Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w wyborze amplitunera

kier200

Rekomendowane odpowiedzi

witam chciałbym kupić jakiś amplituner kina domowego,wcześniej miałem HK3270 stereo i grał oki ale po kupnie nowego telewizora z wyjsciami cyfrowymi ,sprzedałem HK i planuje zakup czegoś z kin domowych,kolumny mam stare ale w dobrym stanie grają super

2xJVC-s px3-be

2xPIONIEER cs-501

chciałbym prosić o ocena ampli które wpadły mi w oko lub polecenie czegoś innego:

YAMAHA RX-V800RDS

DENON AVR-3801

SONY STR-DB870 QS

DENON AVR-2805

Marantz SR7000

chce słuchać muzyki ale ma to byc też dobre do kina .

https://www.audiostereo.pl/topic/97753-pomoc-w-wyborze-amplitunera/

Zanim założyłeś ten temat na pewno z uwagą czytałeś mnóstwo innych podobnych wątków.

Więc teraz odpowiedz czy sam amplituner decyduje o jakości dźwięku?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Hey.Zgadza sie na pewno nie decyduje sam ampituner jednak od czegos trzeba zaczac jesli koledze odpowiada barwa gwieku wydobywajaca sie z glosnikow to po co zmieniac co dobre byc moze ze w zestawieniu z ktoryms z wymienionych ampli okaze sie dopiero ze trzeba bedzie zwrucic uwage na glosniki.Posiadalem oprocz Sony wszystkie wymienione przez ciebie firmy moze nie dokladnie te modele najbardziej przypadl mi Marantz SR7500 jednak na dzien dzisiejszy mam Pioneer-a vsx-lx 70 moim subiektywnym zdaniem to co wnosi modyfikacja Air Studio to wielki krok i dzwiek z tego ampli jest dosc dobry.Jak zaczniesz zabawe to nie ma konca i cos nowego bedzie lepsze od poprzedniego .Zapewne nie masz mozliwosci podlaczenia i sprawdzenia ampli pod swoim zestawem to boli wiec zostaje ryzykowac i ewentualnie w przyszlosci znowu wymiana.Zwruc uwage czy wszystkie modele maja automatyczna kalibracje co przy roznych glosnikach bedzie dosc pomocne jak rowniez rodzaj dekoderow az do HD wlacznie jesli chcesz bawic sie w Blu-ray.Co do stereo pomocny moze okazac sie tryb Direct Mode wylaczajacy zbedne dekodery w stereo wtedy dzwiek moze byc upscalowany do 24/192 khz.Pozdrawiam i zycze owocnego doswiadczenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.