Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

Frost, a gdzie paseczki? :)

Pozdro,

Yul

Nie ma ,wytarły się :)

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

- mam też wersję dvd - widać, ze Gary "gra" z playbacku - ale już z tych filmów słychać różnice w brzmieniu ukazujące cała mizerię i marność zapisu cyfrowego :)

excelvinyl winylmania blog szukaj

Ja tam lubię jego całą płytkę "After The war",ale nie tylko.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Dziś Janusz Laskowski - w czasach PRL zdobył dużą popularność nagrywając swoje utwory poza oficjalnym obiegiem, w prywatnych studiach i wydając je na pocztówkach dźwiękowych - potem starano się go "ucywilizować" - nagrał chyba 3 LP i nawet wystąpił w Opolu - słynne jego " Kolorowe jarmarki " - lubię go nieraz posłuchać - przedstawiam 2 jego największe hity + bonus - oryginał z pocztówki :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Excelku musisz dokupić "Bambino", MF-100 nawet w pozycji "na nurka" nie daje rady pocztówce:-)

Cholercia przypomniałes mi tą "Beatą" kolonie letnie w Pobłociu, tylko roku nie pamietam.

Serdeczności jak zwykle W.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Excel, wiesz, że odtwarzacze CD są dość wrażliwe na jakość kabla zasilającego?

Popatrz jaka propozycja: http://allegro.pl/furutech-piezo-powerflux-power-cord-alpha-1-8m-i2593749132.html

Moze coś takiego by ożywiło Twój odtwarzacz?

>>>excel>>>

Masz rok od dzisiaj aby wrzucać na youtube filmiki jak ten:

Ukryta Zawartość

Także uczymy się edycji wideo,nagrywamy muzykę w wav i kleimy wszystko razem jak ten pan.

OK ?

:))))

pozdrawiam gorąco

Ukryta Zawartość

MUSIC NON STOP

Nawet jak Excel nagra do pliku wav, a nie przez ten marny mikrofon kamery, to wciąż będzie skompresowany cyfrowy dźwięk, w którym całkiem ginie ten jego analogowy cud-miód winylowy. Aż mnie dziwi, że Excel tego nie słyszy...

Poza tym, pocztówka miażdży CD, bez dwóch zdań.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Nawet jak Excel nagra do pliku wav, a nie przez ten marny mikrofon kamery, to wciąż będzie skompresowany cyfrowy dźwięk, w którym całkiem ginie ten jego analogowy cud-miód winylowy. Aż mnie dziwi, że Excel tego nie słyszy...

Poza tym, pocztówka miażdży CD, bez dwóch zdań.

Nic nie ginie. Co ma ginąć w sytuacji, gdy ktoś używa MF-100, a jeszcze na dodatek tak, że tak powiem, osadzoną...

Poza tym - Szanowni Forumowicze, Miłośnicy Winylu - najpewniej Forumowicz zwany Excelem robi Was w totalną trąbę, mając z tego

niezłą, w jego mniemaniu, uciechę, a sam, o ile w ogóle słucha muzyki, to pewno z jakiegoś źródła cyfrowego ... :)

Nie zastanowiło Was jak to jest w ogóle możliwe - tak piać z zachwytu nad, że tak powiem, gramofonem Universum, z, że tak powiem, wkładką MF100 ... ?

Przecież to głuchym jak pień trzeba by być. Albo sobie jaja robić. Inaczej się nie da.

Excelu, o mógłbyś wrzucić coś czego namiętnie słuchałęm będąc młodym człowiekiem na gramofonie typu deck "Aster".

Kurcze, siostra kupiła go na raty. To były czasy.

Czesław Niemen - "Człowiek jam niewdzięczny".

Nie zastanowiło Was jak to jest w ogóle możliwe - tak piać z zachwytu nad, że tak powiem, gramofonem Universum, z, że tak powiem, wkładką MF100 ... ?

Przecież to głuchym jak pień trzeba by być. Albo sobie jaja robić. Inaczej się nie da.

W przyrodzie musi być równowaga. Ten cytuje "Forumowicz zwany Excelem" koniec cytatu, jest przeciwwagą dla audiofilów (właściwie audiosprzetofilów) piejacych z zachwytu nad tak jednostkowymi, super, hyper gramofonami np: Rossener & Sohn, Rolf Klech The Reference, Sheu Premier, Statement i im podobnych z dedykowanymi im wkładkami w cenie od 30kzł wzwyż. I to bardzo dobrze. Bo jaki procent czytajacych to forum, lub uczestników, słyszał gramofon z tego przedziału wartości. Excel jest bliżej ludu, a ten ma mniejsze mozliwości i z tym zwiazane wymagania niż wybrańcy:-)

Ps.

Ten Universum jest pożądnym gramofonem klasy lepszych Techniksów, Pionierów, Telefunkenów z adekwatnych czasów.

>>>excel>>>

Ukryta Zawartość

Także uczymy się edycji wideo,nagrywamy muzykę w wav i kleimy wszystko razem jak ten pan.

OK ?

pozdrawiam gorąco

Płyta fajna. Six eye's

Ale gramiak mnie sie nie podoba :)

Ukryta Zawartość

Nic nie ginie. Co ma ginąć w sytuacji, gdy ktoś używa MF-100, a jeszcze na dodatek tak, że tak powiem, osadzoną...

Poza tym - Szanowni Forumowicze, Miłośnicy Winylu - najpewniej Forumowicz zwany Excelem robi Was w totalną trąbę, mając z tego

niezłą, w jego mniemaniu, uciechę, a sam, o ile w ogóle słucha muzyki, to pewno z jakiegoś źródła cyfrowego ... :)

To rozdzieranie szat nad moim gramofonem i wkładką jest dosyć zabawne. Przecież to nie jest sprawa wagi państwowej, to zabawa i tak to traktujmy. Natomiast ataki personalne, tzn przypisywanie mi niskich pobudek i intencji, głupie uwagi na temat mojego słuchu - to już jest bardzo nieeleganckie i podszyte wyraźną nutą zwykłego chamstwa. Temu należy się przeciwstawić, bo brak odporu to przyzwolenie. Nie ma nas tak dużo na tym forum, dlatego szanujmy się nawzajem - spierajmy się i krytykujmy ile wlezie, ale tylko rzeczy i poglądy, natomiast powstrzymajmy się od durnych ataków osobistych. Pozdrawiam

>>>excel>>>

Ukryta Zawartość

OK ?

pozdrawiam gorąco

- świetny film, dzięki - ciekawe linki trzeba koniecznie wstawiać, bo szansa, że sami akurat to znajdziemy czy natkniemy się, jest bliska zeru..

ps. ale proszę Cię - nie mów mi co i jak mam robić i ile mam na to czasu, bo jestem spod znaku Lwa, OK ? :))

Ukryta Zawartość

OK ?

już jakiś czas temu przyuważyłem ten filmik, b.mi się podoba montaż

także czekam długich jesienno-zimowych wieczorów i biorę się za podobną robotę

audiokarma.org

już jakiś czas temu przyuważyłem ten filmik, b.mi się podoba montaż

także czekam długich jesienno-zimowych wieczorów i biorę się za podobną robotę

W takim razie czekam na efekt pracy !!!

pozdrawiam

MUSIC NON STOP

Excelu, o mógłbyś wrzucić coś czego namiętnie słuchałęm będąc młodym człowiekiem na gramofonie typu deck "Aster".

Kurcze, siostra kupiła go na raty. To były czasy.

Czesław Niemen - "Człowiek jam niewdzięczny".

- utwór pochodzi z płyty "Niemen Enigmatic" - wstyd się przyznać, ale chyba nie mam tego albumu..

Akurat pochodzi z płyty następnej, tzw. "Czerwony album". Enigmatic akurat mam w domu a po tamtej ślad zaginął całe wieki temu. Chociaz jak patrzę w net to nazywaja ją również "Enigmatic 2".

Dzięki za poszukiwania.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.