Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór Listwy Zasilającej, prawda czy mit?

Ri.3236

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 5 Października 2012 - wpis odnosi się do skasowanego posta
Ukryte przez Fr@ntz, 5 Października 2012 - wpis odnosi się do skasowanego posta

to z braku argumentów czy lekarza ci potrzeba?

Raczej tobie...jarać się tym, że jakiś GURU używa.... wzmacniaczu Giga-wała.....miałem "cuda" tej firmy powstałej z PAL-a po aferze z listwą......PF2 to muł, ale wielu go uwielbia i ok, ale bez jaj, gdziekolwiek się pojawiasz tylko piejesz na temat Gigawatta.......ileż można.....mnie totalnie nie obchodzi, że jakiś recenzent coś tam używa......ja słucham, nie on........

Moi mili, moi drodzy,

prosze Was - nie badźcie srodzy,

za to, że Wam powiem szczerze,

chyba Was szalenstwo bierze,

chcesz dziś kupić Gigawatta?

Koło chu... mi to lata!

Tylko pomyśl wcześniej proszę,

i poczytaj dziś po troszę,

gdyż twoj wpis czytają dzieci

po czym kupią polskie śmieci

na wzór wpisu z postu twego

będzie żal i złość do tego...

oraz post "sprzedam GIGAWATT"

kolego..

;-)

Dobre :)

Nie ma tam bursztynu a sam turmalin wydaje sie byc niekoniecznie najbardziej istotny. Acoustic revive nie podaje dokladnej recepty na diy, ale spedzilem kilka dni na zglebianiu tego tematu i wychodzi na to, ze zastosowane tam mineraly naleza do grupy piezoelektrykow (patrz wikipedia).

Zielony weglik krzemu, czarny turmalin i chyba krysztal gorski - to mineraly zastosowane w tym kondycjonerze. Zalane w odpowiedniej kolejnosci zywica, calosc w obudowie z bloku aluminum.

Cala ta substancja nie jest w kontakcie z okablowaniem wew. Jest jedynie w jej poblizu.

Poczytajcie w google nt:

- ogonit

- chembuster

- harmonizer

Dodatkowo polecam hasla :

- alan maher

- shungite

Jak dla mnie to fascynujaca tematyka, bardzo zaluje, ze nie budzi tutaj zaintesowania.

Faktem jest, że ja też lubię pasywki - mam TP 609 Furutecha wybranego kilka lat przed onanistyczną recenzją z Hifi Choice:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i jeszcze za ułamek obecnej ceny....wszystkie ceny tych listw są sufitowe, są tam faktycznie tylko minerały w odpowiednich proporcjach i porządne gniazda, obudowa.....ale sprawdza się to lepiej niż kondycjonery.....

Można kupić same gniazda do zabudowy furutecha czy gigawata z brązu fozforowego i zrobić sobie listwę za co najmniej połowę ceny, bo to najdroższa część listwy i nawet na turmalin jeszcze starczy.

Teoretycznie tak, ale wydaje się, że ważne są proporcje minerałów....akurat nie jest to żadne voo-doo, można poczytać o tym sporo jak zauważył pr1nce......

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 5 Października 2012 - nie na temat
Ukryte przez Fr@ntz, 5 Października 2012 - nie na temat

ojoj biedny zyzio, widzę że nerwy ci puszczają i zaczynasz bredzić już. To z zazdrości? czy padło ci na słuch od gorączki ;-)

ojoj biedny zyzio, widzę że nerwy ci puszczają i zaczynasz bredzić już. To z zazdrości? czy padło ci na słuch od gorączki ;-)

No i z zawiści zapomniałeś dodać ! :D Nerwy mi nie puszczają, płaczę ze śmiechu :D

śmiać to się można z ciebie, całe forum z ciebie leje ;-)

No to na zdrowie, ani mnie to ziębi, ani grzeje, za to ciebie jak widać spina :D

No to na zdrowie, ani mnie to ziębi, ani grzeje, za to ciebie jak widać spina :D

Dziękuję! Dostarczasz nam niezrównaną dawkę humoru, powinieneś założyć kabaret ;-) Prosimy o więcej!

• 1 miesiąc później...
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 16 Listopada 2012 - brak własnej treści
Ukryte przez Fr@ntz, 16 Listopada 2012 - brak własnej treści

tak, ale ten "kondycjoner" Velocitor gra ponoć gorzej niż listwa Gigawatta PF-2

Ukryta Zawartość

nie wspominając już o kondycjonerze PC-3 Se evo

Ukryta Zawartość

Jedna chińska LED strzeliła mi kiedyś w kuchni, huk był jak wystrzał z colta.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Jakie parametry ma ta Sonus Oliva?

na moje listwa powinna mieć max 0,5 metra, ze tak se zażartuję ;-)

Wymieniłeś to, co ma robić zwykły przedłużacz, a nie filtr/listwa z prawdziwego zdarzenia (tzn. listwa dodatkowo też te funkcje spełnia). ... ale przede wszystkim, listwa ma zabezpieczać przed przepięciami i filtrować zakłócenia z sieci.

a na serio.

najlepsza listwa (którą aktualnie użytkuję), czyli Furutech TP 609e to zwykły przedłużczo-rozdzieliko-polepszacz!

i jest rewelacyjny (w swojej klasie of course)

a swoją drogą, też nie podoba mi się, że dobre rzeczy są takie drogie...

ale jeśli działają to staram się być wyrozumiały (w granicach rozsądku i budżetu)

• 1 miesiąc później...

Nie wiem czy juz ktos pisal

Ale aby listwa czy kondycjoner spelnialy swoja role instalacja w domu musi byc 3 przewodowa czyli z uziemieniem, oraz urzadzenia podlanczane musza byc na 3 bolce czyli tez z uziemieniem

Inaczej to chyba nie ma sensu bo gdzie te nadmiarowe prady czy zaklucenia maja byc odprowadzone

Nie wiem czy juz ktos pisal

Ale aby listwa czy kondycjoner spelnialy swoja role instalacja w domu musi byc 3 przewodowa czyli z uziemieniem, oraz urzadzenia podlanczane musza byc na 3 bolce czyli tez z uziemieniem

Inaczej to chyba nie ma sensu bo gdzie te nadmiarowe prady czy zaklucenia maja byc odprowadzone

Nie wszystkie urządzenia mają wtyki z uziemieniem. Współczesne telewizory nie mają. Wydaje się, że popularni producenci sprzętu audio też nie stosują w najnowszych urządzeniach uziemienia. Przykładowo Pioneer, Marantz.

pd-50-s_bp_gallery.jpgL_pm11s3_n_g_re.pngL_PM15S2_N_B_re.png5.jpg

Nad...nad-c-356-bee-c356-wzmac_19951.jpg

Zakłócenia nie muszą być nigdzie odprowadzane.

Zakłócenia nie mogą wnikać do toru sygnałowego.

To wszystko.

"Odprowadzanie" to głównie domena zabezpieczenia przeciw porażeniowego.

W moim tv.plazma panasonica jest normalne gniazdo 3 bolcowe czyli z uziemieniem

W pozostalym sprzecie sa bez uziemienia

W listwie jak rozebralem przewody neutral i ,hot' sa polaczone z uziemieniem kondensatorami

W moim tv.plazma panasonica jest normalne gniazdo 3 bolcowe czyli z uziemieniem

W pozostalym sprzecie sa bez uziemienia

W listwie jak rozebralem przewody neutral i ,hot' sa polaczone z uziemieniem kondensatorami

A nie warystorami?

Czyli te kondensatory, to usuwacz wysokoczęstotliwościowych śmieci?

ps. jakąś starą listwę rozkręciłem (chyba z 1997r), to były tam tylko warystory i tradycyjne bezpieczniki - ale to była low-end listwa, może klasy <30 PLN.

w szumie to nieważne co tam jest...

ważne że działa. i jeśli działa to jestem na tak, niezależnie od marki, ceny, technologii (choć ceny mogłyby być mniej urwane z kosmosu...)

w sumie listwa ma tylko umożliwiać bezstratną dystrybucję prądu, w przeciwieństwie do kondycjonerów, czy innych regeneratorów, które mają więcej zadań..

w sumie listwa ma tylko umożliwiać bezstratną dystrybucję prądu,

Każda przyzwoita listwa filtrująca to jakieś straty energii. Ale lepsze pewne straty, jak niskiej jakości energia z przepięciami i innym syfem.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.