Skocz do zawartości
IGNORED

ogloszenia komercyjne na naszym forum :(

bratpit

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm... jak w temacie, nie moge juz patrzec jak na calej stronie ogloszenia od jednej osoby, ktora traktuje nasze forum w sposob zarobkowy.... Mysle ze forum powstalo z inna dewiza i dzial ogloszenia jest przede wszystkim dla nas. Co myslicie? Moze nowa zakladka dla takich osob np. ogloszenia komercyjne lub hurtowe ;)

Nie wiem jak Wam ale mnie to osobiscie zaczyna juz przeszkadzac, zwlaszcza ze ostatnio zdarza sie nagminnie

https://www.audiostereo.pl/topic/9747-ogloszenia-komercyjne-na-naszym-forum/

jeszcze niedawno nie bylo tego problemu, na 1 stronie byly ogloszenia z calkiem dlugiego okresu czasu, dajmy na to z calego tygodnia. a teraz po 2 dniach ogloszenie znika gdzies w czelusciach dalszych stron, na ktore malo kto jmuz zaglada. i coraz mniej osob w ogole bedzie zagladac do dzialu ogloszen, bo troche nie ma sensu przedzierac sie z maczeta przez gaszcz komercyjnych ogloszen typu "kazdy wzmacniacz sprowadze".

cos z tym trzeba zrobic, bo ludzie wykorzystuja zupelnie darmowa metode oglaszania sie w miejscu czesto odwiedzanym przez poszukujacych sprzetu. co jest zupelnie nie fair, promuje handlarzy ktorzy zeruja na popularnosci forum. dzial ogloszen komercyjnych to swietny pomysl, tylko ktos musialby non-stop monitorowac wszystkie ogloszenia i wylapywac tzw. "freeriderow" co to sie podszywaja za prywatne osoby sprzedajace swoj sprzet byle tylko nie placic.

pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje ze cos sie z tym fantem da zrobic

paulinka

osobiscie nie mam nic przeciwko takim ogloszeniom .... dopoki lukar nie stwierdzi ze moznaby zgarnac za to jakies dodatkowe oplaty

w interesie wielu kupujacych jest zwiekszenie konkurencji na rynku, dostep do jak najszerszej informacji i dywersyfikacja zrodel dostepu do nowego sprzetu. Jezeli jest to przyzwoicie ogloszone, chyba stac nas na minimum tolerancji. Wiele osob przeszukuje ogloszenia uzywajac filtra, wiec taka forma ogloszen jest niezbedna.

Swoja droga jest to temat bardziej na bocznice. Mozna przemyslec irytujace narazanie forumowiczow na czytanie tego typu postow w dziale stereo.

na stronie starego Magazynu hi fi rozwiazali ten problem w ten sposob ze za takie ogloszenia trzeba placic - ja bym nie byl az tak drastyczny... tego typu ogl. sa jak najbardziej pozadane ale niech beda w zwartej formie - ja rozumiem ze ogloszeniodawcy chca sie wpisac w kazdej zakladce a ze jest ich duzo (i ta forma jest bardzo fajna zreszta) to wyglada to jak wyglada. Moze jakas specjalna zakladka hurtowa???

• Redaktorzy

Rozróżnienie między ogłoszeniem prywatnym a komercyjnym jest b. istotne, i stosowane przez wszystkie serwisy i czasopisma hi-fi. Nasz dział ogłoszenia został wprowadzony celem zamieszczania ogłoszeń prywatnych. Wnioskuję o: 1. wprowadzenie zakazu ogłoszeń komercyjnych (o charakterze handlowym) w tym dziale (w formie informacji dla ogłoszeniodawców), oraz 2: założenie działu (lub zakładki w istniejącym dziale ogłoszenia) "ogłoszenia komercyjne". Zamieszczanie oferty handlowej byłoby tam płatne - lukar nie po to zakładał forum non-profit, aby nieznane osoby się na nim dorabiały na lewo.

Na razie nie stanowią wielkiego problemu.

A ogłoszenie komercyjne nie musiałyby byc płatne, wystarczy, by były osobno. Wtedy każdy pójdzie szukać w ogłoszniach tego, czego faktycznie chce.

co do darkula - to fakt, prowadzi działalność komercyjną - ale można zauważyć że mocno udziela się ze swoimi pokładami wiedzy i jak podejrzewam niejeden na tym skorzystał, podobnie Amplifon udzielał rzetelnych odpowiedzi na pytania fadeovera, nie wiem jak wy ale w takiej formie to ja jestem jak najbardziej za ich obecnością - w przeciwieństwie do osobników pt. Szymon9

Zycie jest okrotne...w kazdej chwili jestem gotow do dosponsorowania jak ja to mowie Lukarlandii.

Swoja droga jestem raczej zbyt malym robaczkiem[robiacym male ilosci] by mozna by mnie bylo porownywac do Technicsa..czy np.Rotela?

A ja bym zrobil podzial na sprzet NOWY i UZYWANY. Wiadomo ktos kto bedzie chcial kupic taniej sprzet z gwarancja pudełkami itp to zainteresuje sie oferta Maxwella, reszta bedzie szukala okazji wsrod rzeczy uzywanych.

Rzeczywiscie 8 -10 wpisów jednego usera skutecznie ostrasza czytajacych, reszta na tym cierpi...

hmmm - jesli czegos sie szuka ogloszeniach to jak cokolwiek w tychże może odstraszać? Przeciez od tego jest wyszukiwarka - jak szukam CD to wybieram kategorie CD, etc, etc i nie mam 8 ogloszen kogos kto handluje wszelkim sprzetem. Skoro Lukasz nie wprowadzil podzialu na ogloszenia komercyjne i niekomercyjne to wg mnie nie ma powodu czegokolwiek zmieniac. Jesli zechce na tym zarabiac - wg mnie to jak najbardziej OK.

Panowie mamy nasze forum i szanujmy je. Wszystko to dzięki LUKAROWI. Jeżeli zaczną się dyskusje o pieniądzach, komercji, działalności gospodarczej to Forum szlak weźmie.

Ciekawy jestem, kto będzie płacił za obecność na forum? Może inicjatorzy takich tematów.

Lepiej będzie dla mas, jeżeli nie będziemy o takich tematach dyskutować, widziałem już nieraz jak podobne inicjatywy zostały zniszczone tego typu dyskusjami i wcale nie dotyczyły one hobby pod tytułem audio, ale poważniejszych rzeczy.

nie chodzilo mi o to o to zeby lukar pobieral oplaty za ogloszenia komercyjne, tylko zeby nie miala miejsca sytuacja ktora jest coraz czestsza ze po otwarciu dzialu ogloszenia widoczne sa posty tylko jedenj osoby w dodatku dosyc monotonne- po prostu niech te osoby uszanuja atmosfere tego forum i daja po jedym wpisie a nie 10 na raz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.