Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

- jeszcze jeden nastrojowy kawałek z ostatnio zakupionych tanich płyt - na końcu wiertarka, no ale sąsiad robi remont.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ukryta Zawartość

- ale super !!!! wprawiłeś mnie w doskonały humor ! dzięki - flaszka !

Excelu, Twój ubergramofon tak fantastycznie zniekształca, że nie wiem czy to czelesta, czy gitara, a może rozstrojony klawesyn...

- nieważne....zapraszam Cię Yulku do lambady....

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

Tegoroczne chórzystki Claptona : Michelle John oraz Sharon White.

Oj kręciły Panie bioderkiem, kręciły w Łodzi.

Ukryta Zawartość

post-43720-0-16858300-1377859860_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

- widzę w tym wyraźny podtekst erotyczny ! - a tu też jest fajny chórek :

Ukryta Zawartość

Ten chórek z klipa też biorę do lansowania. No i tę gitarzystkę też. Excelu, dla Ciebie zostałby Rod (z pypciem)!

Ukryta Zawartość

Ten chórek z klipa też biorę do lansowania. No i tę gitarzystkę też. Excelu, dla Ciebie zostałby Rod (z pypciem)!

- fakt, gitarzystka pierwsza klasa ! - widzę u Ciebie duży przypływ sił witalnych :) - to moze jednak przy okazji weź też tego Roda z rozpędu...

- jeżeli nie macie tej płyty Iglesiasa to kupcie - naprawdę piękne brzmienie - płyta na licencji CBS ale tłoczona chyba w Polsce, bo na labelu stoi "Made in Poland" - nie mam oryginału ale w tym przypadku może brzmieć gorzej niż to tłoczenie - kupiłem ją chyba trzy lata temu za 9,90 w jakimś komisie....

- muszę sie pochwalić, jaki dostałem komentarz !

sztangista111 przesyła Ci wiadomość

Możesz na nią odpowiedzieć po otwarciu swojej skrzynki odbiorczej.

To:kaczka118

Witam Cię, masz świetną jakość dźwięku nagrań. Czy mógłbyś się podzielić informacją jakim dysponujesz sprzętem dźwiękowym chodzi mi o gramofon, głównie o głośniki?

- to bardzo miłe - zatem wrzucam Gary Moora - myliłem się - miał on jednak więcej fajnych numerów...

Yul, nie wierzyłem, że to zrobisz :)

Masza, po pierwsze nie ja, po drugie nie do Ciebie, po trzecie nie powiedziałbym że >sztangista 111< ma rację,. Nie rób z siebie Radia Erewań, bo to jest Ci do niczego niepotrzebne.

Pozdro,

Yul

- zobaczcie jak mi sztangista znowu ładnie przykadził :)

" sztangista111 przesyła Ci wiadomość

świetna jakość dźwięku, zawsze marzyłem o takim sprzęcie "

ps. nikt nie odpowiedział na ostatni quiz, zatem może coś łatwiejszego :

- witam - znowu kupiłem troche płyt - na fotce pierwsza siódemka, którą akurat umyłem - już myślałem, że jestem wyleczony z chęci kupowania płyt, ale to mit - jest to jakaś mania a właściwie winylmania - jak coś zwęszę to nie ma przeproś - zawsze mnie fascynował fakt, że niektóre płyty zachowały się przez ponad 30 lat w stanie praktycznie nowym, dziewiczym - pewnie raz były puszczone i odłożone na półkę albo kupione i odstawione - taka płyta mnie bardzo cieszy :) - oczywiście po tylu latach są tam pyłki, kurzyk, papierówki czy pojedyńczy włosek - ale magiczna mieszanina alkoholu izopropylowego z wodą demiralizowaną + odrobina fotonalu, przywraca im po godzinie dawny blask i charm. Takie płyty są przeważnie w kolekcji byłego kolekcjonera, no bo jak miał ich kilka tysięcy, to niektóre siłą rzeczy nie widziały igły - i takie są te płyty w większości - moim zdaniem stany są bardzo ważne, bo zły stan winyla może popsuć zabawę - co o tej siódemce ? - zaskoczeniem jest bardzo dobre brzmienie płyty kubańskiej Nico Rojas - to druga płyta kubańska w mojej kolekcji i obie dobrze grają - Carlos Montoya - firma Philips - tu nie ma o czym mówić - zdecydowanie na czole pod względem brzmienia ! - bardzo ładnie brzmią też organy w Kamieniu Pomorskim - ten saksofonista , nie zauważyłem z początku, a to jakiś japończyk i płyta japońska - brzmi pierwsza klasa ! co potwierdza obiegową opinię o płytach "made in japan" - "w rytmie polki" dziewicza płyta i fajne kawałki bardzo dobrze nagrane - pojawią się jakieś klipy ....pzdr.

hmm, zagadka ?

jeśli tak to odpowiem: "Nothing to lose" Gary Moore

- oczywiście ! brawo ! i flaszka :)

- jak obiecałem - kilka fragmentów z omawianych płyt - polka "Z temperamentem" w wykonaniu akordeonistów Wesołowskiego - Donny Summer nie zrobiłem bo jest nie w moim typie, ale też świetnie brzmi bo to 45 obrotów, ta płyta obok to jakieś dixilendy - najmniej ciekawa...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

- tę wziąłem trochę z rozpędu, nie wiedziałem co to jest - ale jak ten fortepian gra ! - jak gra ! - nie widać go a słychać ! - aż chciałem zajrzeć za telewizor, ale nie będę robił z siebie idioty :) wytwórnia MPS

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.