Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Niekoniecznie.

Jak sprzedajesz jeden produkt na kwartał to utrzymujesz powiedzmy sklep.

Wzrosły koszty utrzymania sklepu i musisz podnieść cenę aby nadal utrzymać sklep sprzedając to jedno urządzenie na kwartał.

Jeśli ze względu na ten wzrost ceny sprzedasz je tylko raz na pół roku to musisz jeszcze nieco podnieść cenę...

Mechanizm w końcu ustabilizuje się albo upadniesz jako sklep.

To towary luksusowe.

Ostatnio przeglądając nieaktualne gazetki Audio natknąłem sie na wzacniacz Ayon Spirit III. W Audio 6/2011 jest jego test z ceną 11900. Byłem ciekaw, czy niespełna półtora roku później trzyma cenę, bo rozmyślałem nad nim szczerze mówiąc. Więc spoglądam na stronkę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a tam 15900 :) W audio mixie 13900 przeceniony z 16900 :) Średni kurs euro w czerwcu 2011 to: 3,9695, w tym roku to: 4,3072. Wychodzi jakieś 30 kilka groszy na 1 euro. Ok, miał prawo nieco podrożeć, ale 4-5 tysięcy? Jak widzicie więc, polska bied

a to mit (nie MIT), musi byc cholerny popyt, bo przecież takie są prawa ekonomii. To popyt reguluje cenę prawda :)

Uczą się od wielkich np. MM. Tam też przed tz. "wyprzedażą" podnosi się cenę żeby później przecena wyglądała na atrakcyjną.

Niekoniecznie.

Jak sprzedajesz jeden produkt na kwartał to utrzymujesz powiedzmy sklep.

Wzrosły koszty utrzymania sklepu i musisz podnieść cenę aby nadal utrzymać sklep sprzedając to jedno urządzenie na kwartał.

Jeśli ze względu na ten wzrost ceny sprzedasz je tylko raz na pół roku to musisz jeszcze nieco podnieść cenę...

Mechanizm w końcu ustabilizuje się albo upadniesz jako sklep.

To towary luksusowe.

To zupełnie jak z rządem. Jak gospodarka siada to podnoszą podatki i cenę np. benzyny itd. I gospodarka zaczyna się znowu "kręcić" (jak gówno w przeręblu) :-).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Renomowana sieć sklepów z odzieżą dla pań,bluzka letnia,chyba modna,bawełna...cena:180zł,koszt zakupu (jednostkowy) przez sieć:4,75PLN.

4000% przebitki...jeśli już mówimy o zawyżaniu cen w branżach to nie wiem czy sektor audio łapałby się do pierwszej 10-tki.

l'enfant sauvage

No to czytamy panowie....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nikonman,szalenie interesujące artykuły,powinieneś założyć osobny temat do dyskusji nad tymi opracowaniami.Dobrze się je czyta,są wyważone,sprawiają wrażenie,że autor solidnie zajął się pojęciem kuglarstwa w audio, nie boi się brać wielu aspektów pod uwagę,ma szerokie spojrzenie.

Artykuły są też absolutną przeciwwagą do wypowiedzi innych,też ponoć z ambicjami tropienia magii w audio.

A jeśli rozmowa o sprzęcie do 3 tysięcy jest dla ciebie poniżej godności to wy***rdalaj do hajendu. Tam możesz proponować nawet kable za 50 tysięcy, by poprawić bas.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Pozwoliłem sobie zmanipulować twoją wypowiedź, tak samo jak ty zmanipulowałeś moją.

Nie zmanipulowałem,skopiowałem taką jaką była,w przeciwieństwie do Ciebie.

Zresztą akcent był postawiony na pokazanie,nazwijmy to,pewnych "środków ekspresji" do wyrażania swoich poglądów.

l'enfant sauvage

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Skopiowałeś zdanie, wyrywając je z kontekstu całej dyskusji i przeciwnika, z którym dysputę prowadziłem i która na dodatek zaczęła się w innym wątku, a on tu za mną przyleciał, aby jeszcze dokończyć prezentowanie swej hajendowej postawy. Sfałszowałeś w ten sposób sens całości, pozbawiając zdanie kontekstu.

Stąd moja reakcja i sprostowanie, cokolwiek złośliwe, nie przeczę.

W sumie szło by nowy temat puścić ale: dałem to u siebie w klubie marantza i 3 razy mój wpis znikał.Nie wiem czy branża już nie apeluje gdzie trzeba co by się im klientela na kable i inne popierdułki nie zmniejszyła.

Zakładając nowy wątek bedzie kolejna wojna bo ci co wierza we wszystko co się swieci i TAK BĘDĄ TRWAĆ PRZY SWOICH POGLADACH....,że autor "dupa" i się nie zna ,że głuchy itd.Co wy na to rozpowszechniamy?Bo w tym wątku dyskusji nie ma ,a złotousi tu nie zaglądają.Bo jak to się przyznać ,że sie kupiło kable i gniazdko za 46tys PLN a szło pojechac dookoła swiata a nie siedzieć w czterech scianach z Voodoooo...............

@StaryM->Treść,kontekst,manipulacja lub jej brak nie mają nic do rzeczy w tym wypadku,przytoczyłem jedynie "środki wyrazu".

Z treścią tego posta nie dyskutuję,mimo że był skierowany do mnie.

Bo w tym wątku dyskusji nie ma ,a złotousi tu nie zaglądają.

Jak to nie,ja zaglądam,kilka razy nawet próbowałem dyskutować....normalnie;)

l'enfant sauvage

No to niech zaglądają ,może coś z tego wyjdzie dobrego....

Dobra temat jest na głównym STEREO

Ukryta Zawartość

Może to trafi w gusta malkontentów i forumowych rozrabiaków ,niekoniecznie w branżę....

Ukryta Zawartość

Nie sądzę,mocno tendencyjny,z założenia też o charakterze kabaretowo-pajacowatym wątek,nie może przynieść nic dobrego.Dlatego moja sugestia odnośnie założenia osobnego tematu do tych artykułów.

l'enfant sauvage

Nikonman, wątki znikają bo jak tu dyskutować i podważać coś co jest oczywistą prawdą. Dodatkowo opisane w branżowym piśmie dla amatorów jak i profesjonalistów przez profesjonalistów? Jak komuś jeszcze mało to poparte przykładami i pomiarami. Tam ludzie nie wciskają sobie ciemnoty. A tutaj... lepiej lać wodę i spijać śmietankę z nieświadomych konsumentów - tak jest wygodniej. A najwygodniej zamykać lub usuwać wątki.

Ukryta Zawartość

Może to trafi w gusta malkontentów i forumowych rozrabiaków ,niekoniecznie w branżę....

Tak więc odliczamy do momentu zamknięcia tematu, ew wysłania na bocznicę ;)

Mała rada - udzielając się w zakładce stereo zalecam trzymać emocje/nerwy na wodzy, moderacja i branża będą prowokować, aby wysłać wątek hen hen daleko poza ten cenny i najczęściej odwiedzany dział. Obrońcy będą zachowywać się jak te staruszki, które przynależąc do pewnej partii politycznej, zaczną reagować przemocą na każdy przejaw poglądów, które nie są promowane przez wodzów z Radiu M, jak i Pis'iu. Będą imać się rożnych sposobów, aby odbiec od tematu, zdyskredytować autora EP, wywoływać wojenki, itd. Należy stąpać delikatnie po tym nieprzyjaznym gruncie i ważyć każde słowo ;)

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

No zobaczymy jak się to rozwinie,bedę dogladał i upominał jakby co.W klubie założonym przezemnie mam spokój,nikt tam nie rozrabia,jest w porzadku.

Obawiam się, że niespecjalnie się rozwinie. Za dużo do czytania ludziom dałeś. W erze powszechnego analfabetyzmu to zadanie ponad siły. A to trzeba przeczytać i zrozumieć.

Poza tym za mało tam jest o kablach. Tak naprawdę kwestie wzmacniaczy wywołują mniej kontrowersji. Choćby dlatego, że za trudno zrozumieć te różnice konstrukcyjne.

Zrób ludziom skrót pięciozdaniowy, to zaczną dyskutować. ;)

Pamiętacie niedawną dyskusję o Klotzu? Niejaki rafal375r brał w niej udział, dołączając oczywiście do krytykujących kable Klotza.Zachwalał ogromnie kable głośnikowe Audiionova Moonwalk, które dziś sprzedaje. Więc tak sobie myślę, czy wszyscy "kablarze" są to tylko w celach handlowych?

No przecież nikt idiotą nie jest (no, może kilku) i wie, że kable nie grają.

Co najwyżej to hipokryci...

Pozostali, szczerze wierzący swemu słuchowi to ci podatni na wszelkie manipulacje...

To nie zawsze ich wina, tacy są...

StaryM,

Masz absolutną rację. Dodałbym jeszcze do tego lenistwo intelektualne. Ludziom nie chce się dociekać dlaczego dana rzecz, totalnie prosta w działaniu (np. przewód) działa w ten lub inny sposób tylko łykają marketingowe mżonki o cudownych jego właściwościach. Jakby tego było mało przypisują mu właściwości działania równoznaczne z przedwzmacniaczem.

Ukryta Zawartość

Juz nie jest na glownym STEREO lecz w DIY

Ukryta Zawartość

<br />Zbocznicy<br />

A mnie to krytykował ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Ciekawe kto dal mi plusa?

Czy jakiś wróg Starego, czy może ktoś z poczuciem humoru...?

Ja :-). Ale może źle zrozumiałem ? To mi się zdarza.

Tak zdecydowany wróg "starego" tego do 1990.

Czyli z poczuciem humoru.

Przecież kochamy Starego...

"Kochamy" to może za mocno powiedziane, ale lubimy to już jest do zaakceptowania.

No wątek na DiY ,kablarze i masoneria nie śpi. To nikogo nie interesuje. Wiem jaki jest przepis na idealny temat:

"Mam śmieciowy sprzęt i zachodnie kolumny-czym to połączyć i czy za 6tys na kable uzyskam dzwiek zblizony do Hi -ENDU"

I wtedy branża życzliwie wita i zaprasza na odsłuch kabelków-i interes sie kreci.

Nie moga tu byc na tym forum tematy zakładane w celu edukacji .To nie jest mile widziane.Z mojego watku tez usuwają moje wpisy.Uważam ,że im wiecej ludzi oglada zakładke stereo i HI-end -co wiaze sie z ogladaniem reklam i potencjalnymi zyskami reklamodawców.A tak ten co poczyta co ma ,sie jeszcze zniecheci do kabelków za 30tys ,a tu zastój w interesie.A trzeba z czegos zyc,ceny sprzetu windowac bo sie nie opłaca jak nikt nic nie kupuje.Tak ze to wszystko ma powiazanie i rzeczy ,tematy sa nie istotne.To forum jest skutecznie zarzadzane przez KLUB WZAJEMNEJ ADORACJI.Nic za darmo.JA wole chyba go tylko czytac i smiac sie z co poniektórych szanownych d......Ciekawe jak by ten wątek założył pan niezszargany przebogaty i jedyny opiniotwórczy E..? No nic zakładamy durne tematy i piszemy se głupoty ,to tyle.... dno

Nikoman jesteś dłużej ode mnie, a dopiero teraz się zorientowałeś co tu faktycznie jest grane ? Tylko parę zakładek jest godnych uwagi, reszta to bełkot. Szczęście że w momencie, kiedy zbierałem swoje klocki, składałem pudła, nie miałem pojęcia że istnieje Audiostereo, bo bym popadł w kompleksy. A tak skupiam się głównie na muzyce i nie zastanawiam się nad wyższością czegoś nad czymś. Kto potrafi myśleć, to oddzieli ziarno od plew, a kto nie, jego strata. Nauka dzisiaj tez kosztuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.