Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Mam prośbę:

nie wklejajcie cytatów, wysyłajcie je bezpośrednio do moderatora albo zgłaszajcie. Moja lista przebojów sprawnie zasłania to, czego czytać nie chcę, a poprzez wklejanie wyciągacie "to" na światło dzienne. Nie jest "to" warte nawet cytowania, nie mówiąc o komentarzu a na czytaniu kończąc.

Wolę być "zbowidowcem" (w sumie z racji wieku to nam wszystkim szybciej do tego) niż małym chłopcem w krótkich spodenkach, którego tatuś odprowadza do piaskownicy.

I nie daj Boże, by inne dziecko popchnęło kochanego synusia - wtedy tatuś od razu poweźmie odpowiednie środki!

W przeciwieństwie do wielu innych, donos to nie moja bajka i nie moje klimaty...

A rzecz w tym, że w stosunku do niektórych osób jakoś moderator potrafi "czuwać" - wręcz prewencję prowadzi w ten sposób, że na wszelki wypadek zamyka już kogoś do więzienia, bo przecież każdy to potencjalny przestępca... ;)

Nie ma to jak donos.

Nie ma to jak panoszyć się w cudzym wątku.

Tylko że przyzwoitość nakazuje, by kierownik, który urządza sobie "rajdy" po wszystkich innych klubach i głośno wyraża o nich swoją opinię, dyskutuje w nich, zagaja do klientów tych klubów, nie stał potem w swoim klubie na bramce w roli selekcjonera i wpuszczał tylko tych, którzy są dla niego mili oraz wyrażają ochy i achy nad jego klubem...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Mam prośbę:

nie wklejajcie cytatów, wysyłajcie je bezpośrednio do moderatora albo zgłaszajcie. Moja lista przebojów sprawnie zasłania to, czego czytać nie chcę, a poprzez wklejanie wyciągacie "to" na światło dzienne. Nie jest "to" warte nawet cytowania, nie mówiąc o komentarzu a na czytaniu kończąc.

Z jednej strony masz rację, że nie jest to warte cytowania, ale z drugiej zgłaszanie moderacji zwykle skutkuje tym, że to niesłyszący dostaje bana, a historia wpisów wyczyszczona zostaje tak, żeby wskazywała na jego winę. Szczególnie jak za porządki zabiera się palton.

A rzecz w tym, że w stosunku do niektórych osób jakoś moderator potrafi "czuwać" - wręcz prewencję prowadzi w ten sposób, że na wszelki wypadek zamyka już kogoś do więzienia, bo przecież każdy to potencjalny przestępca... ;)

Te niektóre osoby same prosiły się o taką łatkę i długo długo na nią pracowały:) Ale tak poważnie, nie jestem zwolennikiem knebla i cenzury, tępiona powinna być tylko impertynencja.

Gość

(Konto usunięte)

Te niektóre osoby same prosiły się o taką łatkę i długo długo na nią pracowały:) Ale tak poważnie, nie jestem zwolennikiem knebla i cenzury, tępiona powinna być tylko impertynencja.

Po raz kolejny powtarzam: nikt nie jest bez winy!

Powyżej jednak opisałem choćby mój przypadek z ostatnich dni...

Uważasz, że wszystko jest OK?

Ban dla mnie, mimo że tylko odpowiedziałem na zaczepkę [email protected]?

Chyba coś tutaj jest nie tak!

Mało tego: [email protected] bez żadnych konsekwencji nadal "szaleje" - np. "Nie może być! prawie wyczytałem słowo przydupas :)"

Naprawdę uważasz, że wszystko jest w porządku? Tak wygląda obiektywizm?

A ban dla mnie w innym wątku, gdzie po prostu pisałem z Administratorką metalofczycą przy pełnej jej akceptacji?

To też jest normalne?

Nie mam najmniejszego zamiaru się żalić, bo naprawdę na necie świat się dla mnie nie kończy - ewidentnie pokazałem tylko, jak "obiektywny" jest palton (zresztą takich zarzutów jest dziesiątki pod jego adresem i to nie tylko ze strony tego klubu) i jaki fajny parasol ochronny został przez niego rozłożony nad Wybrańcami...

Poza tym chyba wypadałoby, żeby jako moderator udzielił odpowiedzi na zadane przez uczestnika forum pytanie...

Cóż, odpowiedzi się już nawet nie spodziewam, a potwierdza się tylko to, co w innym wątku napisałem:

- działa najczęściej pod osłoną nocy

- brak jakiegokolwiek ostrzeżenia

- najczęstszy powód to trolling, pod który można podciągnąć wszystko, a bardzo często jest to tylko wyrażanie odmiennego zdania czy też niepochlebna opinia o Branży lub jej wytworach

- brak konsekwencji i obiektywizmu: uprawiający identyczny trolling, ale będący po właściwej stronie (czytaj: tej, którą reprezentuje Kandydat), nie zostają zbanowani

- powyższy punkt odnosi się również do oceny tzw. ataków personalnych

- z racji pełnionej funkcji Moderatora, bardzo częste i powszechne wywyższanie się, a przy tym wykazywanie braku szacunku dla Forumowiczów, bez których przecież to Forum by nie istniało

( http://www.audiostereo.pl/plebiscyt-na-najczesciej-i-najglupiej-banujacego-forumowicza_103552.html#entry2836940 )

Emereko

jedni dostaja bana w wątki inni punkty

cudzych punktów nie widzicie a Moderacja nie podaje ich publicznie więc skąd przekonanie o braku konsekwencji

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość

(Konto usunięte)

Emereko

jedni dostaja bana w wątki inni punkty

cudzych punktów nie widzicie a Moderacja nie podaje ich publicznie więc skąd przekonanie o braku konsekwencji

Wciąż nie wyjaśnia to tej konkretnej sytuacji, za co otrzymałem bana?

W którym miejscu złamałem Regulamin czy też Netykitę?

Zresztą tak jak w przypadku każdorazowo podejmowanego działania wobec mnie przez paltona, poza jedną sytuacją, gdzie rzeczywiście użyłem obraźliwego słowa w stosunku do innej osoby - niemniej i wtedy ja dostałem bana, a adwersarz w najlepsze sobie dalej pisał, mimo że również w słowach nie przebierał...

I tak na marginesie: mam rozumieć, że dokładnie za to samo różne osoby są w różny sposób "karane"?

W zależności od koloru oczu?

To już w ogóle super!...

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Wciąż nie wyjaśnia to tej konkretnej sytuacji, za co otrzymałem bana?<br />

Emereko,też kilka dni temu otrzymałem bana,też napisałem na temat,nie złamałem Netykiety/Regulaminu,post został usunięty,

nawet żal mi tego MODA za jego głupotę,nie pytam,nie piszę na priv,itd,itd, olałem to!

Gość

(Konto usunięte)

Ty???!!! Przecież to niemożliwe!!! Ty jesteś święty!

W przeciwieństwie do Ciebie nie jestem Świętą Krową i potrafię się przyznać do wielu rzeczy, czego Ty jednak nie potrafisz...

I daruj sobie te prymitywne złośliwości, insynuacje i manipulacje, skoro:

PS Gwoli ścisłości: sam świętym i bez winy też nie jestem...

Bo nikt nie jest bez winy,

Nudno Ci w Twoim klubiku? To jeszcze raz przeczytaj, może w końcu zatrybisz:

Tylko że przyzwoitość nakazuje, by kierownik, który urządza sobie "rajdy" po wszystkich innych klubach i głośno wyraża o nich swoją opinię, dyskutuje w nich, zagaja do klientów tych klubów, nie stał potem w swoim klubie na bramce w roli selekcjonera i wpuszczał tylko tych, którzy są dla niego mili oraz wyrażają ochy i achy nad jego klubem...

I prawda jest taka, Panie JaSłyszę, że gdyby nie "cicha umowa", zawarta podczas przywrócenie obydwóch klubów, już dawno dostałbyś tutaj bana od StaregoM...

Ale cóż, taki widać już Twój charakter, że bez skrupułów do zrzygania potrafisz nadwyrężać gościnność gospodarzy...

Emereko,też kilka dni temu otrzymałem bana,też napisałem na temat,nie złamałem Netykiety/Regulaminu,post został usunięty,

nawet żal mi tego MODA za jego głupotę,nie pytam,nie piszę na priv,itd,itd, olałem to!

Sam fakt zbanowania mnie też olewam, mam jednak nadzieję, że może w końcu Szanowna Redakcja zwróci uwagę na pewne zachowania podległych im osób, które w sposób ewidentny olewają Użytkowników tego forum, traktując je (to forum) jak własny folwark...

rydzu post nadal istnieje i jest to post gdzie w chamski sposób obrażasz innego usera

co chcesz komentować ?

proponuje zakończ wyżalanie się wszędzie gdzie się da chyba ze za kazdym razem napiszesz za co dostałes punkty -oczywiście napisz tez ze nie slusznie

przy nastepnym wpisie obrażającym innego usera dostaniesz nastepne punkty

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ty???!!! Przecież to niemożliwe!!! Ty jesteś święty!

Nikt nie jest bardziej święty od ciebie. I na tym skończmy rozpamiętywanie minionych spraw.

Cokolwiek byśmy nie pisali, pamiętajmy - zawsze zamiast złodziej można napisać uczciwy inaczej, zamiast głupek - inteligentny inaczej. Niby to samo, ale o ile lepiej brzmi.

Jakieś testy może? Ślepe? ;)

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />rydzu post nadal istnieje i jest to post gdzie w chamski sposób obrażasz innego usera<br />co chcesz komentować ?<br />proponuje zakończ wyżalanie się wszędzie gdzie się da chyba ze za kazdym razem napiszesz za co dostałes punkty -oczywiście napisz tez ze nie slusznie<br />przy nastepnym wpisie obrażającym innego usera dostaniesz nastepne punkty <br />

Słuchaj no cir,znaczy się czytaj! wyjeżdżasz mi w tym momencie z sytuacją która była w zakładce Analog,gdzie jednemu z poklepywaczy po pleckach napisałem by wy***lał do innych nośników,jak mu nie podoba się Vinyl i nigdzie się nie żaliłem żeś mi te punkty dał!,tyle że mnie nie o ten wątek chodzi,i chyba walisz głupa jak nie wiesz o który.

rydzu post nadal istnieje i jest to post gdzie w chamski sposób obrażasz innego usera

@cir

A może wyjaśnisz mi w jaki sposób to ja obraziłem kolegę HQ150, że dał mi bana w swoim wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

żart, może nie najwyższych lotów .

Kolege HQ150 , ma o sobie za duże mniemanie, tak go odbieram .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Tomasz

Gość

(Konto usunięte)

@cir

A może wyjaśnisz mi w jaki sposób to ja obraziłem kolegę HQ150, że dał mi bana w swoim wątku

http://www.audiostereo.pl/wyroby-pana-kuleszy_99354.html/page__view__findpost__p__2846712

żart, może nie najwyższych lotów .

Kolege HQ150 , ma o sobie za duże mniemanie, tak go odbieram .

W tym wypadku akurat cir nie ma nic do wyjaśniania - o to musisz już zapytać HQ150... ;)

@Emereko

Napisałem jasno, ban za nic zdecydowanie NIE!

Z Twojego wpisu

Te niektóre osoby same prosiły się o taką łatkę i długo długo na nią pracowały:)

zrozumiałem, że wszystko jest w porządku, tzn. ban dla zasady, na wszelki wypadek, za dawne przewinienia, czyli prawo działa wstecz... ;)

Teraz wyjaśniłeś konkretnie i OK :)

Niemniej nawet w przypadku bana za coś, to chyba powinny być równo obdzielone tą samą karą obie strony, a już na pewno nie powinno być tak, że banowana jest tylko osoba, która w odpowiedzi posunęła się, nawet jeśli, za daleko...

Niemniej nawet w przypadku bana za coś, to chyba powinny być równo obdzielone tą samą karą obie strony, a już na pewno nie powinno być tak, że banowana jest tylko osoba, która w odpowiedzi posunęła się, nawet jeśli, za daleko.

Według mnie powinna być ukarana osoba prowokująca zaczepkę w wiadomym celu. Nie każdy potrafi stać prosto, gdy inni go opluwają, ktoś sprowokowany tylko się broni, to chyba jasne.

W tym wypadku akurat cir nie ma nic do wyjaśniania - o to musisz już zapytać HQ150... ;)

Masz rację, że powinienem się z tym zwrócić bezpośrednio do HQ150, ale jaki ma to sens?

jesli HQ150 nie ma poczucia humoru,...to jakiej odpowiedzi mogę się spodziewać?

Postanowiłem więc zapytać kolegę cir, jako osobę bezstronną, może on odpowie kto i co robi nie tak?

Pozdrawiam

Tomasz

Gość

(Konto usunięte)

Według mnie powinna być ukarana osoba prowokująca zaczepkę w wiadomym celu. Nie każdy potrafi stać prosto, gdy inni go opluwają, ktoś sprowokowany tylko się broni, to chyba jasne.

Toż przecież to już wcześniej napisałem, a jeśli już broniący się np. użył słów "powszechnie uważanych za obraźliwe", to po łbie powinny równo dostać obie strony...

To jest właśnie sprawiedliwość i obiektywizm, ale niektórym daleko do tego...

HQ150 nie ma poczucia humoru

A to on jeden? To forum słynie z braku poczucia humoru. Niektórzy zachowują się tak, jakby nie tyle połknęli, ile urodzili się z kijem od szczotki. A przecież to tylko pogawędki na audiofilskim (?) forum.

Gość

(Konto usunięte)

_______________________________________________________________________________________________

Masz rację, że powinienem się z tym zwrócić bezpośrednio do HQ150, ale jaki ma to sens?

jesli HQ150 nie ma poczucia humoru,...to jakiej odpowiedzi mogę się spodziewać?

Postanowiłem więc zapytać kolegę cir, jako osobę bezstronną, może on odpowie kto i co robi nie tak?

Myślę, że śmiało może Ci odpisać: "HQ150 nie ma poczucia humoru"... ;)

A to on jeden? To forum słynie z braku poczucia humoru. Niektórzy zachowują się tak, jakby nie tyle połknęli, ile urodzili się z kijem od szczotki. A przecież to tylko pogawędki na audiofilskim (?) forum.

brak poczucia humoru :)

wszystko zależy od tego czy koledzy znajda Twój słaby punkt,a potem już tylko ciagna temat - o ile pamietam Ciebie też tak udalo sie sprowokować i nie byłeś dobrze ubawiony

są sytuacje ktore niestety trzeba przerwać aby wszyscy ochłoneli

brak poczucia humoru :)

wszystko zależy od tego czy koledzy znajda Twój słaby punkt,a potem już tylko ciagna temat - o ile pamietam Ciebie też tak udalo sie sprowokować i nie byłeś dobrze ubawiony

są sytuacje ktore niestety trzeba przerwać aby wszyscy ochłoneli

:-)

Oczywiście, jesteśmy tylko ludźmi... Ale dystans trzeba pielęgnować. Przynajmniej do czasu, aż jedyną dobrą odpowiedzią będzie subtelny cios w zęby. ;-)

Użytkownik eMeReKo dnia 12.05.2013 - 14:15 napisał

PS Gwoli ścisłości: sam świętym i bez winy też nie jestem...

Użytkownik eMeReKo dnia 06.06.2013 - 01:15 napisał

Bo nikt nie jest bez winy,

Użytkownik eMeReKo dnia 10.06.2013 - 18:27 napisał

+ !

Każdemu z nas zdarzają się wpadki , mnie również , ale doceniam ludzi , którzy potrafią się do tego przyznać i o tym mówić , z wyrazami uznania , Piotrek .

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.