Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników sprzętu ZAGRA-Darek Kulesza.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Zobacz jakie parametry ma ta piętnastka, jak na sztywnym zawieszeniu, to chyba OK.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chinol jest .... zobacz jego PDF a jest rzetelny.

Wolę penktynka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chinol jest .... zobacz jego PDF a jest rzetelny.

Wolę penktynka.

Tak, ale chciałbym ciąć 600Hz

Jeszcze tutaj pokażę wreszcie może skończę te gruszki;0)

imgp0796t.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wydaje mi się że w cenie 15" mam kilka penktynków..... na stronę a to już boli.

Nawet w zwykłej desce będzie.

Właśnie odradzam nazbyt wysokie cięcie.

Im wyżej tniemy tym bardziej wchodzimy w zakres czulszej słyszalności uszu.... dlatego ja zdecydowałem się 400/ 5000.

Darkul, a jaką efektywność i pasmo uzyskują Twoje kolumny przy użyciu Peiying PY-PA300F4 ?

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

87 dB w obecnym układzie.

Przy dwóch 89 dB.

Słyszałem w desce 4 x 300F4 .... robi wrażenie nawet na mocno zainfekowanych : )))))

Idę po preeezeeeeentyyyy

Dobranoc.

Darkul, a jaką efektywność i pasmo uzyskują Twoje kolumny przy użyciu Peiying PY-PA300F4 ?

Tak jak słuchałem, przy normalnym słuchaniu, odzywał się,... i miał prawidłowe z szycie z całością pasma,... nie dominował,.... jak w moich, że aż z choinki u panerai bombki pospadały.

Zaraz znajdę jaki to model, a co do nowych konstrukcji, mnie to nie interesuje, i nie śledzę, sam tworzę.

ustaliłeś już co to za Proaki serii Response były?

Witam,ja w wwekend juz będe sluchał swoich kolumn ręki Zagra.W moich przetworniki nastepujące Peiying 300F4 ,środek Visaton BG20 i wysokotonówka Monacor Dt.Zapraszam wszystkich na odsłuch,po co gadać gra,nie gra,niemożliwe.Posłuchać i tyle.

To może najpierw poczekaj aż faktycznie te kolumny dostaniesz, bo dopiero co pisaleś, że będziesz je miał we wtorek, a dziś już środa...

mczaj cierpi na tzw. manię prześladowczą.

Takie hobby dla nieudolnych inaczej : )

------------------------

Bobonarek

Ugadałeś się na zlot w weekend ?

ustaliłeś już co to za Proaki serii Response były?

Pomyliłem się w Rensponse były Volty też tanie angielskie z chin robione w wharfedale, jak zastosował ProAc to ceny podskoczyły i już nikt nie kupował i firma padła.

Poszukam Westre jeszcze mam gdzieś w Audio HI-Fi test ProAc

To może najpierw poczekaj aż faktycznie te kolumny dostaniesz, bo dopiero co pisaleś, że będziesz je miał we wtorek, a dziś już środa...

Witam,chyba nie pisałem o wtorku ale nie ważne.Nie ważny dla mnie termin.Kupiłem wzmak,zafascynował mnie brzmieniem,zamówiłem kolumny jutro jadę do Darka,wieczorem lub w piątek dam fotki.Od zamówienia minęło niewiele czasu.Nawet jak by były za tydzien,też przeżyje.Jak bedą grały tak jak Paneraia,to czym sie przejmować.Bedzie sie słuchało.Juz ugadalem przeróbke wzmaka do najnowszej generacji.Kiedys gdzies już napisałem dżwiek Zagra mi pasuje i tyle.Nie stać mnie na sklepowy za kilkadziesiat tysiecy.I nawet nie chciał bym tyle wydać na sprzet do słuchania muzyki.

Azus te Twoje gruszki to mają podobny kształt do Zety Zero, tylko do góry nogami.

Bobo Ty zapraszasz na odsłuchy, a nawet nie napiszesz skąd jesteś :)

Witam,w załączniku kolumny Zagra dzis odebrane,ale pora późna słuchane tylko chwilke,o dźwieku jutro.

Ukryta Zawartość

post-23437-0-57149900-1359065863_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jaka jezd cena takiego cudaka?

Czy obok stojom zestawy firmy na M. Jesli tak to juz rozumiem dlaczego zachowuje siem waść jak jakis magnat i skad u wacpana ten zachwyt. Dark-end pelnom gembom.

ZAGRA dzwienk broni siem sam!

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Czy obok stojom zestawy firmy na M. Jesli tak to juz rozumiem dlaczego zachowuje siem waść jak jakis magnat i skad u wacpana ten zachwyt

Kicha przecież Bobo nie napisał jeszcze ani słowa o dźwięku kolumn.

Te obok to nie jest M.

Witam.Kolumny grają potężnym dźwiękiem.dźwięk wypełnia całe pomieczczenie,wydaje się że jest bardzo wysoko,niesamowite wrażenie.Jest bardzo rozdzielczy,wysokie bardzo czyste,grama zapiaszczenia.Instrumenty wybrzmiewaja pięknie.Niesamowity wokal.Bas bardzo kulturalny,rzetelny,nie dominuje,wydaje sie ze jest go nie za dużo,ale jakosc jego cieszy,żadnego najmniejszego przydudnienia.Jest jeszcze wszystko surowe,musi sie wygrzać.Włączam repeat w systemie i jade na narty,niech sie wygrzeje.Ogólnie jestem bardzo zadowolny.za cenę kolumn które sprzedałem AE mam zgoła inny dżwięk na zupełnie innym poziomie sonicznym.kawał dobrego grania.A będzie tylko lepiej.Do kolegi Omen mój nick to Bobonerek,nie Bobo.nie obrażam się,ale nie napisałem "O" tylko Omen.Idę słuchać jeszcze chwile i wracam do pracy.I jeszcze jedno kolumny stojące obok to M pozyczone od kolegi na czas oczekiwania na Zagry,nie porownania,ale skoro już to kosztowały nieco mniej a graja przy Zagrach jak radyjko w aucie.

Ukryta Zawartość

post-23437-0-89677700-1359108733_thumb.jpg

post-23437-0-29827400-1359108830_thumb.jpg

post-23437-0-75839400-1359108849_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bardzo pochlebne recenzje sprzętu Dariusza Kuleszy skutkują szybszą realizacją zleceń, a może też jakimiś gratisami.

Tak więc warto pójść drogą panerai_47 i bobonerka, czyli tylko zachwyt i akceptacja.

pozdrawiam wszystkich klubowiczów sprzętu zagra....a ja czekam na przysyłkę wzmaka, dzisiaj ostateczny termin podany przez p. Darka, a to znaczy, że nie ma powodu wątpić w to, zatem jestem dobrej myśli:)

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Od strony CZYSTO wizualnej te kolumny to kompletna porażka.

Z tą tandetną gumą, której jest więcej niż membrany głośnik Peiying nadaje się jedynie do wożenia w bagażniku samochodu, a nie do pokazywania w salonie.

Oczywiście nie znaczy to, że kolumny dźwiękowo są do niczego. Ale sprzęt audio kupujemy też oczami, a dla mnie te głośniki są odpychające. Chyba że można założyć na nie maskownicę.

No cóż, jak widać różne są gusta. Jeśli komuś takie straszydła się podobają, to OK.

bobonerek,

nie ma kolców? stoją na dvd?

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Pytanie o zastępczość obudowy jest o tyle istotne, że niskotonowy nie zmiescił się w obudowie, brak lewej śrubki mocującej bo by mocowała powietrze. Średniotonowy też się omsknął? Czy to tylko wrażenie, bo z lewej ciemna plama okleiny? Wygląda to źle.

Brzydkie to fakt. Ile kosztowały? Czy to tajemnica?

post-32153-0-63487200-1359140226_thumb.jpg

przeglądam, i mam wrażenie, że niektórzy to tęsknią za prl-em

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.