Skocz do zawartości
IGNORED

Drapak peezeeta

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

Spotykam się z Nim co piątek i też nic nie wiem. To jest cwany lis.

Ale wystardzu tego off-topa, bo mnie zbanujesz.

pozdr.

Spotykam się z Nim co piątek i też nic nie wiem. To jest cwany lis.

Ale wystarczy tego off-topa, bo mnie zbanujesz.

pozdr.

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj trafiły do mnie ustroje Cezarego. Pożyczyłem na próbę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lxli.jpg

Moduły 60x60 cm, tutaj białe wykonane z tworzywa. Są też ze sklejki albo porządne ze sklejki i deski, bejcowane na "drewno". Taki moduł 60x180 cm w jednym kawałku, działający podobno efektywniej, ma docelowo do mnie trafić. Tutaj więcej:

Ukryta Zawartość

To działa pomimo tego, że u mnie za rozpraszanie robi już sprzęt i panele są w większej części zasłonięte. Gdyby nie było sprzętu ich działanie byłoby większe.

Co się zmieniło?

Scena. Lekkie zmiany wszerz, mniejsze wgłąb, troszkę w górę. Kosmetyka ale zadziałała na wokale które są teraz w bazie umiejscowione bardziej precyzyjnie.

Testowałem na moich testowych od lat cyfrowych audiofilskich składakach. Dźwięk "bardziej" oderwał się od kolumn tzn. w tych realizacjach gdzie był do nich bardziej przyklejony. Wycofanie sceny nastąpiło mniej po środku, a bardziej za kolumnami.

A potem zapodałem dla porównania The Best Of Diany Krall z winyla oraz te same kawałki z realizacji w gęstych formatach SACD i DVD-A granych z LINNa.

Iiii ???

Zagrało ... inaczej. Nie mogłem stwierdzić, które są lepsze bo każda mi się podobała. Ujmując krótko z winyla były bardziej nasycone dźwiękiem, z cyfry bardzij precyzyjne i chirurgiczne. Każda miała swój klimat, prezentacja z obu na bardzo wysokim poziomie.

Dlatego jak czytam inny wątek, ostatnio dwóch obrońców cnoty, o wyższości winyla nad cyfrą to sobie własnie robię takie porównania.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ale ci z drugiej strony z kolei uważają dokładnie inaczej. Tak im się po obu stornach barykady spolaryzowały już poglądy, że dla zasady nie sięgną po nośnik wroga :)

To akurat nie IKEA ale też dasz tam radę. Te Cezarego byłyby zapewne lepsze ale trudniejsze w oparciu i raczej nie dokupienie w IKEA.

Powodzenia.

pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Akurat jadę jutro do Londynu do IKEA, to zakupię troszkę tych ustrojów

Włodeczku kochany!!!

Jak będziesz to weź mi proszę jeden stolik bo zawsze taki chciałem mieć ale żona mi nie pozwala.... :(

Pieniążki przeleję na wskazane konto.

Włodeczku kochany!!!

Jak będziesz to weź mi proszę jeden stolik bo zawsze taki chciałem mieć ale żona mi nie pozwala.... :(

Pieniążki przeleję na wskazane konto.

Maciuś dzięki za cynk, sobie też wezmę. Moja stara doleci dopiero po świętach:-))) Ale będzie frajda ze skręcaniem stoliczka. Spale instrukcję i zacznę sprawdzać co w który otwór pasuje:-) Od twojego też spalić? :-))

Pozdrówki Włodek.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Wkładka zamontowana,podstawowa kalibracja wykonana . Jutro będę ustawiać azymut ,bo dziś nie starczyło siły.Cieszę się ,że już nie słucham dynavectora -choć to zacna wkładka -mi nie przypadła do gustu. Brzmienie jest takie o jakie mi chodziło,czyli z wyraźnie zaznaczoną średnicą. Napisze coś więcej ,jak juz azymut będzie na swoim miejscu,bo teraz płyty które słuchałem miały wyraźnie zaburzona scenę (w lewą stronę). Mam tez pewne zmiany techniczne w ramieniu.Nową windę która pieknie i dostojnie opuszcza ramie, oraz zmodyfikowany mechanizm antyscatingu- wszystko jak w najnowszych ramionach Zonka.Pomiary wkładki Soundsmith zamieszczę jutro w wątku związanym z Feickertrm.

Hihi. Gdyby ten Zonk był za czasów Pijanowskiego a nie Hajzera to pewnie taką ksywkę miał bym w szkole :)

O.. to Ty Pawciu nie śpisz? A miałeś tego nie czytać:-)))

Pozdrawiam W.

Fotki wkładki Soundsmith na moim drapaku . Dziś wrzucę też pomiary.

Orzesz Ty! Mówiłeś żeś śpiący a całą noc wkładkę z drewna se strugałeś? Kłamczuszek :-)

Miłej niedzieli Włodek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.