Skocz do zawartości
IGNORED

AUDIODRIVERS EU Kupował ktos u nich?

NickSon

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

UWAGA, ERRATA DO POPRZEDNIEGO POSTA.

1. Regulamin ma tylko jedną kartkę.

2. Czas realizacji zamówienia wynosi tylko miesiąc, nie półtora, z zastrzeżeniem, że "nie jest on jednak wiążący" :-)

Nie powinienem też pisać, że to fakty, bo większość to jednak moje wnioski i opinie. Faktem jest, że ceny brutto dla firmy są wyższe, że trzeba zapłacić z góry i zamrozić kasę, że czas realizacji nie jest dla nich wiążący, że firma nie może kupić towaru, który jest wylistowany w sklepie internetowym i że wszelkie spory rozwiązywane będą przez instytucję w Bułgarii. Reszta to moje interpretacje.

Piszę to, żeby wszystko było jasne.

Tak na marginesie. Kolejna firma, ktora uciekla z kraju z powodu rzadu muminkow wspierajacych dezercje przedsiebiorcow.

Takie firmy uciekaja z Polski w celu wyłudzania VAT. Wiec generalnie w dupie z takimi "przedsiębiorcami" niech spadają na Madagaskar.

UWAGA, ERRATA DO POPRZEDNIEGO POSTA.

Reszta to moje interpretacje.

śmieszne.To dlaczego napisałeś te wszystkie "nadinterpretacje" nie poparte faktami?

Takie firmy uciekaja z Polski w celu wyłudzania VAT. Wiec generalnie w dupie z takimi "przedsiębiorcami" niech spadają na Madagaskar.

rozumiem że uważasz ,że lepiej popierać kłody rzucane pod nogi firmom w Polsce?

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

rozumiem że uważasz ,że lepiej popierać kłody rzucane pod nogi firmom w Polsce?

Kłody... ja to rozumiem.

Mieszkasz w domu 4-rodzinnym pod wspólnym dachem.

Dach jest do remontu, wszystkie rodziny mają się złożyć na remont.

Jeden sąsiad mówi "mam to w dupie" nie składam się, za te pieniądze pojadę sobie na wczasy, a oni i tak wyremontują bo muszą.

I Ty oczywiście płacisz za tego sąsiada, bo co mu tam będziesz kłody rzucał...

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

To dlaczego napisałeś te wszystkie "nadinterpretacje" nie poparte faktami?

Interpretacje. I właśnie po to napisałem erratę i wylistowałem w niej fakty, żeby nie było takich bezsensownych pytań jak twoje.

Kłody... ja to rozumiem.

Mieszkasz w domu 4-rodzinnym pod wspólnym dachem.

Dach jest do remontu, wszystkie rodziny mają się złożyć na remont.

Jeden sąsiad mówi "mam to w dupie" nie składam się, za te pieniądze pojadę sobie na wczasy, a oni i tak wyremontują bo muszą.

I Ty oczywiście płacisz za tego sąsiada, bo co mu tam będziesz kłody rzucał...

...Wszyscy składamy się na ten dom, który jest do remontu, po czasie widzimy, że remont droższy, droższy i droższy, a fuszerki coraz większe, tylko ciecie jakoś ze złotymi zegarkami się afiszują....

...Wszyscy składamy się na ten dom, który jest do remontu, po czasie widzimy, że remont droższy, droższy i droższy, a fuszerki coraz większe, tylko ciecie jakoś ze złotymi zegarkami się afiszują....

Wniosek?

Ze złości nie płacimy za remont, niech się ten pier...lony dach nam zwali na głowe. Tak?

Czy może pozbyć się tych cieci, zmienić na uczciwszych?

A dach swoją drogą i tak trzeba wyremontować.

Czy Wy naprawdę nie rozumiecie że nie płacąc podatków to najpierw sobie sami strzelacie w stopę?

Taki cieć nawet jak będą mniejsze wpływy z podatków to i tak sobie skubnie na nowy zegarek kosztem pieniędzy np na opiekę nad niepełnosprawnymi.

Wniosek?

Ze złości nie płacimy za remont, niech się ten pier...lony dach nam zwali na głowe. Tak?

Czy może pozbyć się tych cieci, zmienić na uczciwszych?

A dach swoją drogą i tak trzeba wyremontować.

Czy Wy naprawdę nie rozumiecie że nie płacąc podatków to najpierw sobie sami strzelacie w stopę?

Taki cieć nawet jak będą mniejsze wpływy z podatków to i tak sobie skubnie na nowy zegarek kosztem pieniędzy np na opiekę nad niepełnosprawnymi.

Pozwolę się z tobą nie zgodzić. Mieszkam w Niemczech. Z żoną mamy w ciągu roku 16000 Euro wolne od podatku dochodowego. Do tego VAT jest niższy niż w Polsce i jest wiele ulg. Można n.p. wymeldować samochód i nie płaci się podatku ani ubezpieczenia. W Polsce jedynym sposobem na wymeldowaniu samochodu to zezłomowanie go.

Otóż podatki są pobierane od tych co coś produkują i dawane tym co nic nie wytwarzają. Im więcej podatków tym mniej jest produkowane i tym więcej obiboków mamy których trzeba utrzymywać. W Polsce podatki są najwyższe w Europie i skutek jest taki jak widać.

"dio":

Panowie, Polską kasę to wyprowadzają: markety,montownie, banki, i to od tych instytucji nie powinniście kupować towaru!!!

Kilka Polskich firm, które zapłącą podatki poza naszym krajem nie ma żadnego wpływu na stan nasezego państwa!!!

kasjerka w niemieckim Kouflandzie zarobi wielokrotność odpowiedniczki z naszego kraju- nie pracując w niedziele i święta!!!, sprzedając przedewszystkim towar niemiecki!!!!

włoski monter samochodowy we Włoszech też kosztuje kilka razy więcej, jednak, gdy przyjdzie kryzys to nie licząc się z kosztami państwo włoskie dofinansowało (fiata)i produkcja z polskich montowni poszła do właścicieli!!!!!

banki- opcje walutowe!!!!!- chyba bez komentarza!!!!- (około miliona polskich rodzin "udupionych")-kogoś to interesuje?

a bodajże 800 firm, które padły przy budowie autostrad!!!(fenomen na skalę światową!!!), afirmy matki często zagraniczne zgarnęły kapitał i poszły w piz...u!!!!

a stadiony.....

a madonna....

bla,bla,bla....

(acha, a w niemczech skracają wiek emerytalny...na 63...)

A na koniec kolego "dio"-(Czy Wy naprawdę nie rozumiecie że nie płacąc podatków to najpierw sobie sami strzelacie w stopę?)- dobre słowa, zły przykład!!!- myślę, że trafniejsze przedstawiłem wyżej.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Masz rację - 100%.

Natomiast wszystko to nasunęło mi pytanie: co jest nie tak z naszą "branżą"? Nikogo nie dziwi faktura w sklepie AGD, u mechanika ani w Castoramie. Dlaczego więc, jak ktoś chce, żebym mu coś zbudował i mówię "daj dane do faktury", to przeważnie słyszę: "oooooo, dostanę fakturę??? suuuper, pierwszy raz!". Co jest nie tak z ludźmi? Kto nam robi opinię szarej strefy i kombinatorów?

Pewnie, po co płacić podatki i kupować produkty w firmach które uczciwie działają na rynku. Lepiej mieć coś kilka złotych taniej i chwalić się jakim to ja jestem cwaniakiem bo oszukałem i okradłem państwo. A potem płacz i lament bo dziury w drogach, słaba opieka zdrowotna i socjalna. A wiesz dlaczego w Niemczech jest lepiej i mają niższe podatki? Bo tam nikt nie oszukuje państwa, każdy wspiera niemieckie sklepy i nie patrzy jak zaoszczędzić kilka złotych kupując w firmach które oszukują na podatku.

To tylko w Polsce jak ktoś coś ukradnie, ale uda sie kogoś oszukać to uwaza się za cwaniaka i bohatera który przechytrzył "system". Oczywiście swoje oszustwo i kradzież musi jakoś wybielić i uzasadnić, dlatego narzeka na wszystko wokół, jakie to wszystko jest straszne i niedobre, a on biedaczek musi tu kombinować. Ale sam nic nie zrobi żeby w Polsce wreszcie było normalnie.

W Niemczech nie ma czegoś takiego jak faktura. Jest paragon i rachunek przy czym firmie do rozliczenia VATu wystarcz zwykły paragon. W Polsce wymyślili sobie fakturę co powoduje zwiększenie biurokracji a co za tym idzie zwiększenie podatków i zmniejszenie wydajności pracy bo przy każdym kliencie trzeba sobie zawracać dupę wypisaniem faktury. To po pierwsze.

Po drugie podatki firma płaci nie od tego co sprzedała ale od tego co zostało zapłacone. Znaczy to że jeżeli ktoś cie walnie w rogi weźmie towar i nie zapłaci to nie płacisz podatku. Płacisz podatek od tego co przyszło na konto.

Poza tym nie ma czegoś takiego jak obowiązkowe rozliczenie PITu. Na koniec roku muszą się rozliczyć jedynie osoby które mają działalność. Pracownicy nie robią tego w ogóle chyba że chcą otrzymać zwrot nadpłaconego podatku.

Oznacza to kilkadziesiąt milionów osób mniej rozliczających podatek i kilkadziesiąt tysięcy mniej urzędników dostających wypłatę i w sumie zmniejsza to podatki.

Niestety Polska jest krajem biurokratycznym który chce we wszystkim kontrolować obywatela a to kosztuje. Nikomu jest nie jest to do niczego potrzebne i hamuje jedynie gospodarkę. Wysysając pieniądze z gospodarki w niepotrzebną biurokrację a jak wiadomo żeby gospodarka mogła prawidłowo funkcjonować potrzebuje pieniądza.

A w Chinach VAT dla małych firm wynosi 3 %. Ale w tym samym kraju także są obozy pracy gdzie ludzie są Tak mamieni że w wywiadach mówiąc tylko o szczęściu i radości ze mogą pracować, żyć, żenić się i umierać w zamkniętej przestrzeni odizolowanej terytorialnie i informatycznie od świata !!. Każdy widzi co chce widzieć. A Ludzie którzy tylko krytykują i narzekają to wielki ŻAL - bez komentarza.

A w Niemczech to a w Niemczech tamto - rzygać się chce ...

....

Oszustwo , złodziejstwo to Choroba - uzależnia jak narkotyk !!. I obojętne czy okrada Tuska czy sąsiada !!. Jutro będzie twoim sąsiadem i okradnie Ciebie !!.

Złodziejom powinno się ręce ucinać !! W niektórych krajach nadal tak robią ! a nie klaskać jaki on Sprytny i wybitny ... Zwykły nieudacznik bo nie potrafi prowadzić interesu legalnie. Taki sprytny dopóki nie okradnie Ciebie !!

A w Niemczech to a w Niemczech tamto - rzygać się chce ..

Nie chcę żeby to co teraz napisze zabrzmiało złośliwie. Nie to mam na myśli.

Żyłem w Polsce 40 lat i w Niemczech 12 lat. Ja mogę coś na ten temat powiedzieć. Ty nie masz na ten temat zielonego pojęcia. Trzeba po prostu zaznać normalności żeby dostrzec polskie absurdy. Ktoś kto w Polsce przeżył całe swoje życie niestety ma spaczoną percepcję. Dla takiej osoby jest to po prostu norma. Trzeba kilku lat z dala od tego absurdu żeby odzyskać normalne postrzeganie rzeczywistości.

Bo tam nikt nie oszukuje państwa, każdy wspiera niemieckie sklepy i nie patrzy jak zaoszczędzić kilka złotych kupując w firmach które oszukują na podatku.

polskie supermarkety?

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Z punktu widzenia kraju, to jeden zegarek Nowaka wart wiecej niż strata budżetu na działalnosci takieij firemki.

Jak obcinać ręce, to trzeba zacząc od najbardziej "sprawnych". Ryba psuje sie od głowy...

Czyli uważasz że wszystko jest w porządku i można pozwilić sobie na wspieranie firmy która ewidentnie nie działa do końca legalnie. Czyli jak zapłacisz za głosniki kilka tyś i ten sklep będzie zamówienie realizował 7 miesięcy albo nagle strona zniknie z internetu to pretensje powinineś mieć do tylko do siebie. Bo myśle że gdyby tak sie stało to nagle zmieniłbyś zdanie i płakał byś że oszukał cie ktoś, komu wcześniej przyklaskiwałeś.

To tak jak z mlodzierzą JP. Przy kolegach i widzach krzyczy że nienawidzi Policji. Ale jak mu ktoś mordę oklepie za rogiem to jeszcze głośniej krzyczy: "Ratunku!! Pomocy!! Niech ktoś wezwię Policję!!!"

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Widzę, że niektórym udzielił się nastrój retoryki rodem z Bocznicy. W związku z tym chciałbym przypomnieć, że jesteśmy w dziale merytorycznym, w ściśle określonym wątku tematycznym.

A póki co wygląda na to, że niektórzy dyskutujący "ze wszystkich stron barykady" bardzo pragną aby wątek znalazł się na Bocznicy, skoro zmienili formułę dyskusji na kłótnię polityczną, pomiędzy zwolennikami i przeciwnikami określonych teorii. Chyba Wam się wątki pomyliły, albo i nawet fora....

Demonstracje polityczne i tzw. "reżimowa" retoryka jest kompletnie nie na miejscu i ma się nijak do wątku dotyczącego oceny ryzyka i wiarygodności biznesowej określonego podmiotu. A i wygląda na to, że zasadniczo wątek wyczerpał swoją formułę, gdyż pierwotnie dotyczył potencjalnego zakupu produktów w polskiej firmie. A z ostatnich informacji wynika, że przerodził się w wątek o firmie zagranicznej, bodajże bułgarskiej. Nawet domena z tytułu wątku już dawno wygasła.

A skoro już macie nieodparte i niepohamowane pragniecie napieprzać się politycznie, to sio na Bocznicę. Macie tam pole do popisu wystarczające. Tutaj proszę sobie odpuścić tego typu demonstracje.

Cadam: Chciałbym tylko przypomnieć że VAT płaci konsument a nie sprzedawca. ???? od kiedy???

Każdy po kolei płaci nadwyżkę Vatu pomiędzy sprzedażą, a zakupami (mowa o firmie), i oczywiście konsument na końcu płaci Vat od całości!!!!

Father_PiO-A jak firma kupuje od firmy? To co, chciałoby się mieć legalną fakturę, nie?

W moim przypadku wyroby sprzedaję tylko do firm, więc 100% faktury. Ale za to nie muszę mieć kasy fiskalnej.

Zresztą ja jestem za płaceniem podatków co przekazałem kilka postów wyżej, ale gdy mamy możliwość przeniesienia działalności poza granice celem zmniejszenia tej daniny tak jak to zrobił AUDIODRIVERS EU- gdy jest to tylko legalne, nie widzę żadnego problemu, przecież to logika i ekonomia!!!

A ja postanowiłem kupić w audiotransducers na działalność gospodarczą i chciałem dostać fakturę. I wiem już na 100%, ze są to oszuści i nie chcę mieć z nimi nic wspólnego.

Kilka faktów.

1. Nie odmówili mi FV, bo natychmiast bym wiedział na 100%, że są oszustami.

2. Ceny dla firmy są wyższe niż dla osoby fizycznej. Jaki z tego wniosek? Audiotransducers w ogóle nie płacą VATu, po prostu oszukują na podatku, a to, że podnieśli mi cenę, to ich jedyny zysk, jaki będą mieć.

3. Żeby coś kupić u nich na firmę, trzeba podpisać 3-kartkowy regulamin, w którym jest między innymi napisane, że trzeba zapłacić z góry, nie ważne jaka to kwota, do tygodnia od złożenia zamówienia (każda normalna firma wystawi FV płatną na termin), po czym kasa jest u nich zamrożona, bo... czas realizacji każdego zamówienia wynosi półtora miesiąca, nie jest negocjowalny, a jakiekolwiek przekroczenia tego terminu (nawet i dwuletnie!) nie mogą być podstawą do jakichkolwiek roszczeń, zerwania umowy, zwrotu kasy, itp., a choćby nie wiadomo co się stało, choćby i archaniołowie z nieba zstąpili - kasa nigdy i w żadnych warunkach nie podlega zwrotowi, co najwyżej w innym typie towaru. Co im wpłacisz, to już nigdy tego nie ujrzysz.

4. Firma nie może kupić głośników, które są dostępne w sklepie internetowym. Czemu? BO NIE. Bo są tylko dla zwykłych klientów (czytaj: bo musieliby je sprzedać po odjęciu VATu, czyli ze stratą).

5. Na deser stwierdzenie, że wszystkie ewentualne problemy są rozstrzygane w Bułgarii, przez sąd bułgarski, według prawa bułgarskiego. Mówiąc prosto: "jeśli postanowimy cię wyruchać, to możesz nas szukać po Bułgarii, powodzenia, frajerze".

Z Bułgarii to oni raczej widzieli ale tylko bułgarskie wino w Biedronce. To kilku leszczy a być może słupów do wyłudzania VAT na karuzeli podatkowej. Zamiast odsprzedawać towar do firmy inicjatora to trefne fanty upłynniają po kraju. Nie ma żadnej firmy, żadnego regony nipu ani rejestracji vat. W Bułgarii jak zwykle tylko adres providera internetowego czasem virtualne biuro dla uwiarygodnienia oszusta.

Tę działalność z zadziwiającym zaangażowaniem promowali na forach tacy pryszczaci uczestnicy pewnego forum DIY. [plus tradycyjnie kilku korwinowskich idiotów wtórujących im w każdej sprawie o której nie maja pojęcia]. Jak Skarbówka zgłosi się po niezapłacony VAT do ich rodziców to poczują wolny rynek pasem na dupie.

Nawet domena z tytułu wątku już dawno wygasła.

Domena zmieniła się z audiodrivers na audiotransducers - to ci sami ludzie.

Informacje umieszczane na stronach internetowych mogą być przecież dowolnie zmieniane. Tak jak zmieniali regulamin tak zwanego sklepu w tym miesiącu. Po prostu czytają ten temat i osuwają ze strony wszelkie deklaracje mogące być punktem zaczepienia dla klienta. Obecnie napisali że fakturę i adresy do reklamacji otrzymamy z paczką :-) :-) :-)

Zapewne z powodu przynależności tej super "firmy" do loży masonów. Najpierw jednak trzeba będzie nabyć od nich fartuszek i kielnię :-)

Nie wiem jak gdzie indziej z masonami ale sądząc po zamieszczonym numerze kierunkowym ci akurat siedzą w Poznaniu. Co jakoś tak jest zbieżne z powszechnymi w Polsce opiniami o uczciwości mieszkańców tego miasta.

Na marginesie tej dyskusji mała ilustracja na temat przestępstwa karuzelowego - czyli wyłudzania VAT w Polsce. Po 2004 roku Polska stała się rajem dla oszustów dlatego właśnie wprowadzono na towary strategiczne - głównie stal - złom i ostatnio wyroby stalowe - odprowadzanie vatu przez nabywcę.

W oszustwach VAT istnieje potrzeba częstego zmieniania słupów pośredniczących, najlepiej na te zarejestrowane w krajach z którymi mamy jeszcze przed-unijne umowy o unikaniu podwójnego opodatkowania. Cypr jak wiadomo już odpadł z tej gry w zeszłym roku, pozostały jeszcze Czechy i Bułgaria właśnie.

tutaj opis mechanizmu oszustwa karuzelowego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

i prosta ilustracja pokazująca jak łatwo okraść Polaków przy pomocy rozliczania VAT:

post-5019-6301_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.