Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

- nie było specjalnie nic na rynku, ale kupiłem jednego poljazza za dychę - dlaczego ? oczywiście z sentymentu ! bo bardzo lubię słuchać starej smażącej i trzeszczącej płyty - odprawiłem też ceremonię: powąchałem, umyłem i znowu powąchałem - następnie delikatnie wyjąłem z koperty, pooglądałem i położyłem na talerz - ładnie się kręci ! w ogóle kręci mnie jak coś się kręci - obowiązkowo trochę alkoholu - chciałem jeszcze złożyć jakąś ofiarę dla winylowego bóstwa, ale mola nie mogłem złapać, na muchy i komary nie sezon - pomyślałem chwilę o naszym piesku - nie ! żona by mnie zabiła ! dwa trupy to przesada dla jednego marnego winyla - dodatkowo trochę byłem zawiedziony bo płyta specjalnie nie chciała trzeszczeć ani smażyć :( - to taki jazz relaksacyjny, jest Szprot i Szukalski - oto fragment :

przy okazji umyłem 6 starych płyt i jedna była Skaldów - co prawda mono, ale zaskoczyła mnie relatywnie dobra jakość dźwięku i jeszcze numer, który mi się bardzo kiedyś podobał :)

excelvinyl winylmania blog szukaj

Patrzę, patrzę i własnym oczom nie wierzę! Czyżby MF-REFERENS nie była już ustawiona ala Jacek Gmoch???

- bo to inna mf-ka i wkładkotrzymacz widocznie jest inaczej zagięty :)

Jest postęp?

Yul, bardzo proszę abyś nie zadawał excelowi tak głupich pytań. Doskonałość nie przewiduje postępu. Wkładkotrzymacz jest prawidłowo zagięty, zgodnie z normą FONIKA GS ...

Tylko jak oni przewidzieli, że najdoskonalsze brzmienie uzyska się na Universumie?:-) Lub, jak doskonałą konstrukcją jest Universum, że gwarantuje idealną współpracę z MF-100 i tym wkładkotrzymaczem? Co najmniej klasy Foniki.

Jest postęp?

- tak gra mi teraz dobrze a nawet bardzo dobrze - jest to pewnie w części zasługa może innego kąta natarcia a bardziej chyba nowej igły...pzdr.

<br />Yul, bardzo proszę abyś nie zadawał excelowi tak głupich pytań<br />
drogi vlado, przecież dobrze wiesz, że nie ma głupich pytań - ..chociaż... czytając post kolegi Moona zacząłem mieć co do tego wątpliwości :)...pzdr.

jest to pewnie w części zasługa może innego kąta natarcia

"Kąt natarcia" to jest termin związany z lotnictwem, z budową skrzydła samolotu. W gramofonologii masz VTA, ewentualnie SRA. Ale jeśli wkładka nie jest zmontowana ala Jacek Gmoch tylko poprawnie, to zmieniło się istotnie co innego - przesięg. Prawdopodobnie masz teraz przesięg bliższy wymaganego przez ramię univwersumowe. Warto byłoby dokupić oryginalny universumowy headshell i wreszcie normalnie skalibrować MF-Referens. Wtedy stłukłaby dupę wszystkim CD-playerom galicyjskim :)

Pozdro,

Yul

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Excel.......kup chociaz sobie porzadna wkladke....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Coś Areczku nie błysnąłeś ty żartem:-)

W.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nagrałem band Chrisa Barbera, nie jestem pewny czy tego już nie było, ale niech tam - na klarnecie gra nie Acker Bilk jak można by przypuszczać, ale Monty Sunshine..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Excelku, to dla Ciebie.

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

MUSIC NON STOP

Excelu, myjesz w kopercie?;)

He He dokładnie o to samo chciałem spytać,jak przeczytałem wpis #1263 .

drogi vlado, przecież dobrze wiesz, że nie ma głupich pytań - ..chociaż... czytając post kolegi Moona zacząłem mieć co do tego wątpliwości :)...pzdr.

To pytanie nie jest głupie,przeczytaj co napisałeś

powąchałem, umyłem i znowu powąchałem - następnie delikatnie wyjąłem z koperty

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Może nie pisz skrótami,to nikt nie będzie się czepiał.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

- witam - promocji mf-100 ciąg dalszy - powróciłem znów do wkładki nurkującej "na stukasa" i wydaje mi się , że dźwięk jest lepszy - tzn. potężniejszy bas i bardziej subtelne wysokie :) - nie wiem czy to zasługa igły, wkładki czy może kąta natarcia ? w każdym razie, na razie pozostanę przy tych ustawieniach - a może dlatego, że wkładka odpoczywała jakiś czas ? - wszystko może mieć znaczenie...... pzdr.

Excelku, to dla Ciebie.

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

A przetłumaczysz proszę lektora ?

Ukryta Zawartość

a może dlatego, że wkładka odpoczywała jakiś czas ? - wszystko może mieć znaczenie......

Tak, to z pewnością to. Wkładka zamiast mieć 100 lat, ma teraz 101 lat, hehe.

Pozdro,

Yul

A swoją drogą, to może excelek dobrze słyszy. Wszak inżyniery z Foniki nie dla jaj podgięli head shell'ek a' la Concorde. Widać to jest optymalne prowadzenie tek kultowej wkładki? Wszak MF-100 to więcej niż Tenorel-2001.

W.

Niedawno zakpiłem trochę "ejtisów" - oto jeden z nich - The Power Station (co za bębny!)

Film pożyczony z YT.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

- miałem wyrzucić na śmietnik swoje dvd Pioneer, ale podjąłem ostatnią próbę, rozkręciłem i przetarłem oczko lasera zwykłym patyczkiem do uszu - i zaczęło działać !!! - niesamowite !!! - zaoszczędziłem przynajmniej stówę i kupię sobie winyle :)pzdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.