Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

- grają ładnie ale czy lepiej niż Melodia to bym nie powiedział - ogólnie nie słyszę specjalnej różnicy między Melodią a Deutsche Gramophon - a jeżeli już, to raczej na korzyść Melodii... - tylko tego Hendrixa będę musiał wymienić, bo słabo nagrany i niestudyjnie....

I nie dało to tobie nigdy do myślenia? Uznana w świecie, audiofilska wytwórnia gra gorzej jak ruskaja padlina okresu wstydliwego?

Execel,

ale gdzie Ty to nabywasz?

jakies żródło

- każdy ma jakieś źródło - te akurat przypadkowo od bardzo miłego i sympatycznego gościa, który pozbywa się płytoteki, jeszcze ma trochę dobrego zagranicznego jazzu, wybaczcie że nie podam numeru telefonu, pech jednak polega na tym, że polski jazz już sprzedał :(...

<br />Uznana w świecie, audiofilska wytwórnia gra gorzej jak ruskaja padlina okresu wstydliwego? <br />
- obiegowa opinia zawsze wymaga weryfikacji...

excelvinyl winylmania blog szukaj

Drogi uæytkowniku kaczka118:

Dostźp do nastźpuj±cego materia³u zosta³ przez nas wy³±czony w wyniku powiadomienia od osoby trzeciej (Jan Adam Laskowski) stwierdzaj±cego, æe dany materia³ narusza prawa:

Janusz Laskowski - Beata

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jest drugie ostrzeæenie dotycz±ce praw autorskich dla Twojego konta. Kolejne roszczenie wobec Twojego konta spowoduje jego zamkniźcie. Aby tego unikn±ę, usuń wszelkie filmy wideo, do których nie masz praw, i nie przesy³aj kolejnych filmów wideo naruszaj±cych prawa autorskie innych. Wiźcej informacji na temat zasad ochrony praw autorskich w YouTube znajdziesz w przewodniku Porady dotycz±ce praw autorskich.

Je¶li który¶ z Twoich filmów zosta³ b³źdnie zidentyfikowany jako naruszaj±cy prawa, moæesz przes³aę roszczenie wzajemne. Informacje na ten temat znajdziesz w naszym Centrum pomocy.

Pamiźtaj, æe za z³oæenie nieprawdziwego zawiadomienia lub z³oæenie takiego zawiadomienia w z³ej wierze mog± grozię powaæne konsekwencje prawne.

Z powaæaniem,

— Zespó³ YouTube

- muszę ograniczyć wstawianie filmów :(

Ukryta Zawartość

- obiegowa opinia zawsze wymaga weryfikacji...

Mam sporo płyt Deutsche Grammophon i wszystkie brzmią znakomicie. A z Miełodią jest różnie. Niektóre grają słabo, a część całkiem przyzwoicie, zwłaszcza w porównaniu z Supraphonem czy Electrecordem .

A w kwestii weryfikacji - wziąłem sobie przed chwilą na warsztat Glorię Vivaldiego w wydaniu Miełodii i Orbisu (pocz. lat 60-tych. , DG nie mam). Różnica na korzyść Orbisu zdecydowana. Każdy aspekt dźwięku lepszy: rozpiętość tonalna, dynamika, szczegółowość, selektywność, scena itp. Aczkolwiek słuchanie rosyjskiej płyty nie męczy ale też i emocji nie powoduje.

I nie dało to tobie nigdy do myślenia? Uznana w świecie, audiofilska wytwórnia gra gorzej jak ruskaja padlina okresu wstydliwego?

Dziekuje za ten komentarz, sam chcialem o to zapytac,dobierajac troszku inne slowa, gdyz do dyplomaty mi daleko.

Mozliwe ze zaoszczedziles nam niepotrzebna wymiane zdan, wywolana, ewentualnie, przez moj brak taktu.

szklaneczka.

Santa Esmeralda - Don't let me be misunderstood :)

- brawo !!! - a myślałem, że będzie trudne... w nagrodę dedykuję Ci klip beatlesów...

Excel - kupiłem tę płytę Ireny Santor, z której kilka postów wcześniej odtworzyłeś "Już nie ma dzikich plaż"; po kilkukrotnym odsłuchu tej piosenki na słuchawkach jestem w szoku niemalże(pozytywnym oczywiście) - jak ona jest doskonale nagrana (a jak by zabrzmiała taśma-matka...); jednocześnie jak przypomnę sobie, w jakiej postaci puszczają utwory w radiu, to jest to niemalże barbarzyństwo

- cieszy mnie, że jesteś zadowolony - niestety żyjemy w czasach dźwiękowej barbarii i tylko nieliczni wtajemniczeni moga się cieszyć prawdziwym pięknym dźwiękiem z winyla - wyobrażam sobie, że miałeś całkiem inne miny niż pan z tego filmiku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - mimo, ze pewnie masz inne słuchawki :) - najważniejsze jest źródło ! czyli winyl..pzdr.

Ukryta Zawartość

- cieszy mnie, że jesteś zadowolony - niestety żyjemy w czasach dźwiękowej barbarii i tylko nieliczni wtajemniczeni moga się cieszyć prawdziwym pięknym dźwiękiem z winyla - wyobrażam sobie, że miałeś całkiem inne miny niż pan z tego filmiku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - mimo, ze pewnie masz inne słuchawki :) - najważniejsze jest źródło ! czyli winyl..pzdr.

może nie tyle wtajemniczeni co wkładający więcej cierpliwości w te "ceregiele" - winyl trzeba znaleźć i kupić oraz mieć na czy odtworzyć (i jeszcze czasami go wyszorować co-nieco); tu nie da się nic "wyklikać" (poza czynnością kupowania - tu klikanie bardzo ułatwia życie); a słuchawki mam przyzwoite - Beyerdynamic DT990PRO, "deko" tańsze od tych z filmiku

Ukryta Zawartość

- witam - dzisiaj też parę płyt zanabyłem - na razie słucham Chopina - bardzo ładnie :) pzdr...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile kosztowały te dżezowe RCA? Całkiem nienajgorsza ta twoja łódzka miejscówka.

- te akurat dość drogie - po 35 zł - o ile z Desmonda jestem bardzo zadowolony, to mój ulubiony Peterson - pudło ! - nie zwróciłem uwagi, że nagrania pochodzą z lat 1947 - 49, co siłą rzeczy nie daje przyjemności w odsłuchu :( i akurat tej nie mogę wymienić...

- przekładałem dzisiaj 4 wkładki mf100, a właściwie 5 - na placu boju zostały dwie - jedna ta co ostatnio jest na klipach i druga junkers - junkers jakby grał pełniej i więcej wysokich ale i więcej basu, jednak bardziej zbierał delikatne szumko-trzaski, klipowa grała ładnie nie zbierała szumków, trochę ciszej i dźwięk jakby bardziej dźwięczny - ona na dzisiaj wygrała - pozostałe dwie mf-ki grały ładnie ale gorzej - wpływ ma na pewno body i igła - jest trochę kombinacji ale na razie odpuszczam - w zawodach brała jeszcze udział mf-ka z igłą czarną wamatu - niby eliptyczna ale przegrała sromotnie....

- przekładałem dzisiaj 4 wkładki ...

Ty nastaw sobie tuner na 84.4 i posłuchaj jak gra Radio Nostalgia

gdy już Ci minie ten opad szczęki wiedz, że wszystkie nagrania bezpośrednio z taśm PR przegrali na na serwer

z tego widać to nie parszywa cyfra w odtwarzaniu krzaczy tylko płyta cd z całym jej masterem którego tu nie ma

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ty nastaw sobie tuner na 84.4 i posłuchaj jak gra Radio Nostalgia

gdy już Ci minie ten opad szczęki wiedz, że wszystkie nagrania bezpośrednio z taśm PR przegrali na na serwer

z tego widać to nie parszywa cyfra w odtwarzaniu krzaczy tylko płyta cd z całym jej masterem którego tu nie ma

- chętnie bym przeżył ten opad szczęki, ale jestem w Łodzi i tu nie ma zasięgu - mam Nostalgię tylko w necie...pzdr.

- trochę jazzu nie zaszkodzi....

- znowu kupiłem parę płyt - tym razem od audiofila, który się trochę rozczarował winylem - trochę pogadaliśmy - posłuchałem także chwilę jego sprzętu - dwa monobloki, przedwzmacniacz, cd - wszystko lampowe Audionote, kolumny też Audionote - z tyłu kable grube, jeden nawet bardzo gruby - dźwięk bardzo dobry ! namacalny, szczegółowy - kolumny znikły, wydawało się, że wokalistka jest jakby obecna fizycznie w pokoju - ja takiego dźwięku nie mam - można powiedzieć, że dźwięk sterylny, dokładny, kosmiczny - z drugiej jednak strony moje ucho wychwyciło pewne cyfrowe naloty - może mam jakieś skrzywienie analogowe bo wolę jednak winyl - pan sympatyczny audiofil wyraził opinię, że aby winyl zagrał mu tak jak cd to musiałby mieć bardzo drogi sprzęt - powiedział jeszcze, że na kilkaset winyli które miał, może dwadzieścia grało mu tak jakby tego oczekiwał, dlatego w końcu zrezygnował z winyla - ja go rozumiem - każdy czegoś innego oczekuje od dźwięku - pasjonat, miło nam się rozmawiało - pewnie jeszcze się spotkamy - jeszcze jest trochę płyt do kupienia :) pzdr...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

płyty od audiofila grają wyśmienicie ! - wszystkie ! - a już Modern i Groover to głowa mała :) - Peterson też /tym razem sprawdziłem - nagrania z 1960 r./- nawet nie myłem - dodatkowo mam białego kruka ! :) pzdr...

Ukryta Zawartość

post-25310-0-30177700-1375733951_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.