Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Wsumie to racja, ale można by też stworzyć jeden plik o wyższej rozdzielczości i potem skopiować i kopii obniżyć próbkowanie a potem z tych dwóch plików zrobić mp3. No ale co w tym dziwnego że wynikowa mp3 jest inna dla tych plików skoro początkowe pliki są różne...

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

być może przy pierwszym odtworzeniu oczyściłeś rowek. a może przy którymś złapałeś drobinę kurzu... któż to wie.

Myślałem, ze masz jakieś poważne argumenty. :D

Oczywiście idealnie byłoby mieć dwa konwertery podłączone przez rozdzielacz i w tym samym momencie nagrywać, ale dla przeciętnego ludzika to raczej niemożliwe.

W końcu nie chodzi o badania naukowe do pracy inżynierskiej.

Wsumie to racja, ale można by też stworzyć jeden plik o wyższej rozdzielczości i potem skopiować i kopii obniżyć próbkowanie a potem z tych dwóch plików zrobić mp3. No ale co w tym dziwnego że wynikowa mp3 jest inna dla tych plików skoro początkowe pliki są różne...

Chyba nie bardzo. Bo obróbka pliku, zmniejszanie jego rozdzielczości wynikowej, byłaby to dodatkowa sztuczna interwencja., dlatego wolałem zrobić dwa nagrania.

Co w tym dziwnego? Otóż plik mp3, nawet 320kbps jest w założeniu gorszy od wav. Jest co prawda zwykle głośniejszy, ale pasmo ma gorsze. W moim mniemaniu przerabianiu wav na mp3 powinno towarzyszyć pewnego rodzaju "ujednolicenie" tych plików. Poprzez kompresję itp. itd. Ale mimo to różnice były większe, niz się spodziewałem.

Przy czym podaję to tutaj jako pewną ciekawostkę, a nie po to, by tworzyć jakieś teorie. :)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A tak wyszło, że droższa wkładka jest gorsza...

Ten wykres to nagrania zrobione na jednej wkładce i z jednym przedwzmacniaczem gramofonowym, Grzesiu. Różnice z czego innego wynikają. Oj, oj. Późno w nocy było, rozumiem. ;)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Odrobina humoru. W znanym wątku o audiofilskich bezpiecznikach ktoś napisał:

Pod swoimi urządzeniami stosuję Copulare Coral Lifter i sprawdzają się całkiem dobrze.

Podoba mi się nazwa - copulare to tak brzmi jak kopulować w łacińskim bezokoliczniku. :)

Oczywiście znaczenie jest inne, ale może się pomylili i miało być po angielsku copulate.

Oczywiście znaczenie jest inne, ale może się pomylili i miało być po angielsku copulate.

Chyba nie.

Copulare, to rzeczywiście poprawna nazwa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

post-17911-0-04468000-1366989359_thumb.jpg

post-17911-0-39045200-1366989470_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

zgraj do wav i dopiero się baw ;-)

(tylko czy to ma wtedy jakiś sens?)

No zgrywam do wav. ;)

Te mp3 to tak trochę na marginesie moich doświadczeń pokazałem. ;)

post-38867-0-01760200-1366992354_thumb.jpg

Tu wykres porównujący wav i mp3. Widać, że mp3 podnosi głośność wysokich i niskich oraz "spłaszcza" charakterystykę.

PS. Filut, wiem, że jest taka firma. Chodziło mi o grę słów. Copulate bardziej pasuje do wydymanych audiofilów. ;)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Copulate bardziej pasuje do wydymanych audiofilów. ;)

Jakiem słyszący to dorzucę się do wątku ze znalezioną przed chwilą atrakcją spod znaku "copulate" .

Tego nawet ja nie wytrzymałem 02icon_mryellow.gif

http://www.audionova.pl/?gniazda-sieciowe,56

79zł za taki hajend to darmo ;)

<br />79zł za taki hajend to darmo ;) <br />Załączone miniatury<br /> <br />

Śróbka mocująca też chyba jest pozłacana. To jest TO !!!

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Za 790zeta to naklejka musi być furutech.

Jak by dali taki złoty pierścień na obwód wtyczki do "uspokajania" złych elektronów to można by jeszcze "1" z przodu postawić i był by prawdziwie audifilski kontakt;)

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Ale jakby kosztowało 790 zeta to byłoby OK...

Dizajn fatalny, logo okropne:( nie mógłbym słuchać takiego gniazdka...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jakbyście rozebrali takie gniazdko to bym powiedział dlaczego prawie wszystkie bez wyjątku (10-400zł) są do dupy.

Dobre zdarzają się czasami w Wielkiej Brytanii i pewnie w wielu innych miejscach Świata, przecież nie ogarniam całego Świata.

Fox, wiesz o czym mówię...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jakbyście rozebrali takie gniazdko to bym powiedział dlaczego prawie wszystkie bez wyjątku (10-400zł) są do dupy.

Wystarczy tak?

http://www.audionova.pl/files/gniazda-sieciowe%5B2%5D.jpg

Masza, przesadziłeś, hehehe.

Fox, wiesz o czym mówię...

Nigdy nie widziałem angielskiego kontaktu od środka, uważasz, że ma lepsze rozwiązania konstrukcyjne czy też styki? A może to angielskie brzmienie tak Cię urzekło...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

<br />Śróbka mocująca <br />

Oczywiście "Śrubka". Niby nic wielkiego, ale wstyd. Na j. polskim nie uważałem. Przepraszam.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Dobże rześ siem zreflektował, w końcu gospodaż wontku jest polonistom!

Dobże rześ siem zreflektował, w końcu gospodaż wontku jest polonistom!

:-) Wiem. A Ty może kolega "muls" jesteś ? Oczywiscie pozdrawiam "mulsa" !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.