Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników sprzętu ZAGRA-Darek Kulesza.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Parantulla

Weś chłopie przeczytaj co sam napisałeś z większym dystansem. My tu nie piszemy co i jak , tylko jak gra.

Niejeden sztab mądrali siedział nad jakimiś zestawami.... spytaj paneraia czy chciałby się zamienić z powrotem na B W 704 ...:)))))))))

O dysproporcji cenowej nie ma co pisać.... ale czasem trzeba co by dziamgotowi strzała dać.

Możemy zrobić konkurs... ja postawię swoje paki z penktynkami i swoimi chu... głośnikami a ty swoje.

Pasi ? Uczciwe zawody.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Jakbyście mieli normalny wzmacniacz zamiast jakiegoś cudaka do rozbujania tych Infinity co u HQ150 stoją,

No miałem u siebie do rozbujania tych Kapp w kolejności

HK990

Pioneera Elite M-91

ASR Emittera 1

Nakamichi PA7E plus Nakamichi CA7E

I ten cudak jest lepszy. To co jeszcze normalnego mam podpiąć?

No miałem u siebie do rozbujania tych Kapp w kolejności

HK990

Pioneera Elite M-91

ASR Emittera 1

Nakamichi PA7E plus Nakamichi CA7E

I ten cudak jest lepszy. To co jeszcze normalnego mam podpiąć?

No jak M-91 ich nie ruszył, to tylko napalić w piecu można takimi kolumnami.

Może to też jakieś cudaki po przejściach i wiejskich tjuningach, o których nawet nie wiesz.

M-91 akurat miałem i u mnie ten piec wyrywał membrany z głośników już przy 1/3 swojej mocy,

to ja nie wiem co to za dziwolągi te Kappy, że grać z tym potworem nie chciały...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Gość

(Konto usunięte)

No jak M-91 ich nie ruszył, to tylko napalić w piecu można takimi kolumnami.

Może to też jakieś cudaki po przejściach i wiejskich tjuningach, o których nawet nie wiesz.

M-91 akurat miałem i u mnie ten piec wyrywał membrany z głośników już przy 1/3 swojej mocy,

to ja nie wiem co to za dziwolągi te Kappy, że grać z tym potworem nie chciały...

Nie Kappy są dziewicze. Sprawdzone.

To nie tak, że M-91 ich nie ruszył. Nie w tym rzecz.

Ale jakość dźwięku z M-91 a teraz z Zagry to jest przepaść.

Spokojnie też mogłem wyrywać membrany z głośników przy pomocy M-91.

Ale nie to tu chodzi. A stare Infinity właśnie są bardzo trudne w prowadzeniu.

A Ty nie miałeś jeszcze okazji posłuchać klasycznych Infinity?

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Jezeli system potrafi oddac energie zawarta w nagraniu to mozna odniesc wrazenie "klepki z parkietu moze pozrywac" .Lecz gdy to robi z membranami glosnikow wzmacniacz to nietety jest to pomylka.

O kurna co za amatorszczyzna ,jak front jet pochylony to głośniki są rozfazowane,po to się robi pochylenie aby koherencja czasowa była ale za tym idzie zwrotka,Parantulla ma rację a jak wy tego nie rozumiecie to trzeba do ksiązki- zgroza!!!

Rezyslaw:

Najpierw posluchaj potem sie wypowiadaj.

Masz kolumny studio hertz, ktore mialem rowniez okazje posluchac, w skrocie one nie graja zadnym dzwiekiem.

Zawsze będę piętnować impotencję techniczną,zwłaszcza gdy dotyczy podstaw projektowania zestawów gośnikowych,nie rozumiem dlaczego porównujesz do moich paczek gdzie słowo nie padło z mojej strony na ten temat,a jak już piszesz to proszę całą nazwę,mój wybór był świadomy i poparty wielogodzinnymi odsłuchami i realizacja na zamówienie specjalne z "dofinansowaną" zwrotnicą

Masz kolumny studio hertz, ktore mialem rowniez okazje posluchac, w skrocie one nie graja zadnym dzwiekiem.

Oho, no popatrz, a jakim że dźwiękiem te kolumny wedle ciebie grać powinny??? dużym, małym, cienkim, czy grubym ?? a zresztą co ja się z tobą przepychał, z kilku postów, które miałeś okazję poczynić, wynika, żeś posiadł wiedzę tajemną i wiesz już wszystko.

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Dlatego najpierw posluchaj, wiedza teoretyczna ok, ale trzeba umiec ja zastosowac.

Ja sluchalem wielu zestawow glosnikowych, w cenie do 20 tys. I nie przypadly mi do gustu. Dlatego zdecydowalem sie na Kolumny DIY i nie zaluje.

Jedynie co mi sie podobalo to amati, ale mysle ze teraz wsydu nie ma, nie czuje dyskomfortu w odsluchach.

To co soba obecnie reprezentuja kolumny wielu firm czyli reprodukcja dzwieku to dla mnie pomylka.

Smiejecie sie z odchylenia kolumn a mnostwo kasy niektorzy wydaja na kable, ktore moim zdaniem maja niewielki wplyw na odsluch.

Takze Panowie miejcie otwarty umysl, nie tylko na kable.

Elmero, nie wiem wszystkiego wiem jedno mam niesamowita przyjemnosc sluchania na sprzecie, ktory oddaje emocje. To mi wystarcza.

Ariesy i minasy napierdalaly gora az krew z uszu plynela. Moje poprzednie bowersy 704 to przy nich byl miod na uszy. A basu w zadnej postaci nie mogly wyartykulowac.

Ja akurat jestem ze szkoły słyszących kable i mają one wg mnie bardzo duży wpływ na reprodukcję dzwięku.Nie wiem gdzie słuchałeś minasów i ariesów bo jak na Audio Show to porażka,nie zawsze przetworniki są wygżane na takich imprezach i warunki akustyczne marne,ponadto domyślam się ,że siedzaiał w nich morel na górze co nie wszystkim podchodzi bo ten tweetter mocno gra górą co trzeba mieć na uwadze komponując system,u mnie na górze gra SS illuminator ,który wspomaga w większym stopniu średnicę niż morel,co kto lubi,pamiętać należy o doborze elementów zwrotnicy przez wiele osób pomijana jako nieistotny element kolumn

Sluchalem je w Bydgoszczy, w sklepie byly wygrzane, pewnie masz racje co do gory i srednicy ale co do basu bede twierdzil ze nie maja go wcale.

Sluchalem je w Bydgoszczy, w sklepie byly wygrzane, pewnie masz racje co do gory i srednicy ale co do basu bede twierdzil ze nie maja go wcale.

które?

A mnie się wydaje, że jeśli kable mają bardzo duży wpływ na reprodukcję dźwięku, to sprzęt nie jest poprawnie zaprojektowany.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

To juz nie moja wina ze sprzet, ktory jest obecnie produkowany jest taki kiepski. Ze byle kabel miedziany zamieniony na miedziany powoduje zmiane dzwieku. Chyba tylko w naszej glowie dla lepszego samopoczucia.

Minas i anor. A co do racji pisalem o modyfikacji. Bo tych nie mialem okazji posluchac.

minas i anor to jedna kolumna minas anor ,to kanstrukcja symetryczna i nie ma zejścia jak aries

Słuchałem innych konstrukcji opartych na 18cm illuminatorze(akustyka) i basu było zawsze pod dostatkiem ,chyba że chcesz nagłośnić jedną 18ką 100m2,ten głośnik ma wychył +/- 11mm i jest stworzony do basu

Bylem strasznie na nie napalony, po tym co przeczytalem na forum o nich. Dlugo bronilem sie przed kolumnami DIY. Ale jak je posluchalme to byly gorsze niz moje bowersy 704. Poza tym, potem widzialem jak pare osob chcialo je sprzedac, zaczynali od ceny 6-7 tys. Potem zeszli do prawie 3 tys. Aby je sprzedac.

Dla mnie Minasy to także kolumny bez basu, a w każdym razie oczekiwanego przeze mnie. Wyraźny dołek na wyższym basie. Myślę, że i konstruktor to w końcu zrozumiał, nowe modele są już 2,5 drożne i prawdopodobnie ten zakres się poprawił.

Jak czasami czytam, że ktoś słucha rocka na Minasach czy poleca do tej muzyki to aż nie wiem co myśleć.

Ariesy tu już ciekawsze kolumny, moim zdaniem grają równiej i ogólnie podobały mi się. Basik mięsisty z konkretnym zejściem. Zniechęciło mnie właśnie to co napisał Rezysław, jakieś pojawiające się ostrości. To nie były kolumny jakieś bardzo ostre, ale od czasu do czasu wypuszczały taki dźwięk i to odbierało przyjemność słuchania. Może inny tweeter faktycznie jest lekarstwem, no ale cóż, nie dane mi było takiej wersji posłuchać.

A ja słyszałem tyle że się niczemu nie dziwię nawet penktynkowi że fajnie słychac dziwie się za to szkole która słyszy kable nie potępiam nie szkaluje ale dziwię się jaką moc ma PR

Dla mnie Minasy to także kolumny bez basu

fajnie tak powinny byc rozumiane opinie właśnie DLA MNIE komuś innemu może akurat się podobac co innego a my właściwie często dyskutujemy o gustach i stąd te jatki

fajnie tak powinny byc rozumiane opinie właśnie DLA MNIE komuś innemu może akurat się podobac co innego a my właściwie często dyskutujemy o gustach i stąd te jatki

Cimoon widać, że jesteś osoba czytającą forum ze zrozumieniem, prawie zawsze piszę "dla mnie', wychwyciłeś to i celnie zinterpretowałeś.

Wiele osób przeleci posta po łepkach, nie zrozumie do końca i zaczyna awanturę.

Często przy porównaniu kolumn jedne nie są lepsze od drugich, są po prostu inne, teraz zależy co bardziej trafi w gust słuchającego i opisującego - dlatego dobrze, że jest tyle firm i rodzajów sprzętu, dla każdego coś miłego.

W audio moim zdaniem w ogóle bardzo ciężko określić jakość na poziomie bezwzględnym, tutaj zawsze będzie duża doza subiektywizmu.

Jak czasami czytam, że ktoś słucha rocka na Minasach czy poleca do tej muzyki to aż nie wiem co myśleć.

Ja słucham rocka na Minasach na 2,5 drogi i jeśli tam brakuje basu ( a jestem były perkusista, wiem co to bas ) to ja jestem hucuł z pogranicza serbii, ja naprawdę nie wiem ludzie o czym wy piszecie?? Minasy sieją górą, z tekstylnej kopułki?? NIESAMOWITE, może trzeba zgrać tor muzyczny, wtedy będzie dźwięk. Wiem także jak grają kolumny z podbitym pasmem, choćby Klipsch'e gdzie basu jest od pyty, tylko czy to prawdziwy bas?? tak estradowy z frontów, ale nie prawdziwy, a tam to dopiero latały żyletki po pokoju i krew z uszu z super metalowego gwizdka, więc na tym to nawet rocka się nie dało słuchać

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Elmero, a dopiero pisałem o czytaniu ze zrozumieniem. Wypowiadałem się o 2 drożnych Minasach.

Ty posiadasz 2,5 drogi, w Twoich bas jest podbity w stosunku do poprzedników prawdopodobnie o jakieś 3 dB.

Zwrotnica została też zmodyfikowana w innych tematach, więc prawdopodobnie rozmawiamy o różnych kolumnach.

Sam bym z chęcią posłuchał nowej wersji.

ciekawie się tu zrobiło - Rezysław śmiał się wypowiedzieć a tu atak, że jego kolumny są do bani :)

Porównujecie Zagre i Studio16Hz ?? - Nie róbcie sobie jaj.

Z jednej strony produkt skończony, świetnie wykonany, dostępny w oficjalnej dystrubucji z gwarancją producenta, który jest człowiekiem o bardzo dużej kulturze osobistej a z drugiej strony Zagra czyli "coś" co stanowi całkowite przeciwieństwo cech, o których pisałem wyżej.

Jak chcecie porównać to cudo z pejcośtam na dole to porównajcie je do Credo gdzie na dole mamy woofer podobnych rozmiarów a nie do konstrukcji 2-2,5 drogi typu Minas Anor czy Aries. z 18cm na dole - bo to świadczy tylko o waszej ignorancji.

----------------------------------------------------

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.