Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Nagrywając akurat taki sygnał ułatwiasz usłyszenie różnicy. Gdyby to był normalny utwór muzyczny, to nie byłoby takie oczywiste.

Przecież jawnie to napisałem, że ułatwiłem sobie. To był przebieg piłokształtny. W muzyce nie ma czegoś takiego i tu się zgodzę, nie byłoby łatwo.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Przecież jawnie to napisałem, że ułatwiłem sobie. To był przebieg piłokształtny. W muzyce nie ma czegoś takiego i tu się zgodzę, nie byłoby łatwo.

Owszem. Tylko nie ma sensu używać takich próbek jako argumentu w dyskusji, bo z drugiej strony ktoś by wrzucił próbki z sinusoidalnym sygnałem 1000Hz i miałbyś problem z rozpoznaniem nawet przy 48kbps.

Cała dyskusja od wczoraj sprowadza się do argumentów mówiących, że mp3 nie jest tak łatwo odróżnić i jakość nie jest wcale aż tak zła jak się potocznie uważa.

Jakiś czas temu zajmowaliśmy się z Ujemnym kwestią porównania tzw joint-stereo i stereo w mp3 i wbrew potocznym opiniom wychodziło nam, że jednak joint-stereo daje lepszą jakość przy identycznej wielkości pliku.

Raczej już sobie odpuszczę .

Test był audiofilski i kontynuacja też po audiofilsku :)

Właśnie z czegoś takiego właśnie biorą się mity o tym jak to mp3 brzmi fatalnie.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Test był audiofilski i kontynuacja też po audiofilsku :)

Właśnie z czegoś takiego właśnie biorą się mity o tym jak to mp3 brzmi fatalnie.

( ++ )

OK. przekonałeś mnie .

Mogę ci ją podesłać. Mogę też wystawić ci pliki na ftp.

Użytkownik bum1234 dnia 05.06.2013 - 20:01 napisał

Mogę ci ją podesłać. Mogę też wystawić ci pliki na ftp.

Raczej już sobie odpuszczę .

Zmieniłem zdanie i jeśli nie sprawi ci to problemy to proszę o wysłanie płyty .

Jeśli propozycja jest nadal aktualna to adres podam na PW.

Pozdr.

Tomasz

Pozdrawiam

Tomasz

Jakiś czas temu zajmowaliśmy się z Ujemnym kwestią porównania tzw joint-stereo i stereo w mp3 i wbrew potocznym opiniom wychodziło nam, że jednak joint-stereo daje lepszą jakość przy identycznej wielkości pliku.

No Bracie, po joincie wszystko smakuje lepiej, nawet Niemki wydaja się cool...

Co jest z tym czasem na forum, pisze dla przyszłych pokolen?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Na mnie tak działa muzyka. ;)

http://www.jamendo.com/pl/track/862828/demain-je-change-de-vie

Posłuchajcie. :)

Gość

(Konto usunięte)

No Bracie, po joincie wszystko wygląda inaczej, nawet Niemki wydaja się cool...

Ale coś za coś, tracisz informacje stereo skrajnych częstotliwości myślę, że lepszą alternatywą dla mp3 jest AAC

Owszem. Tylko nie ma sensu używać takich próbek jako argumentu w dyskusji, bo z drugiej strony ktoś by wrzucił próbki z sinusoidalnym sygnałem 1000Hz i miałbyś problem z rozpoznaniem nawet przy 48kbps.

Ja to widzę inaczej, jeszcze kilka postów temu nie było mowy o słyszalnej różnicy, teraz próbki nie mają sensu i zakładam, że jakbym znalazł jakieś omłoty gdzie jadą na niskich i wysokich tonach, gdzie jednak coś tam idzie łatwo rozpoznać też argument byłby taki, a kto tego słucha:))

Cała dyskusja od wczoraj sprowadza się do argumentów mówiących, że mp3 nie jest tak łatwo odróżnić i jakość nie jest wcale aż tak zła jak się potocznie uważa.

Dziwne po wpisach buma odniosłem wrażenie, że nie o to mu chodzi, bum chce tym tłumaczyć już wszystko, nawet słyszenie kabli:)

Też się zastanawiam , o co chodzi z tym czasem postów ? Pański głos , panie Mario powinienem usłyszeć/przeczytać dopiero za godzinę ! Chyba mamy do czynienia z dylatacją czasu , co wydaje się być nieuprawnione , gdyż kreślę te słowa zza biurka , a nie kokpitu Apollo 18 ?

Może to niedoceniony przez nas wpływ kabli na czasoprzestrzeń , może one nie tyle grają , co zaburzają postrzeganie otaczającej nas rzeczywistości ? Jestem wprost po prostu zdezorientowany .

Piotr

Gość

(Konto usunięte)

Też się zastanawiam , o co chodzi z tym czasem postów ? Pański głos , panie Mario powinienem usłyszeć/przeczytać dopiero za godzinę ! Chyba mamy do czynienia z dylatacją czasu , co wydaje się być nieuprawnione , gdyż kreślę te słowa zza biurka , a nie kokpitu Apollo 18 ?

Może to niedoceniony przez nas wpływ kabli na czasoprzestrzeń , może one nie tyle grają , co zaburzają postrzeganie otaczającej nas rzeczywistości ? Jestem wprost po prostu zdezorientowany .

Na mnie tak działa muzyka. ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Posłuchajcie. :)

Trochę jakby ZAZ, podobne klimaty, tylko że ona ma bardziej oryginalny głos, wg mnie atrakcyjniejszy. Ogólnie swietna dziewczyna, tyle energii ma na koncertach, ze przez 2 dni chodziłem jak po wiadrze red bulla.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Tomasz

Tak tak, podobno serwery połaczyli Nordostem, a to jak wiadomo kabel szybki i niemiłosiernie detaliczny. No i ja czas ruszył, to w dobe 2 godziny nadrabia.

Ukryta Zawartość

To wiele wyjaśnia !

Ukryta Zawartość

Piotr

Tak tak, podobno serwery połaczyli Nordostem, a to jak wiadomo kabel szybki i niemiłosiernie detaliczny. No i ja czas ruszył, to w dobe 2 godziny nadrabia.

Niedobrze , gdyż wszyscy się szybciej zestarzejemy !

Piotr

.. zobaczyłem skrawek z youtuba i juz sie wystraszyłem, ze SzuBidu wkleił kolejne trio....

Niech wkleja , byle tylko każdego z trzech instrumentów nie podłączał osobnego kabla .

Piotr

Gość

(Konto usunięte)

Niedobrze , gdyż wszyscy się szybciej zestarzejemy !

Nie, nie, nie! To tylko zegary matrixa tak działają - nasze biologiczne pozostały w poprzednim rytmie :)

Trochę jakby ZAZ, podobne klimaty, tylko że ona ma bardziej oryginalny głos, wg mnie atrakcyjniejszy. Ogólnie swietna dziewczyna, tyle energii ma na koncertach, ze przez 2 dni chodziłem jak po wiadrze red bulla.

Jest świetna! :)

Nie znałem jej wcześniej, ale brat podrzucił mi w zeszłym roku płytkę :)

To tylko zegary matrixa tak działają-nasze biologiczne pozostały w poprzednim rytmie :)

Ja bym się nie pogniewał gdyby mój się tak cofnął przynajmniej o 10 lat:)

Pozdrawiam

Tomasz

Ja również i jakby co , to pożyczysz mi swój budzik ? Z góry dziękuję !

Piotr

Gość

(Konto usunięte)

Kto wie...

Jak Nordost'a zamienią na "zamulacza" Van den Hul'a, to kto wie... ;)

Cofnąć to może i nie ma szans, ale spowolnić...

Ja również i jakby co , to pożyczysz mi swój budzik ? Z góry dziękuję !

Od teraz będę obserwował Twój nick - może coś się wydarzy, zmieni... :)

Ja również i jakby co , to pożyczysz mi swój budzik ?

Obecnego budzika to raczej nikomu bym nie pożyczył.

Mój budzik jest bezlitosny i budzi mnie co dzień o 2-45, kużwa środek nocy a ja muszę wstawać do pracy;(

Jak Nordost'a zamienią na "zamulacza" Van den Hul'a, to kto wie... ;)

Ja tam z The Secondów jestem zadowolony

Pozdrawiam

Tomasz

Od teraz będę obserwował Twój nick - może coś się wydarzy, zmieni... :)

Będziesz mnie inwigilował ? Zresztą dobrze , zawsze marzyłem , aby wylądować na świeczniku !I nie żebym był próżny , co to , to nie , moje drugie imię to Skromność , Piotrek .

Mój budzik jest bezlitosny i budzi mnie co dzień o 2-45, kużwa środek nocy a ja muszę wstawać do pracy;(

To pożycz mi swój budzik , jak umrę ! W końcu jesteś dobry kumpel , czy nie ?

Piotr

Jest świetna! :)

Nie znałem jej wcześniej, ale brat podrzucił mi w zeszłym roku płytkę :)

i zero gwiazdorstwa...

Ukryta Zawartość

i to sie nazywa pasja do muzyki, a nie jakies debilne druciaki, czy inne historie Andersena.

Ukryta Zawartość

To pożycz mi swój budzik , jak umrę ! W końcu jesteś dobry kumpel , czy nie ?

Nie ma sprawy, ale

to będzie długie oczekiwanie, czego ci życzę

Pozdr.

Tomasz

Pozdrawiam

Tomasz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.