Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do Technics SL-p 770D

kominiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kolega ma cały zestaw ze wzmacniaczem i kolumnami IQ nie pamietam modelu zaproponowałem mu kupno DAC-a aby poprawić jakość dźwięku - poproszę o pomoc w doborze - budżet to max 2000 razem z kablem .

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/97766-dac-do-technics-sl-p-770d/

Podaj więcej szczegółów - dokładną konfigurację systemu, gatunki muzyczne zazwyczaj odsłuchiwane, określ brzmienie jakie lubisz/szukasz.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jak znam życie, to tam jest tylko wyjście optyczne. To nonsens wydać 2000zł na DAC celem podpięcia go do tego Technicsa. DACe z tego przedziału cenowego zasługują na lepsze jakościowo transporty i nie chodzi tu o sam fakt wyjścia Toslink. Jeśli DAC ma być podłączony tylko do odtwarzacza dysków optycznych, to w tej sytuacji lepiej kupić taki porządny odtwarzacz z drugiej ręki.

Witam

Kolega ma cały zestaw ze wzmacniaczem i kolumnami IQ nie pamietam modelu zaproponowałem mu kupno DAC-a aby poprawić jakość dźwięku - poproszę o pomoc w doborze - budżet to max 2000 razem z kablem .

Pozdrawiam

propozycja jest tylko jedna - uzywany cd w cenie 2000 i to juz zagra w przecdiwienstwie do tego daca podpietego do tej slabizny!!!

chwilowy brak działalności w audio.

Fakt wydać tyle kasy na dac do tego Cd to nonsens. Osobiście bym kupił:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam mam w sypialni i jak za swoją cenę gra świetnie. A do tego technicsa i tak będzie na wyrost.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a odtwarzacz zmieni na 840tkę.

Zamienił stryjek siekierkę na kijek. ;) Jak padnie transport, to żegnaj Gienia, bo się nowego nie kupi. Harman Kardon DVD 25 albo DVD 2550S połyka tego Technicsa dźwiękowo, a transport do kupienia od ręki. Po przeróbkach każdego sytuacja wygląda tak samo - Technics wyraźnie z tyłu.

Witam i dziękuje za wypowiedzi

Chciałem pomóc koledze a z tego co widzę to przy jego konfiguracji nic za bardzo nie zrobimy .

Oczywiście wyjście cyfrowe to tylko optyczne w tym odtwarzaczu .

Muzyka praktycznie , każda lecz głownie to rock , metal , elektronika , trochę jazzu .

Czyli reasumując , doradzacie wymienić odtwarzacz na lepszy transport + DAC , lub jeśli ktoś chce ulepszyć wrażenia dźwiękowe w oparciu o tą wieże to wystarczy jakiś DAC z przedziału do 500 złotych ?

Podejrzewam ,że kosmosu z poprawą dźwięku nie będzie ,ale czy to oznacza ,że wogóle nie ma szans poprawić wrażeń dzwiękowych ? Czy jednak jakaś tam selektywność , bas , sopran się poprawi ?

Nadmieniam , że to cały zestaw Technicsa : CD + PREAMP + AMP - kiedyś dostepny w Pewex-ie :) Stan jak z pod Igły dlatego , bardzo trudno go przekonać do zmiany sprzętu :) Nawet z tego co pamiętam to i kable miał nie złe .

No cóż jeśli faktycznie nic się z tym nie da zrobić , to może faktycznie zostawić temat w spokoju ?

Jeszcze raz dzięki za pomoc i pozdrawiam

A na pewno kolega jest posiadaczem TECHNICS SL-P770 czy może TECHNICS SL-PS770?

Bo w tym przypadku jedna literka "S" robi dużo różnice.

Różnicę robi literka "D" na końcu. SL-P w takiej wersji nie było, a SL-PS był.

Witam

Mam już całą specyfikację sprzętu , muszę przeprosić za błędy w tytule postu .

Więc tak To jest całą wieża TECHNICS : CD typ : SL-PS770A , Preamp typ : SU-C800U , Amp typ : SL-A800S , Interkonekt EAGLE , kable głośnikowe MOGAMI , Kolumny podłogowe typu : I.Q. ASPECT 5 A

Pozdrawiam

Jeżeli che zostać przy tej firmie to pierwszy i najlepszy krok to jak wyżej pisałem.

Sprzedać ten wzmak bo te dzielone to STRASZNE PADŁO pomimo fajnego wyglądu i zakup SUA 900MKII

Najlepszy DAC świata niewiele tu zmieni z tym wzmacniaczem

no tak tylko zerknąłem na allegro i to ok 800 zeta i co potem + DAC + tuning CD + coś jeszcze ? i dojdziemy do kwoty aby sprzedać to co jest i kupić nowe --- nikt nie zagwarantował mi na razie niczego co by polepszyło dźwięk w tym co ma mój kolega ---- tekst mój dac za tyle i tyle to lek na całe zło do mnie nie przemawia - nikt mi nie daje żadnej gwarancji polepszenia tego czy owego . 5 - 10 % różnica przy tej klasie sprzętu może być nie zauważona ------własciwie oczekiwałem bardziej konkretnych odpowiedzi w stylu muda44 - ten preamp i końcówka są do d..... i to do mnie przemawia --konkret - - magicy są bardzo potrzebni ale byćmożer dla nietoperzy którzy slyszą coś innego niż ja moi koledzy i być może inni forumowicze ?

Sorki za tekst ale okazuje się że pytanie wydawało by się banalne - okazuje się rozważaniem akademickim

Wydaję mi się muszę zakończyć ten post bo moja nie wiedza poglębia się z każdą wypowiedzią i to chyba n ie stety moja wina brak technicznej wiedzy sprowadza się do papki informatycznej :)

Pozdrawiam wszystkich i z konkretami prosze na priv

Pozdrawiam

Te dzielone wzmacniacze trzymaja cene wiec go sprzedac i kupic SUA900mkII.

Za reszte kasy i zamiast DACa dołozyc do lepszych kolumn ( sprzedajac obecne ) .

I to beda najrozsadniej wydane pieniadze chcac zatrzymac Technicsa.

Druga opcja to sprzedac całosc i dołozyc te 2000 do lepszych kolumn i powinno starczyc na uzywanego ( CD + wzmacniacz ) NAIMa czy Roksana.

I w tym przypadku uzyskamy jeszcze lepsze brzmienie.

A jak kolega nie chce sprzedawać elektroniki, to nich dołoży te 2kzł do lepszych kolumn. Przy muzyce jakiej słucha zrobi to największą różnicę.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A nie lepiej kupić SU-VX800 albo SU-VX920 zamiast tych dzielonek? Te to przynajmniej swego czasu zbierały dobre noty za dźwięk. Ja w czasach liceum celowo poszedłem w SU-VX820 zamiast SU-A800 lub SU-A900 mimo braku pilota. Przez Power Amp Direct czasami coś przyjemnego popłynęło z głośników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.