Skocz do zawartości
IGNORED

ZABAWA Z BELKINEM.

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do zabawy z odsłuchem kabli głośnikowych Belkin. Oczekuję zgłoszenia się zainteresowanych z zaciekłej dyskusji jaka miała niedawno miejsce w temacie "kto słyszy kable a kto nie". Proponuję po 4 osoby z jednej i drugiej strony sporu,w teście wezmą udział pierwsze osoby które na tę zabawę się wpiszą. Wysyłam na mój koszt kable do pierwszej osoby która się wpisze,ona wysyła do następnej na liście na swój koszt itd. Wydaje mi się że na odsłuch i porównanie ze swoimi kablami wystarczy kilka godż,wysyłamy do następnej osoby na drugi dzień żeby nie przedłużać. Oczywiście każdy opisze jakie zmiany usłyszał,lub nie, względem swojego kabla.:)

Jest to lita miedż w formie taśmy o grubości 1mm szerokości 4mm.

Rydzu, mogę ci przysłać do zestawu, na czas testów (Zabawy), Belkin Pure AV Silver Series RCA 2m.Jeżeli się przyda daj znać.Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Gość rydz

(Konto usunięte)

A po co ten test? Tzn. jakie jest jego założenie?

Pierwszy post,piszesz się?

Do listy słyszących dopisuję Audio_Newby.

Jeszcze dwie osoby.

1 brewka.

2 pingwing.

3.StaryM.

1 fox 733.

2 Krisby.

3 Audio_Newby

No ale mnie to nie bawi :))) po prostu. Bo znam wynik testu. Otóż niesłyszący napiszą, że nie było różnic. A słyszący - że Belkin kiepski w porównaniu do tego, co mają.

Gość rydz

(Konto usunięte)

No ale mnie to nie bawi :))) po prostu. Bo znam wynik testu. Otóż niesłyszący napiszą, że nie było różnic. A słyszący - że Belkin kiepski w porównaniu do tego, co mają.

Niesłyszący napisze że nie słyszy,albo nie?,słyszący napisze że Belkin kiepski,albo nie?.

Chyba nie ma tu dzieci,proszę przecież o szczerość.

.

Bo znam wynik testu. Otóż niesłyszący napiszą, że nie było różnic. A słyszący - że Belkin kiepski w porównaniu do tego, co mają.

Może i błędne założenie. Ja do tematu podszedłem tak, że mając kabelki no name nie będę zaskoczony jeśli belkin okaże się lepszy. Natomiast będę zaskoczony jeśli w ogóle usłyszę różnicę. Nie widzę problemu w tym, żeby napisć jeśli "zagrają" lepiej. Nie mam uprzedzeń.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Ty nie masz uprzedzeń, rydz liczy na szczerość, a ja mam doświadczenie "pogawędek" w "temacie kabli". Wprawdzie sam święty nie jestem, ale wiem, jak to się odbywa. Ani słyszącym, ani niesłyszącym nie zależy na zmianie zdania, zmiana nie leży w niczyim interesie. Bo skończy się rozkosz antagonizmu. :)

Ani słyszącym, ani niesłyszącym nie zależy na zmianie zdania, zmiana nie leży w niczyim interesie.

Dlaczego?

Ja jako niesłyszący moge z czystym sumieniem napisać że nie słyszę wpływu kabli na dźwięk (o ile nie są to najgorsze z możliwych kabelków), aczkolwiek jeśli usłyszę różnicę aż szkoda byłoby o tym nie napisać. Może właśnie dzięki takiemu testowi ktoś z niesłyszących się "nawróci"...? Przecież propozycja testu którą wysunął Rydz skierowana jest do tych niesłyszących jak i też słyszących. Każdy może sprawdzić. Oczywiście wszyscy liczymy na szczerość :)

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Rydzu drogi napisałem, że słyszę muzykę nawet na śmieciowym sprzęcie ale czy to czyni mnie słyszącym? Dość sceptycznie wypowiadam się na Forum w kwestii kabli...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Rydzu drogi napisałem, że słyszę muzykę nawet na śmieciowym sprzęcie ale czy to czyni mnie słyszącym? Dość sceptycznie wypowiadam się na Forum w kwestii kabli...

W poście 36 zaliczyli Cię do słyszących, to dobrze czy źle?

Pozdro,

Yul

Gość Audio_Newby

(Konto usunięte)

Jest taki drobny problem terminale w moich Audio Physicach są tylko na banany więc nie będę mógł ich podłączyć.... więc chyba nie ma sensu mnie wpisywać na listę. Szkoda bo bym się pobawił. Może niech ktoś inny mnie zastąpi na liście.

Gość rydz

(Konto usunięte)
Fox733,usłyszysz jakąś zmianę napiszesz krótko,słyszę,może mi się wydaje zmianę w np paśmie takim a takim,to tamto,albo nie słyszę wcale,no nic trudnego. Słyszących z rzeżni jak to napisał SzuB brak:) Niech dopiszą się jeszcze dwie osoby i zamykamy listę.

Audio_Newby rezygnuje,więc trzech chętnych jeszcze.

Fox733,usłyszysz jakąś zmianę napiszesz krótko,słyszę,może mi się wydaje zmianę w np paśmie takim a takim,to tamto,albo nie słyszę wcale,no nic trudnego. Słyszących z rzeżni jak to napisał SzuB brak:) Niech dopiszą się jeszcze dwie osoby i zamykamy listę.

Audio_Newby rezygnuje,więc trzech chętnych jeszcze.

Niestety ale nie mogę się zapisać do testu ze względów logistycznych- pracuję za granicą.

Sorry za zamieszanie:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość rydz

(Konto usunięte)

Chętnych słyszących z wiadomego tematu brak :(

Dopisuję zatem kolegę Melepeta do listy,zgłosił się 4 w kolejności.

Może jeszcze ktoś chętny?

1 brewka.

2 pingwing.

3 StaryM.

4 Melepeta.

5 krisby67.

6 konradskala.

Brewka wysyłam wiadomość na priv.

Jak napisałem,taśma,lita miedż o grubości 1mm szerokość 4mm,dwa odcinki po około 4 m nie zarobione.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

To nie ma szans na Furutecha?

http://www.okazje.info.pl/okazja/sprzet-rtv/vivanco-wtyk-zlacze-typu-banan-2szt-do-przekroju-przewodu-max-6mm2-gold-seria-audio-41085.html To dla pana, który ma problem z bananami.Wkłada się kabel z boku, dokręca. Operacja trwa 3 sekundy i banan ląduje w terminalu głosnika.

Oczywiście dla wymagających są wersje ambitniejsze tego rozwiązania.

To może ja się wypowiem... Jeśli chodzi o kabel Belkin audio biały płaski a szeroki - tzw. "taśma" to używałem tego kabla przez dłuższy okres w moim systemie. Nie rozumiem po co niektórzy wypisuje że kable tejże firmy są "beee..", skoro nawet ich nie trzymali w ręku, a co mówiąc podpiętych do systemu. Od nośnie kabla głośnikowego "taśmy" to pokonał w moim systemie parę budżetowych kabli m.in. Cabletech - kupione u producenta, nie na alle..., Klotza 2x2.5mm2 - nie pamiętam oznaczenia, Procab 1x1.5mm2 - nie pamiętam oznaczenia.

Zaznaczam że nie jestem "głuchy" a z moim słuchem jest wszystko ok. ale żeby naprawdę poczuć zmianę barwę dźwięku, budowę sceny trzeb byłby przejść z budżetowego kabla na kable od powiedzmy ok.100zł za metr w górę. A po drugie inwestowanie w drogie kable w budżetowych systemach których używa pewnie 80%-90% na tym forum mija się z celem.

Dziękuje za uwagę

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Myślę, że ten kto będzie zamierzał wysyłać kable, powinien się odezwać do odbiorcy w odpowiednim momencie. ;)

Chciałbym tylko dodać, że wolałbym, by kable trafiły do mnie przed końcem listopada, bo potem wybywam z kraju na parę tygodni i wrócę w następnym roku. ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.