Skocz do zawartości
IGNORED

Roksan kandy k2 czy Cyrus 6 DAC AMP

szwagier83

Rekomendowane odpowiedzi

witam ponownie

dzis bylem na odsluchu kilku kolumn byly to

MA RX6

MA RX8

KEF LS50

Dali IKON 6

B&W CM8

Wszytko to bylo podpiete do Roksan Kandy K2

kef ls 50 graly bardzo ladnie i czysty wysoka gora , ale brakowal mi mocy i basu, bas troche byl jak dla mnie plastikowy, pewnei na malym metrazu bylby idealne

RX6 dla mnie graly bardzo ladnie dobra gora , bas tez ladny czysty chcoiaz bardzo twardy ale tak mi sie podobaly , mialy dobrego kopa jak na wielkosc kolumn

RX8 graly bardzo podobnie do RX6 z tym ze chyab sie dusily w tym pomieszceniu , mysle ze nie sa warte dokladac nastepne 1tysiac zlotych do RX6

Dali Ikon hmm ciezko mi cos powiedziec zgaraly dla mnie bez polotu czegos mi w nich brakowalo

B&W CM8 jak dla mnie bomba, dziek bardzo soczysty , bardz twardy i krotki ale taki lubie , detalicznosc bardzo dobra nic sie nie zlewalo moglem slyszec dziekow na ktorych na innych kolmuch nie slyszlem,

I tutaj mam dwoch fawortytow , B&W i RX5 ztym jest troszke pzrepasc cenowa okolo 2 tysiecy slotych , chcoiaz znalzlem z nowe z wystawki RX5 za nie cale 3 tysiacle zlotych i RC8 za 5 tysiecy , i nie wiem do konca czy jest az tak warto wydawac tak roznice cena z tym ze mozna slyszec roznice ale czy warto wydawac o wiele wiecej ?? moze w tej cenie za 5 mozna duzo lepsze uzywane kupic jakies propozycje ????

Potem podlaczyl Cyrus 6 DAC z RC8 graly tez bardzo ladnie ciezko wyczuc czy lepiej od roksany , a do tego Cyrus ma mniejsza moc , wtedy zmienil na DAC-a teraz to juz wogole czulem roznice dzwieku , detalicznosc i i gor abyla piekna,

Dlatego ze jestem nowy i nie mam zabardzo pojecie co do DAC-ow pytanie czy warto dodac te 1000zotych za ten dodatkowy bajer wbudownay w amp. Czy to jest cos co sie rozwija teraz i niedlugo bedzie standardem czy raczej idzie w inna strone ??

Teraz sam juz nie wiem bo Cyrus bez \DACa gra tak samo jak Roksan ztym roksana ma wieksza moc, z koleji cyprus z daciem jest drozszy okolo tysiaca od zwyklego Cyrusa i Roksana ??

Sa tutaj tacy co mieli z tym stycznosc ?? W angli bardzo popularna firma i ceniona .

Mam nadzije ze nie zakrecilem zabardzo pozatym jestem nowy w HI-FI wiec przy ocenie kolumn uzylem moich odczuc i slow

pozdarwiam i licze na komenatrze

piotr

:)

https://www.audiostereo.pl/topic/97726-roksan-kandy-k2-czy-cyrus-6-dac-amp/

Czesc.Czyli cyrus z wbudowanym dac-iem zagral wg.Ciebie lepiej od kandy2?Bylo czuc ze jest duzo slabszy?Kandy to moj faworyt jak narazie ale dac-a tez musze kupic.Mam gdzie odsluchac cyrusa dlatego pytam.Pozdr.

Dla mnie cyrus z dac-iem zagral lepiej ale czy az tak duzo lepiej zeby wydawac nastepne tysiac zlotych , hmm sam sie nad tym zastanawiam, pozatym cyrus nie meczyl sie z kolunami nie bylo slucyhac ani czuc ze jest za slalby chcoiaz ma 40 na kanal , a kandy powyzej 100, bed Dac-a cyrus gral idetycznie jak Kandy

Miałem Cyrusa 6 bez DACa a teraz 8xpd z DAC. Według mnie ten standardowy DAC we wzmacniaczach Cyrusa nie należy do najlepszych. A co było źródłem przy Twoich odsłuchach?

Witam ponownie

zakupilem kolumny cd8 prawie jak nowe gosc tylko w sumie przesluchal 20 godzin na nich, podlaczylem do mojego amplitunera to jest marantz 6004 i tu jest problem , graja bardzo ostro i czasem az za bardzo ostro w porownaiu z moimi dawnym kolumnami roth oli 40 graja bardzo sotro i tutaj sie boje ze juz tak zostanie

pytanie czy to jest wina wzmacniacza bo jak wczesniej pisaliscie zeby wymienic bo jest slaby, sluchalem w s klepie z kandy k2 i bylo extra , myslicie ze do lepsze podlaczenie czy cos moze innego proponujecie , moze kolumny sie jescze niedogrzaly ?? bo czytalem ze ponoc po 200 godzinach

Lesheck- podlaczony byl cd marantz 6004 do tego kandy i pozniej do cyrusa kandy

prosze o jakies propozyje moze ktos ma w domu cm8 i wie z czym sie to je

Niech kolega bierze K2 bo ton zacny wzmak jeśli chodzi o cenę nic w tej cenie tak grającego nie znajdziesz u mnie wraz z końcówką K2 napędza monitorki w bi amp ATC scm 7 i jest zacnie a gra to u mnie teraz w 10m2 wcześniej roksan grał w 20m2 z dali zensor 5, ale ze względu na zmianę pomieszczenia na wiele mniejsze teraz gra z ATC a dali są do kina

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.