Skocz do zawartości
IGNORED

Blu-Ray Denon DBP-1611 UD lub DBT 1713UD jako transport

kominiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Cały czas nie mam dobrego źródła , mój zestaw to NAD 326 BEE + MA BX6 + jakieś tam kable :) , zastanawiałem się nad kupnem preferencyjnego CD NAD 546BEE , po odwiedzinach wielu forum i opinii was koledzy , mam niezły młynek hehe . co niektórzy naklaniajądo kupna dobrego CD nowego z dobrym wewnętrznym Dac-iem lub np jakiś dobry Blu-ray + DAC i będe mial wszystko w jednym . Generalnie to muza jest moim konikiem to ok 75 % reszta to filmy etc. etc. Głownie słucham CD ,ale też mam sporo plików wszelakich głownie MP3 i Flac .

Moje pytanie w poście nie j est bez celu - bo słyszalem o tych napędach jakies tam opinie , ale może są też inne o których nie wiem ? Interesowałby mnie raczej nowy sprzęt .

Bardzo proszę o pomoc ----- nadmieniam ,że to tylko opcja nadal mam w głowie nowy CD - ale to w pewnym sensie od opinii bardziej doświadczonych i oczywiście od odsłuchu będzie należał mój wybór .

Pozdrawiam

Gość rochu

(Konto usunięte)

Postawiłeś pytanie przedwcześnie.

Mówiąc oględnie - sam nie wiesz czego chcesz.

Zastanów się jakie masz oczekiwania co do sprzętu i na tej podstawie zdefiniuj swoje rzeczywiste potrzeby.

A wtedy ewentualnie zakładaj nowy wątek.

Witaj,

jeśli masz dużo plików muzycznych, pomyśl o dobrym odtwarzaczu strumieniowym z opcją DAC oraz jakimkolwiek transporcie (zwróć tylko uwagę, żeby urządzenie to miało w miarę sensowny napęd). Przykładowo świetnie w Twoim systemie powinien sprawdzić się odtwarzacz strumieniowy PIONEER N-50 oraz do tego dokup dowolny odtwarzacz DVD lub BD. Bezkompromisowym natomiast urządzeniem byłby Cambridge Audio Stream Magic 6.

Jeśli jednak chcesz pozostać przy klasycznym CD, do Twojego systemu pasuje idealnie NAD C546BEE, nie szukałbym niczego innego.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnego urządzenia.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam

plików mam sporo ale mam również CD i to też sporo ,chciałbym mieć możliwośc odtwarzania na dobrym poziomie CD ale nie chcę się odcinać od przyszłości - czyli pliki pod warunkiem że zgrają mi tak jak CD

Pozdrawiam

Rochu

masz rację ale chcę trochę sprowokować do odpowiedzi bo albo są ludzie którzy słuchają plików i wszystko powiedzą o strumieniach etc. są też ortodoksi z CD i nic ich nie przekona do niczego nowego :)

Ja jestem jakoś po środku - ale z przewagą jeszcze CD :)

Q21 wg ciebie to gdy mam pliki to mam kupić strumieniowca z Dac-iem + dowolny BD ? jaki ten DAC jest w środku ? i czy ten BD zagra mi tak jak Nad 546 bEE ?

No cóż, od jakiegoś czasu mam sieciowca Pioneer n-30 i płyt CD już nie stosuje. Radzę sprawdzić, albo nie sprawdzaj:-) Znam efekt. Teraz szukam czasu na zgranie mojej kolekcji płyt. Idzie jesień:-). To może. i czas się znajdzie. Szkoda mi tylko SACD.

No cóż, od jakiegoś czasu mam sieciowca Pioneer n-30 i płyt CD już nie stosuje. Radzę sprawdzić, albo nie sprawdzaj:-) Znam efekt. Teraz szukam czasu na zgranie mojej kolekcji płyt. Idzie jesień:-). To może. i czas się znajdzie. Szkoda mi tylko SACD.

Masz jakieś fajne pozycje SACD?może odkupię.daj znać na priva.

• 3 miesiące później...

Porównywałem kiedyś 1611 z wysokim philipsem chyba 9500 w stereo, jak dla mnie lepiej zagrał Denon miał lepszą scenę i był bardziej detaliczny. Z BD w stereo świetny jest marantz ud 5006 (słuchałem), podobno niesamowity jest oppo ale osobiście nie słyszałem.

Tak w skrócie, do tematu

Odnośnie Denon DBT-1713UD, jako transport może i może być ale:

- ma wyjścia audio : w HDMI i analogowe stereo

- wewnetrzny DAC taki sobie

- dane jak na zdjęciach, zobacz też manual

Podsumowując: dobrze wyjść z audio przez HDMI (DAC takiego wejścia najczęściej nie mają, trzeba dobrego ampli lub użyć audio de-embedder)

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.