Skocz do zawartości
IGNORED

Drapak peezeeta

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

Super, ciesze sie. Szykuj smalec i ogóra ... posluchamy razem. Fajnie, ze masz juz docelowo.

Tez dzisiaj trochę slucham i jednak dochodze do wniosku, ze moim zdaniem jesli chodzi o prawdziwą stereofonię z budowaniem sceny to jednak na winylu rządzą lata 70-e. W 60-ych jednak za duzo bylo pudelkowosci i zachlysniecia sie rozrzuceniem instrumentow na prawy i lewy kanal. Przesluchalem dzisiaj kilkanascie plyt orkiestry Enoch Light i jak na dloni widzę wzrost kunsztu realizacji i masteringu na przestrzeni wspomnianych lat.

BTW realozacje wytworni Command i potem Project 3 nagrywajacych tą orkiestrę są majstersztykiem.

Caly czas zastanawiam sie co zagra lepiej realizacje mono z lat 50-ych ... czy dedykowana wkladka mono np. Myajima czy moj stereofoniczny koliberek.

Pozdro

BTW nikt nie pociągnął tematu ustrojów akustycznych. A wielka szkoda. Ładujemy tysiące albo i dziesiątki tysięcy w sprzęt, kable, kondycjonery, podstawki a ... zapomianmy o naszych pomieszczeniach, ktore zapewne w 50-u procentach wplywają na dzwiek i odbior przez nas muzyki i doznań akustycznych. A kosztują ułamek ceny zainwestowanej w całą resztę.

A piszę to po kilkunastu godzinach zabawy z dyfuzorami. Warto spróbować, zachęcam.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Estetyka ponad wszystko :)

Estetyka ponad wszystko :)

???

To się da pogodzić, te najnowsze wynalazki "z drewna" estetycznie dają radę, było ich mnóstwo na AS. A te biale co mam są do malowania.

Musimy zrobic wizytę z rewizytą, z tego co wiem najpierw smalec u miniabyra. Jakos takos okres swiateczny przecież dlugi, ponownie zapraszam.

Pozdro

Jeśli ktoś trawi jazz odmiana dance czyli swing lub big band to w celu budowania sceny polecam dwie podwójne realizacje orkiestry Enoch Light & The Light Brigade czyli Big Band Hits of the 30's 40's 50's wytwórni Project 3, numerki PR2 6005/6006 SD i PR2 6013/14 SD.

17 instrumentów orkiestry big bandowej daje radę ... jest nirvana.

Pozdo

>>Caly czas zastanawiam sie co zagra lepiej realizacje mono z lat 50-ych ... czy dedykowana wkladka mono np. Myajima czy moj stereofoniczny koliberek.

Ze wstępnych przecieków wiem, że na jednym ze spotkań z cyklu "Audiofil" organizowanych we Wrocławiu, RCM ma chęć zaprezentować analog w takim właśnie wydaniu, przecząc ogólnie panującym przekonaniom o wyższości stereo nad mono. Oczywiście z rasową monofoniczną wkładką.

pozdr.

>>Caly czas zastanawiam sie co zagra lepiej realizacje mono z lat 50-ych ... czy dedykowana wkladka mono np. Myajima czy moj stereofoniczny koliberek.

Ze wstępnych przecieków wiem, że na jednym ze spotkań z cyklu "Audiofil" organizowanych we Wrocławiu, RCM ma chęć zaprezentować analog w takim właśnie wydaniu, przecząc ogólnie panującym przekonaniom o wyższości stereo nad mono. Oczywiście z rasową monofoniczną wkładką.

pozdr.

pozdr.

Heh ... sluchalem dwa tygodnie temu u Rogera wkladki mono i bylo ... zajebiscie. Tylko, ze roznica do wkladki stereo byla w cenie jak 1 do 3, a nie jak jeden do 15-u. I tu sie zastanawiam czy koliberek jednak nie da rady.

Zapewne niestety trzeba bedzie sprawdzic u siebie w domciu. Organoleptycznie ... ze smalcem, kolegami i ogórem. Czuj się zaproszony ... "lafrog" quartercask do ogóra bedzie.

Pozdro

Wiem ... dlatego do ogóra :). A uszy? Jodyna, smoke ... te rzeczy. Pieprzyć słuchanie. Pre docelowy już stoi ... ma być przyjemnie ... jak dzisiaj ... Glenmornagie Quinta Ruban :)

Pozdro

Gość masza1968

(Konto usunięte)

pmcomp, to nie jest kwestia ceny tylko technologii wykonania wkładki.

Śmiem twierdzić, że najtańsza wkładka mono lepiej odtworzy materiał mono niż najdroższa stereofoniczna.

Więcej załadujesz na syrenkę bosto niż na aventadora :)

umka, masz jeszcze theriaa'e czy już oddałeś Rogerowi?

Pewnie ma tylko jedną na wypożyczanie.

Śmiem twierdzić, że najtańsza wkładka mono lepiej odtworzy materiał mono niż najdroższa stereofoniczna.

Takie też mam przemyślenia niestety, to tak jak z oponami letnimi i zimowymi. Tylko "bronię się" przed wydaniem kolejnych nastu tysi.

Skatalogowałem wreszcie dzisiaj wszystkie swoje winyle ... przez rok prawie pińcet ... to porównywalnie z ceną sprzętu jak nie więcej. Tam jest mnóstwo mono-tytułów.

Pozdro

Nawet nie chcę słuchać bo ... wrrrrr ... jeszcze k**wa mi sie spodoba.

Najwyżej Lumina mogę. Ostatnio cyfra u mnie dostała mocno w dupę.

Pozdro

... dzisiaj ... Glenmornagie Quinta Ruban :)

Pozdro

Dlatego język i dowcip mi sie wyostrzył ... patrz też inne wątki.

Średnica i góra na szczęście nie :).

Pozdro

Wróćmy z tych wycieczek językowych na łono muzyki ... Kurt Edelhagen and his Orchestra, legenda zachodnioniemieckiej telewizji i plytka oczywiście z 1972 roku ... Swinging Goodies.

Mniam. "Nowoczesny" big band całą gębą. Jazz i tańcz. Drapak i 14-o calowa rączka są stworzone do takiej muzy.

Za tydzień koncert w Kongresowej ... Glenn Miller Orchestra pod batutą Wila Saldena ... tylko pierwsza płyta pod własnym nazwiskiem wydana na winylu ... reszta jako Glenn Miller Orchestra na CD:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdro

Ukryta Zawartość

>>>Ostatnio cyfra u mnie dostała mocno w dupę.

To niedobrze, możesz zostać ortodoksem, a to jest niezdrowe.

Nieeeeee ... excelem nie zamierzam zostać.

Przeca napisałem parę postów wyżej ż e ciągle SACD daje u mnie radę.

pozdro

Koncertowa podwójna płyta króla swingu Benny'ego Goodmana i Jego orkiestry z 1970 roku ze Sztokholmu.

Mistrz swiata realizacji koncertu, cala scena buduje sie pomiedzy glosnikiami ale ... jak głęboko.

Płyta, która na pierwszy rzut ucha może wydać się ... monofoniczna.

Rewela, polecam.

Pozdro

Niestety big bandy jakoś mi nie podchodzą. Nie żebym miał coś szczególnie przeciwko, ale nie czuje feeleengu w tym temacie. Jednak w gościach łykam wszystko jak pelikan.

Niestety big bandy jakoś mi nie podchodzą. Nie żebym miał coś szczególnie przeciwko, ale nie czuje feeleengu w tym temacie. Jednak w gościach łykam wszystko jak pelikan.

Nooooo ... w gościach Lagavulinem osłodzę.

Właśnie ruszyłem moją szanowną doopę i cofnąłem raz jeszcze na Blue Skies ... mistrzostwo świata głębokości sceny na koncercie.

Tylko bez znacznych słodkości ... jak będzie do doopy masz gdakać że ... jest do doopy :). Bo inaczej Red Walk ... czerwone ścierwo.

Odpowiada się yes sir.

Pozdro

4-a strona, drugie nagranie .... słyszę zęby.

Stop z łyskaczem na dzisiaj.

Pozdro

przynieś tego ala Louis Armstrong na 45 to Ci wybaczę.

BTW daj tytuł i numer to sobie zakupię, zajebiście testowa płyta.

Pozdro

Wiesz, ja to w ogóle sie nię za bardzo znam na dobrym dźwięku.

Od dawna to wiem tylko ze skromności nic nie mówię,bo po ostatnim moim wystepie tu było jakoś cicho?

Tylko bez znacznych słodkości ... jak będzie do doopy masz gdakać że ... jest do doopy :). Bo inaczej Red Walk ... czerwone ścierwo.

Mnie byś nim nie wystraszył:-) Kiedy te wszystkie wyszukane malty zaczynają jednako apteką walić, to czerwona łajza zawsze kubki smakowe wyczyści i przypomni czym powinna być prawdziwa myszowata:-)

Przyjemnego, ten tego, słuchania :-) Mentalnie będę wspierał ten seans:-)

W.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Oban http://www.scotchwhisky.net/malt/oban.htm nie jest jakiś specjalnie wyszukany, choć prozaiczny też nie! Jak zapachnie ci apteką, to nie wiem. Pokażę gołą dupę na forum :) Jeśli uznasz, że nie jedzie apteką zaczniemy poszukiwania :)

Mnie specjalnie single jadące śledziem, apteką czy torfem też nie wchodzą.

a gdzie Polska tradycja?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Oban

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie jest jakiś specjalnie wyszukany, choć prozaiczny też nie! Jak zapachnie ci apteką, to nie wiem. Pokażę gołą dupę na forum :) Jeśli uznasz, że nie jedzie apteką zaczniemy poszukiwania :)

Mnie specjalnie single jadące śledziem, apteką czy torfem też nie wchodzą.

Oban 14yo ... znakomity malt pasujący do Zonteka. Zgrywają się. Tor dopasowany jest.

Dzisiaj nic nie piję, dzisiaj nic nie słucham. Zontek zabrał rączkę do upgrade'u.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Jak zapachnie ci apteką, to nie wiem. Pokażę gołą dupę na forum :)

Choć propozycja jest bardzo atrakcyjna, to nie będziesz musiał gołą dupą świecić:-) Ja w finiszu tego malta wyczuwam smak bułeczki maślanej, lub lekkiej jajecznicy. Ale jak wiesz, każdy te posmaki interpretuje po swojemu.

Nie mam nic przeciw ostrzejszym destylatom włącznie z wyraźnie torfowymi.

Pozdrawiam Tancerzu. W.

pmcomp, pisząc że Oban zgrywa się z Zontekiem miałeś na myśli Pawła oczywiście? :-)

W.

>>>>Napisano wczoraj, 00:24

Użytkownik umka dnia 01.12.2013 - 22:51 napisał

Wiesz, ja to w ogóle sie nię za bardzo znam na dobrym dźwięku.

Od dawna to wiem tylko ze skromności nic nie mówię,bo po ostatnim moim wystepie tu było jakoś cicho?

Doradziłbyś coś, a nie tylko krytykujesz. Już się boję odezwać, żebyś mnie nie skarcił.

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.