Skocz do zawartości
IGNORED

Co jest z chatem?

sovajazz

Rekomendowane odpowiedzi

Kurczę, nie bardzo rozumiem o co Wam chodzi?

Sprawa, przynajmniej dla mnie jest b. prosta i oczywista. Przy wejściu na czat trzeba się zalogować i tyle. Wtedy widać od razu kto jest klonem a kto prawdziwym uczestnikiem forum. Osobnicy z "tyldą", jesli rozrabiają, winni dostać "ignora" i po sprawie! Tak jest na wszystkich czatach Polchat-u i w pełni zgadzam się z Lukarem, że nic nie może zrobić w tej sprawie, bo i po co?

Pozdrowienia.

Piterski -> chyba się nie zrozumieliśmy. Chciałem ogólnie, bo to jasne jest, ale niech będzie szczegółowo. Proszę bardzo.

Wchodząc na czat Polchat-u mamy do wyboru dwie opcje: logowanie tymczasowe (hasło w tym przypadku jest zbędne) lub logowanie z hasłem ( w tym celu nalezy odznaczyć okienko "tymczasowy"). W przypadku logowania tymczasowego (bez hasła) przed nickiem umieszczana jest "tylda". W drugim przypadku nick jest bez tyldy. Łatwo więc odróżnić "oryginał" od "przebierańca" i dać temu klonowi "ignora" bądź nie zwracać uwagi na to, co pisze. Nie ma więc mowy o pomyleniu prawdziwej postaci z forum Lukara z jego klonem. Bez hasła nie pozbędzie się tyldy.

Tak więc gadam, bo wiem. Proszę sprawdzić.

Pozdrawiam.

P.S. Osobną historią są oczywiście "oryginały" czyli prawdziwe postaci z forum, którym nie chce się logować. Ale to już historia zupełnie z innej beczki ;-)

..."kto spacje w nicku przyjmuje, ten od czata się odżegnuje" ;-)

Jozwa -> no i było takiego nicka wymyślać? Teraz za każdym razem będziesz się musiał przedstawiać i tłumaczyć, żeś nie klon. Oby Ci się tylko chciało.

Byłem na krótkich wakacjach, więc nieco się zdziwiłem widząc swojego nicka na czacie :-O

Oczywiście czat polczata da się moderować, w tym celu założylem testowego czata - sprawdziłem przyznawanie opów, banowanie, kickowanie itd. Działa. Lukar możesz porozdawać opy na kanale pl.rec.audio chętnym do pilnowania porządku.

pozdrawiam, krzysiek - na czacie 'krzysiek_chat' bez tyldy :-)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.