Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie słuchawki do wzmacniacza Music Hall dac25.3 ?

Bachnaify

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Rozważam różne opcje - AKG Q701/K701/K702 (słuchawki neutralne, jasne, przejrzyste, ale mają mało basu) albo Beyerdynamic DT 770/880/990 (mają więcej basu, fajne brzy wybuchach, eksplozjach) albo Ultrasone PRO 900/ PRO 2900 albo Denon AH-D7000. Niby potrzebuję izoalcji, ale z kolei boje się pocenia uszu, a słuchawki mam prawie przez cały dzień na sobie. Podobno welurowe pady pomagaja, ale niektórzy mówią, że nie dużo.

Myślę tez o zakupie Beyerdynamic Headzone zamiast tego wzmacniacza, ale niektórzy piszą, że przy wysokiej klasie słuchawek dźwięk surround jest niepotrzebny, a Dolby Headphone tylko psuje dobry dźwięk. Myślę też nad DT 990 Premium 600 ohm, ale wiem że mój Xonar Essence STX to za mało, dlatego potrzebuję wzmacniacz/DAC. W oko wpadł mit eż Essence One. Czy jest lepszy od Music Hall dac25.3 ?

W grach potrzebuję dźwięk zbalansowany między ilością, jakością basu a analitycznością i możliwością wychwycenia fajnych detali.

Niestety ciężko mi powiedzieć czy wolę grać w surround czy stereo bo obecnie mam marny headset gamecom 307 i on niczego dobrze nieodzwierciedla. Doradzano mi też Sennhesier HD 650 ale w trybie dolby headphone sobie nie radzi bo pytalem gościa, który robi łten test:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fajnie by było mieć słuchawki które są dobre i w stereo i dolby headphone

Czy Music Hall dac25.3 pasuje do DT 990 Premium 600 ohm (napędzi je ?)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

tylko jedno rozwiązanie - posłuchaj po prostu poszczególnych modeli i wybierz te, które najbardziej będą Ci odpowiadały.

Teoretycznie dac25.3 powinien każdy z wymienionych przez Ciebie słuchawek bez problemów zasilić, chociaż raczej zwracałbym uwagę na modele o niższej impedancji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.