Skocz do zawartości
IGNORED

TRANSPORT KOLUMN NA PALECIE Z NIEMIEC DO POLSKI

lucin713

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zakupiłem w Niemczech kolumny, które chciałbym jak najtaniej dostarczyć do Polski.

Całość zapakowana na euro palecie - waży około 90kg i ma wysokość około 120cm.

Czy któryś z forumowiczów sprowadzał w ten sposób kolumny i czy za pomocą firm kurierskich, czy jakimś prywatnym transportem?

Ja trochę poszukałem w necie, ale najtańsze oferty zaczynają się od 100 euro.

Najchętniej dogadałbym się z kimś, kto wozi coś do Niemiec dostawczakiem a potem wraca pusty, więc taki transport to byłby czysty zarobek.

Paka podejmowana z miasta Monheim i miałaby być dostarczona do Ożarowa Maz pod Warszawą.

Bardzo proszę o pomoc.

Nie jest. Masza1968 podał ci realną ocenę sytuacji.

Nie ma znaczenia co jest na palecie.Nikt nie wnika czy tam jest towar za 300 czy za 300 000 euro.

Dostałeś konkretne odpowiedzi - tyle kosztuje paleta. Na pusto jak by ktoś miał brać na powrót to też nie sądzę żeby wyszło dużo taniej.

100 euro to mało. Wątpliwe aby ktokolwiek przewiózł ci to taniej.

Możesz zapytać jeszcze w DHL Fracht: [email protected] albo w dpd.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

W ogóle wątpię by za 100 euro ktoś chciał stracić kilka godzin na dojazd do miejsca odbioru i jeszcze do tego spalić trochę paliwa.

Przypuszczam że trzeba by jeszcze dołożyć do tego interesu.

Jedynie miałoby to sens gdyby na pusto jechał ktoś dokładnie z miejsca gdzie jest do odbioru ta paleta ale szanse na to kolega ma zerowe! Tym bardziej że gdzieś pod W-we trzeba to jescze dostarczyć i jeszcze rozładować czyli kolejna strata czasu i paliwa.

I co ciekawe z tego co jest napisane to oferty na 100€ już są ale to nadal za dużo?

Najlepiej byłoby 50€ albo jeszcze lepiej 15€.... :-)

Nie ma się co dziwić że mamy potem afery typu Amber Gold.

MOżesz wysłać to busem jeżdzącym z paczkami do anglii i z anglii. W warszawie jest parę takich firm. Będzie zapewne nieco taniej .

Możesz podejść do komisu gdzie dostawczaki sprowadzają, oni zazwyczaj cos wiozą spowrotem.

A najrozsądniej będzie jak wydasz 100 euro na pewną i ubezpieczoną przesyłkę.

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

napisz skad w niemczech.

popatrz na forach polskich w niemczech - z duzych miast czesto jezdza busy z ludzmi albo z towarami.

ja juz tak zmywarke, wozek dzieciecy itp. do PL wysylalem (bus z ludzmi + towary) i kosztowalo mnie to 30€. wiec da sie taniej. oficjalnym transportem zaplacisz krocie (DHL/UPC/etc)

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

Przyczep do nich świętą ikonę jak będzie szła pielgrzymka to Ci sami zaniosą. Az pod samą górę. a z góry to już hyc.. łatwo ..należy obrać kierunek i wiuuu,, grawitacja zrobi swoje. trzeba tylko lettko pchnąć.

MOżesz wysłać to busem jeżdzącym z paczkami do anglii i z anglii. W warszawie jest parę takich firm. Będzie zapewne nieco taniej .

A nie lepiej barką do afryki..... tam jest taki wielki skład audiofiski teraz. No i na drogę powrotną szamam osobiście je okadzi i obłoży świętym zielskiem

Dziękuję osobom, które pisały o konkretach i dwóm które napisały do mnie na PW - być może skorzystam z ich propozycji.

Reszta, zachowuje się jak nasi politycy - nie mają nic do powiedzenia w temacie i gadają od rzeczy byle sobie "postów" nabić.

LUDZIE TO NIE JARMARK, TYLKO FORUM NA KTÓRYM SOBIE POMAGAMY - WIĘKSZOŚĆ Z WAS O TYM ZAPOMINA !

Dziękuję osobom, które pisały o konkretach i dwóm które napisały do mnie na PW - być może skorzystam z ich propozycji.

Koniecznie napisz jak Ci poszło. Zbliża się zima, dynia obrodziła chętnie bym sobie zaimportował taką mega jobutną sztukę ale nie wiem jaki będzie sheeeepping Kosting.

napisz skad w niemczech.

popatrz na forach polskich w niemczech - z duzych miast czesto jezdza busy z ludzmi albo z towarami.

ja juz tak zmywarke, wozek dzieciecy itp. do PL wysylalem (bus z ludzmi + towary) i kosztowalo mnie to 30€. wiec da sie taniej. oficjalnym transportem zaplacisz krocie (DHL/UPC/etc)

Potwierdzam, tego typu busy to jest trop. Przewoziłem takim nie tylko kolumny, ale także meble (+ na przyczepce) i wiele innych rzeczy (rury z kwasówki, etc.). Warto sprawdzić.

Powrót po dłuższej przerwie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.