Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow - rozmowa zbanowanych

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Wtam!

Z racji tego, że w głównym wątku nie mogę się już wypowiedzieć, no szanowna moderacja ma przecież zawsze rację, więc proponuje pogadać bez złośliwości.

Po pierwsze, jeden dzień na ocenę i odsłuchy zestawów to nawet nie jest za mało czasu - to jest niewykonalne. Nasz najwyższy organizator jednak dalej robi swoje, powinien się postukać czasem w głowę i pomyśleć, czym dla niego jest ten pokój, bo mi się wydaje, że z miłą chęcią, zaprosiłby tylko.... firmę SITE, plus pewnie i swoje korzenie.

Po drugie, wszelkiej maści akcesoria, typu kable, stoliki, reklamy, czy w końcu adaptacja akustyczna jest na wyciągnięcie ręki. Taka firma tylko czeka, by za darmo zaprezentować swoje produkty.

Po trzecie, bany, bany, bany - nie skomentuje, bo nie ma po co....

I po czwarte? Kto przyjdzie do pokoju, gdzie trzeba błysnąć odpowiednim towarzystwem niż dobrze zrobioną konstrukcją DIY?

Pozdrawiam!

PS: Możecie ten wątek skasować, na niczym mi już nie zależy....., wakacje? Proszę bardzo! Nawet miesiąc! I tak tu mało piszę!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

https://www.audiostereo.pl/topic/97536-diy-na-audioshow-rozmowa-zbanowanych/
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nie chce mi się już pisać na temat organizacji tego pokoju. Co miałem do powiedzenia to już napisałem.

Ale miło mi zapisać się do klubu niewygodnych.

Oprócz bana w wiadomym wątku mam jeszcze legitymację kombatanta :)

I to jest piękne, jak nasz rząd w Polsce, pozbyć się chcą ludzi niewygodnych i mówiących prawdę.

Dla mnie DIYroom powinien być swego rodzaju spotkaniem hobbystów i tych nieco bardziej profesjonalnych konstruktorów po to, żeby przyszedł każdy na ten "competition", ale w dwóch znaczeniach: rywalizacji, a jednocześnie współzawodnictwa. Żeby młodzi i starzy przyszli ze sprzętem własnej produkcji, oraz żeby młodzi pouczyli się od starszych, bo na prawdę jest czego. A że młodzi potrafią mieć różne, również świetne pomysły to żeby starsi też się nieco pouczyli :) Taka powinna być idea DIYroom'u, to nie ma być pokój tylko do odsłuchania sprzętu, to powinno być coś więcej - idea.

Ano prawda - czy ktoś dzisiaj robi coś czysto bezinteresownie?!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

>>SpoX

To prawda, bo sami luzie powinni zmienić swoje nastawienie, bo dzisiaj, taka bezinteresowna pomoc to przecież frajerstwo.... :(

Dla mnie DIYroom powinien być swego rodzaju spotkaniem hobbystów i tych nieco bardziej profesjonalnych konstruktorów po to, żeby przyszedł każdy na ten "competition", ale w dwóch znaczeniach: rywalizacji, a jednocześnie współzawodnictwa. Żeby młodzi i starzy przyszli ze sprzętem własnej produkcji, oraz żeby młodzi pouczyli się od starszych, bo na prawdę jest czego. A że młodzi potrafią mieć różne, również świetne pomysły to żeby starsi też się nieco pouczyli :) Taka powinna być idea DIYroom'u, to nie ma być pokój tylko do odsłuchania sprzętu, to powinno być

pewne niekonsekwencje głosisz, z jednej strony rywalizacja a z drugiej wymiana doświadczeń, aby na pewno wydaje Ci się pogodzenie takich pryncypiów?

zaawansowani konstruktorzy jak widać w tym roku temat olewają

to może młodzi hobbisci się zaprezentują i zapiszą złota nutą w pamięci wystawy 2012, odwagi

tylko może bez tej "rywalizacji" i parcia na hiend, w kraju jeszcze się to nikomu nie udało

ale szansa zaistnienia w przestrzeni publicznej przed Wami

dea dawno umarła jak za pomocą forum zaczęto robić interesy. Jak nie wiadomo o co chodzi - to chodzi o pieniądze.

takich sloganów naczytałem się w każdym wątku po kilka

nie mogę tylko namierzyć tych pokątnie zarabiających (po za kilkoma najbardziej nachalnymi)

możesz mi pomóc w uzupełnieniu tej wiedzy?

najchętniej nicki proszę

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

możesz mi pomóc w uzupełnieniu tej wiedzy?

najchętniej nicki proszę

Ja cichaczem robię ale ciiiiiiiii... :)

pewne niekonsekwencje głosisz, z jednej strony rywalizacja a z drugiej wymiana doświadczeń, aby na pewno wydaje Ci się pogodzenie takich pryncypiów?

Chodzi i o jedno i o drugie. Rywalizację o to, kto zrobił lepiej brzmiący czy lepszy parametrycznie sprzęt ORAZ wytłumaczenie chętnym jakie ma pomysły i rozwiązania. Bo prawdziwy audiohobbysta się tą wiedzą podzieli z innymi, nie jest zachłanny. Można by nawet powiedzieć, że doświadczony konstruktor powinien być swego rodzaju latarnią morską dla młodzików (takich jak ja na przykład), wytłumaczyć gdzie są te błędy i na czym polegają :) W ten sposób można poprowadzić merytoryczną dyskusję na ten temat. I to powinna być kwintesencja DIYroomu.

Chodzi i o jedno i o drugie. Rywalizację o to, kto zrobił lepiej brzmiący czy lepszy parametrycznie sprzęt ORAZ wytłumaczenie chętnym jakie ma pomysły i rozwiązania. Bo prawdziwy audiohobbysta się tą wiedzą podzieli z innymi, nie jest zachłanny. Można by nawet powiedzieć, że doświadczony konstruktor powinien być swego rodzaju latarnią morską dla młodzików (takich jak ja na przykład), wytłumaczyć gdzie są te błędy i na czym polegają :) W ten sposób można poprowadzić merytoryczną dyskusję na ten temat. I to powinna być kwintesencja DIYroomu.

to dla czego nie ma Cię w tamtym wątku wraz powyższa ideą?

tutaj możesz tylko łączyć się w bólu z neo i maszą

>>Michał Zieliński

Daj spokój, każdy powinien mieć prawo do wypowiedzi, szczególnie jeśli ma coś sensownego do powiedzenia....

Nie jestem zbanowany, ale zasygnalizuję tyko jeden drobny problem. Niepotrzebne napinanie się na dźwięk HI-END. Prawie nie ma na to szans (i to prawie jest mocno naciągane). Wystarczyłoby zrobić kilka zestawów w miarę dobrze grających, że by pokazać większość przywiezionego sprzętu z różnymi priorytetami dźwiękowymi. Jeden lubi chirurgię inny misia, a wszystko ma swoich zwolenników. Nie mieszam już w tamtym wątku bo sprawa zrobiła się napięta jak baranie j....a. Wystarczy, że trochę na początku potrząsnąłem towarzystwem i tylko dlatego, że kilka razy dokładałem do tego pokoju mimo braku zainteresowania dłubaniem. Inaczej w ogóle nie zabierałbym głosu.

pozdr. Jacek

• Redaktorzy

Nie łapię, na czym polega wasz ból, koledzy. W tamtym wątku też nie łąpałem, zwłaszcza Maszy, który głównie labidził, jakby mu Tatarzy wioskę spalili. Tutaj też labidzi. Zaraz przyjdzie tutaj jeszcze Stary A., i razem będziecie narzekać. Widzę: wątek już na kilkanaście wpisów, ale żadnej konkretnej propozycji, tylko że jest źle, bo ktoś niestety coś organizuje. Koledzy, ja chętnie w waszym imieniu złożę Paltonowi deklarację, że już teraz na przyszły rok organizacji całości spraw związanych z pokojem podjęli się koledzy Masza z Neomammutem. Słowo. Jeśli oficjalnie to zadeklarujecie, pomogę wam uzyskać to pożądane stanowisko. Przemyślcie to.

Śmieszne.....

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nie łapię, na czym polega wasz ból, koledzy. W tamtym wątku też nie łąpałem, zwłaszcza Maszy, który głównie labidził, jakby mu Tatarzy wioskę spalili. Tutaj też labidzi.

Gdzie tutaj?

Nie dorabiasz aby p.. uszu?

Widzę: wątek już na kilkanaście wpisów, ale żadnej konkretnej propozycji

Pisałem, że nie chcę tam mieszać (nie lubię trolować) i zasugerowałem tutaj.

Kilka systemów o różnej fakturze dźwięku bez napinania. Chyba, że faktycznie większość okaże się mocno słaba. Ale to można wyłapać po kilku minutach (ktoś już tam o tym pisał).

pozdr.

Widzę: wątek już na kilkanaście wpisów, ale żadnej konkretnej propozycji

To co napisałem to nie była propozycja? Ja podałem jak powinien wyglądać najprawdziwszy DIYRoom...

Odsłuch jednej konfiguracji powinien według mnie trwać około tygodnia. Nie ma bata, żeby kilka godzin wystarczyło na uchwycenie wręcz subtelnych różnic w dźwięku.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jeśli oficjalnie to zadeklarujecie, pomogę wam uzyskać to pożądane stanowisko. Przemyślcie to.

Miałem Cię za łebskiego gościa.

Proszę, nie oceniaj mnie miarą Paltona, OK?

Jeśli oficjalnie to zadeklarujecie, pomogę wam uzyskać to pożądane stanowisko. Przemyślcie to.

i stąd te bóle w przedmiotowym wątku - "pożądane stanowisko"

jakie to cholernie polskie

a program dorobimy sobie później (albo i nie)

najlepiej od razu ratunkowy

Czyli nie jesteście zainteresowani. Tak przypuszczałem. W takim razie załóżcie ZBoWiD.

Jak tylko wątek zaczynał życie miałem propozycję, ale wcześniej obiecałem pomoc komu innemu.

pozdr.

Próbowałem zabrać głos w "tamtym wątku" gdzieś przy początku dyskusji, ale także nie zostałem zrozumiany. Moim zdaniem nie potrzebnie zakładane jest, że musi to być "dźwięk wystawy" bo nie o to chodzi w DIY. Nie dziwię się, że wielu konstruktorów z dorobkiem na karku nie jest w ogóle zainteresowana udziałem w tej całej szopce. Powinni sobie zmienić jeszcze nazwę pokoju na "Hi-End wg. Rady".

Nie podoba mi się atmosfera rywalizacji panująca w "tamtym wątku".

Czyli nie jesteście zainteresowani. Tak przypuszczałem. W takim razie załóżcie ZBoWiD.

cygan ... itd. majętnemu wszystko wolno, nawet parę tysi zostawić u M.

zbowid zaistniał właśnie w sąsiednim wątku

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Będzie nam potrzebny prezes. Możesz już powołać Paltona, chyba że wyczuje stanowisko i SAM SIĘ DEMOKRATYCZNIE powoła.

majętnemu wszystko wolno, nawet parę tysi zostawić u M.

zbowid zaistniał właśnie w sąsiednim wątku

mamel, zastanawiam się tylko czy jozwa tego nie rozumie czy udaje, że nie rozumie.

Nie było

Ja proponuję zmienić nazwę pokoju na "Pokój Audiostereo" (albo Site) i wszystkie problemy znikną. Ten mezalians powoduje zamieszanie.

Wiecie co trzeba zrobić? W przyszłym roku zrobić po prostu ściepę i zrobić własny, prawdziwy DIYRoom. Jeśli wypali, to każdemu co przyniesie sprzęt własnej konstrukcji to osobiście wręczę dobre piwo (Ciechana) albo nawet i dwa : ) Czyli torba podróżna i pojemna lodówka będzie jeszcze potrzebna na "wystawę" :P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.