Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głosniki Audio Mega czy Roadstar

rzeszot

Rekomendowane odpowiedzi

neuter - powiem ci tak

ja jak przyszedłęm na forum to ze sprzętu znalem 2 firmy na krzyż. nie wiedziałem że Audiomega to syf, a Vienna Acoustics to wysoka klasa.

Ale siedziałęm i czytałem a przede wszystkim napotkawszy tego typu kolumny nie pytałem się czego one są warte. Tak profilaktycznie siedziałem cicho.

Przede wszystkim CZYTAJ. potem się zastanów czego potrzebujesz i ile masz forsy a na końcu PISZ.

I faktycznie - to nie jest forum dla ludzi kupujących Audiomego i choć ja sam nie mam dobrego sprzętu, to siędzę tu i czytam w nadzei, że coraz bliższy jest dzień kiedy będę mógł wykorzystać to czego się tu dowiedziałem a potem pomagać innym.

PS - juz wolę moją wieże od Audiomegi z np. Diorą

macie racje ,

zgadzam sie.

odsyłam do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

nie załamuj się chłopie!

po prostu wpadłeś w złym momencie dla forum kiedy to trole je opanował i swoją drogą niejako też się to na Tobie odbiło.....:|

zostań z nami - forum jest ok :)

hehe jasne, :) ale to nie zmienia faktu ze skoro to forum dla wszystkich nie powinny pojawiac sie odpowiedzi o ktorych mowilem wczesniej.

nie ma regul wiec jest luz.

sa reguly wiec trzeba je stosowac i nie ma litosci dla laikow, trzeba byc konsekwentnym.

ale nie moze byc dwoch naraz, :))

zyciem rzadzi czysty impuls , tak jak wysylaniem tych postow.

> neuter

Nie łam się! Mam Cyryla podpiętego do Naima. Po prostu teraz nie stać mnie na nic naprawdę lepszego, a z kupnem takiego trochę lepszego dałem sobie spokój. Także ...wskutek odwiedzania tego forum. Zresztą Cyryl gra całkiem fajnie. No i dziś miał imieniny. Jak dotąd nie słyszałem, aby ktos urządzał imieniny gramofonom ale spojrzałem w kalendarz: Cyryla i Metodego. No i nie szło jakoś się wykręcić. Wrzuciłem mu Czerwone Gitary, zjadłem za niego lody (akurat były w lodówce) - było całkiem przyjemnie... :-)))

tym pytaniem powale Was na łopatki

co to Cyryl i NAim ?

hehe oczywiście pytanie retoryczne dla rozluźnienia :D

szkoda że paulinka nie może tego przeczytac hehe pewnie dawno dała mi ignora ;)

• Redaktorzy

"Po co odpowiadacie na temat o tak g.....m wyrobie?

Czy nie szkoda klawiatury??? "

"co jest grane w ogóle ????

czy to forum dla wszystkich do cholery ??

czy tylko dla wybranej garstki Audiofili ????

..."

Po co, odpowiedziałem stronę wstecz. A ty neuter nie podniecaj się przypadkowo wybranym wpisem, tylko czytaj całość wątku, i wtedy ewentualnie możesz się podniecać, jeśli nadal jest czym. Wiesz, tutaj ostatnio walczy się z tzw. słownictwem i generalnie biciem piany. Do czego jest forum sam możesz się zorientować, jak już cierpliwie poczytasz. Wtedy zdecydujesz: podoba ci się tutaj - wtedy witamy, czy nie - wtedy żegnamy.

hehe atak trolli.

wszystko dla mnie jest już jasne, co i jak na tym forum.

moje "oburzenie" było wywołane niewiedzą bo myślałem że to forum dla wszystkich, a jednak tak nie jest.

WIESZ LEPIEJ ZAKUP SOBIE TONSILA BO AUDIO MEGA LUBI PALIĆ MIESZKANIA A ROUDSTAR TO PSIA FIRMA I JEJ NIE POLECAM . ALE ZROBISZ JAK CHCESZ .NAJLEPIEJ POCZYTAJ SOBIE WYPOWIEDZI Z TEGO FORUM I NA TEMAT AUDIO MEGI I ROUDSTARA SĄ HMM NIE NAJ LEPSZE NIESTETY :(((

Z tym spalonym mieszkaniem to nie żart. Informacja pochodzi z innego forum i podparta była szeregiem zdjęć. Możesz spróbować ją sam wyszukać - tu jest link do tego forum:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A najlepsze jest to, że niejaki RZESZOT po wpisie pierwszym wyparował z dyskusji ...

:o(

i po co mu to było?

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

• Redaktorzy

Neuter: początkowe wrażenie było słuszne - to jest forum dla wszystkich, co nie znaczy że wszystko tu można. Jak w życiu, nie? A jeśliś taki demokrata, że cię to ogranicza, to trudno. Ale weź pod uwagę, że w takim 1911 roku niejaki Okakura Kakuzo napisał, że ceremonia picia herbaty wyraża ducha demokracji Wschodu, czyniąc wszystkich arystokratami smaku...

Jak wiadomo wtajemniczonym ceremonia herbaty zasadniczo nie powinna przekroczyć 45 minut, choć w uzasadnionych przypadkach można ją celebrować do trzech godzin.

Cholera, czy w materii audio doszliśmy już do tego stanu?

A może niedługo za audiofilię będą ścigać?!

• Redaktorzy

Ceremoniał herbaciany niedobrze żeby trwał dłużej, bo potem niesposób kości pozbierać do kupy. Spróbuj wstać po 45 minutach siedzenia w zazen...

• 5 miesięcy później...

Witam piszących ;)

Tak sobie czytam iczytam to co jest na forum i mam parę uwag:

1. temat o Audio megach jest bliższy sednu tego forum niż sporo innych tematów więc Państwo audiofile nie psioczcie.

2. poziom wypowiedzi niekótrych osób jest bardzo niski, ten Pan co się wcześniej wypowiadałapropos kiełbasek na ognisku... proponuję mu wyjąć trochę siana z butów i sieczki z głowy to sobie zrobi i kiełbaski i kartofelki przy okazji ;)

3. co do samozapalenia się głośników ww firmy to podejrzewałbym raczej końcówkę niż kolumny

4. Zdecydowana wiekszość ludzi wypowiadających się na temat Audio Mega albo nie słyszała tych kolumn, albo słyszała je między workami kartofli podłączonych do radia w Żuku ;)

Zupełnie inaczej słychać te kolumny dobrze ustawione i podpiete do nienajgorszego wzmacniacza.

Otóż od jakiś 9-10 lat mam kolumny A-M 300 9i jeszcze się dom nie spalił o dziwo ;) ), obecnie podpięte pod H/K i jak to naturalną koleją rzeczy jest, chodzi się do ludzi w gości i samemu się gości... Moje porównania to takie, że na pewno brakuje tym kolumnom czystości dzwieku oraz wysokich tonów, ale za to np bass mają dużo przyjemniejszy niż wiele sporo droższych kolumn. Poza tym jak ktoś ma pokój 100m kw do nagłośnienia to ma do wyboru bardzo drogie substytuty.

Konkludując... nie twierdzę, aby A-M było jakimś cudownym wynalazkiem, ale śmieszne i zarazem żenujące są wypowiedzi krytykujące.

Wesołych Świąt i Nowego Roku takowoż!

• Redaktorzy

Monsieur de Saint-Loup, witamy na forum. Widzę że ktoś sobie zadał trud przejrzenia mnóstwa wątków, żeby odgrzać gadaninę sprzed pół roku. Co jakiś czas ktoś pyta o te kolumny. Widuję je raz na parę tygodni w błocie na targu o nazwie Wolumen, gdzie służą do przyciąlientów efektownym brzmieniem. Gdybym na codzień słuchał muzyki na świeżym powietrzu wśród resztek naci i w towarzystwie fanów niedrogiej telefonii komórkowej, już by u mnie stały.

Właśnie dowiedziałem się,że kolumny mam (co tu kryć i łagodnie ujmując) do pupy :-(( ale za to dowiedziałem się że mój Radmor to rarytas. Jestem bardzo dumny z mojego pięknego i wiekowego ampilitunera Radmor 5100 z czarnym panelem przednim, który niedawno wrócił z tygodniowego przeglądu technicznego. Nastąpił nagły brak wzmocnienia sygnału na lewym kanale! Ale sytuacja jest już opanowana i wszystko śmiga na 100%.

Pozdrawiam wszystkich i może za jakiś czas będę wiedział wystarczająco dużo o audio-sprzęcie aby z wami podyskutować. Narazie sobie poczytam (jak radzicie) i dopiero wtedy będę mógł zabierać głos w sprawach wagi państwowej :-))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.