban 14yo i slucham :)

--------------------------

Co za pier**lony silnik forum .... potrafi cytować wcześniejsze wpisy w innych wątków.

Skąd innąd wiem, że włascicieli audiostereo stać na lepsze narzedzia, u siebie na hdtvpolska takiego gówna bym nie odstawiał

WSTYD !!!!

------------/

No tak ... gram właśnie orkiestrę Syda Lawrence'a z lat 70-ych i perkusja chce mi wywiercic dziurę w uchu. A na poprzednich była schowana w piwnicy.

Moze miniabyr ma rację, że na plyty za lat 50-ych i 60-ych trzeba kowadlo z naciskiem rzędu 3 gramy?

Drugie ramię, druga wkładka, kolejne tysiące ... neverending story ten je....ny analog.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem pod wrażeniem, koliberek gra mój największy kapelusz. A gorka ma tak ze 2 mm jak nic.

Kolejny stereotyp obalony?

Pozdro

EDIT.

na drugiej stronie juz nie bylo tak rozowo, roznica poziomow do 4 mm. Igla dalej byla rowno prowadzona, nie skakala, nie ciorała cewką ale szybko podnioslem ramie poniewaz zmiana sily nacisku w trakcie tej hustawki na pewno nie jest normalna dla zawieszenia.

Pozdro

Na razie musze sobie zafundowac jakikolwiek docisk bo nie mam zadnego. Dtary byl na wyposazeniu Fontesa.

A plyta byla dziewica i jest fantastyczna, troche mi jej szkoda.

Pozdro

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Na razie musze sobie zafundowac jakikolwiek docisk bo nie mam zadnego.

Czekaj, czekaj... spokojnie.

Jak pisałem, nie jestem pewien czy możesz stosować w Zonteku ciężkie dociski. Spytaj Pawła ale wydaje mi się, że z konstrukcji wynika, że jeśli już to dokręcany albo zaciskany na szpindlu tak żeby nie obciążać zawieszenia magnetycznego.

Ja mam wersje za talerzem Ultra czyli 21,3 kg zywej wagi. Nie sadze, zeby mu pol kilo wiecej zrobilo jakakolwiek roznice.

Moze konstruktor sie wypowie?

Pozdro

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Spokojnie można stosować nawet cięższy docisk. Ja mam 800gram i jest ok . Bardzo dobry jest lekki docisk clearaudio Clever Clamp i kosztuje mało i nadaje się na miętkie-) gramofony. Jak stosujecie ciężkie dociski to zwróćcie uwagę na to , czy po założeniu docisku na płytę, krawędzie tej płyty nie podnoszą się. Bo to niweczy cały wasz trud. A dzieje się tak często właśnie z płytami, które z jednej strony są pofalowane.

Docisk w lewitującym talerzu raczej nie wchodzi w rachubę?

Może dogadaj się z Pawłem żeby zrobił gwintowany szpindel i dokręcany docisk jak np w VPI?

Można docisk stosować nawet pow 1kg ale tak jak wspomniał Miniabyr- za duży też nie dobrze natomiast zakręcane niestety wycierają labele.
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ciekawy artykul:

Ukryta Zawartość

Po co w zestawie jest taki krążek z pleksy? Jak mniemam najpierw kladzie sie ten outering a potem tym plastikiem centruje?

Pozdro

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.