Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Natomiast ataki personalne, tzn przypisywanie mi niskich pobudek i intencji, głupie uwagi na temat mojego słuchu - to już jest bardzo nieeleganckie i podszyte wyraźną nutą zwykłego chamstwa.

Excel, nie przejmuj się i rób swoje.

Zakładka analog bez Ciebie, Universuma, MFki i filmików z Bolterem w roli głównej byłaby... nudna :) Bo ile można dyskutować o techniksach i prodżektach ;)

Excel, skąd Ty tyle czasu masz na latanie po sklepach za płytami, pisanie na forum i kręcenie tych filmików? Mi prawie go braknie na samo słuchanie...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Masza, na remeryturze też tyle będziesz miał :) Cierpliwości...

Pozdro,

Yul

Jaaasne, to jak gonienie królika. Jak dożyję (jeśli) 67 lat to jakiś dureń wydłuży wiek do 87...:)

Excel, skąd Ty tyle czasu masz na latanie po sklepach za płytami, pisanie na forum i kręcenie tych filmików?

- tak nie da się ukryć, że mam trochę wolnego czasu, który mogę poświęcić na swoją pasję - kupowanie winyli, jak sami wiecie, nie jest zbyt pracochłonne - oby tylko kasa była - natomiast jeżeli chodzi o filmy, to jest to bardzo proste: biorę aparat, puszczam płytę i kręcę - potem już pozostaje tylko wrzucić na YT - ale to się samo robi, zachęcam. Mam dwie kamery, ale filmy kręcę aparatem Sony H5, bo wychodzi wtedy najlepszy dźwięk. pzdr.

excelvinyl winylmania blog szukaj

Na radio Maryja przekazów nie wysyłaj, to i kasa na winyle będzie .

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Na radio Maryja przekazów nie wysyłaj, to i kasa na winyle będzie .

- ani to dowcipne, ani mądre - frost, jak nie masz nic do powiedzenia, to lepiej zamilcz...

Excel,

A próbowałeś położyć kamerę na kręcącej się płycie? To by dopiero było dynamiczne ujęcie, a i dźwięk chyba bogatszy, taki przestrzenny, wręcz ambifoniczny...

- ani to dowcipne, ani mądre - frost, jak nie masz nic do powiedzenia, to lepiej zamilcz...

Nie bądz taki sztywniak.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Pat Boone, jak zwykle w formie:

Ewa Demarczyk - album podwójny live - nagrany w 1979 r. podczas koncertu w Teatrze Żydowskim w Warszawie - polecam tę płytę, bo moim zdaniem Ewa śpiewa tu z jeszcze większą ekspresją niż w nagraniach studyjnych - można ją jeszcze trafić w komisach, widziałem ją też na allegro ale musi być w dobrym stanie, ja za swoją dałem 5 zł. - cena jest jeszcze widoczna na lewym policzku..

Jaaasne, to jak gonienie królika. Jak dożyję (jeśli) 67 lat to jakiś dureń wydłuży wiek do 87...:)

Oj tam, oj tam! Jak trzeba będzie ciągnąć do 90-tki, to się będzie ciągnąć do 90-tki, hehe. Masza, 100 lat!!! No problemo!

Pozdro,

Yul

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Yulek, ale ja kiedyś tez bym chciał znaleźć czas na kręcenie filmików. Po 90ce to różnie może być - albo zapomnę nakręcić (alzheimer) albo nie trafię w patefon (parkinson).

A co jest lepsze to pewnie każdy wie.

Lepiej połowę kieliszka do ust donieść niż zapomnieć wypić ;)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

W pracy nie ale w kręceniu :)

Mam w firmie kilku takich, na których jak patrze jak robią to nie mogę się zdecydować - alzheimer, parkinson czy zwykłe opierdalactwo :)

dziś promuję Peggy Lee, królową swingu lat 60-tych - mam kilka jej płyt - na początek kilka kawałków z płyty "Beauty and the Beat" - nagrania zostały dokonane podczas kocertu live w Miami w 1959 roku !

i Tammy Wynette - jej country hit...

już jakiś czas temu przyuważyłem ten filmik, b.mi się podoba montaż

także czekam długich jesienno-zimowych wieczorów i biorę się za podobną robotę

Znalazłem filmiki tego gościa jakiś czas temu. Chyba najlepsze spinning vinyl na youtube. Świetna jakość dźwięku, w hd i dobra muza przede wszystkim. Szkoda, że nie wszystko się uchowało przez pazerność koncernów muzycznych.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

excel, jak już się bawisz w filmowanie to może jakaś ciekawa akcja by się przydała bo wieje nudą. Na początek np. talerz kręcący się w lewą stronę :)

czego się nie robi dla szanownych forumowiczów :)

zebrałem się w końcu i wyciągnąłem statyw, przecież mam w miarę porządny - Tripod, model 1681 - nie będę się męczył filmując z ręki - tu próbka - szelesty są, bo manipulowałem lampą...

Właśnie rozbebeszyłem takie ramię i szacunek dla konstruktora. Dobre łożyska osprzęglone od obudowy wkładkami teflonowymi. Spora masza własna ale do tego dobrac wkładke i już bedzie dobrze. Nie widzę tej regulacji VTA, o której pisze ricon. Chyba, że uznamy regulacje poprzez popuszczenie śrub mocujących ramie od spodu i kontrowanie śrubą na zewnatrz. Ja jednak tego nie polecam. Polecam podkładke na talerz. Ostatnio zrobiłem z 6mm plexi. Bez maty dźwięk bardz szybki i poprawiły sie kontury. Tą nakładkę zrobiłem nie do takiego gramofonu ale działa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.