Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do HK AVR165

b3rs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od wczoraj jestem posiadaczem HK AVR165 i potrzebuję do niego kolumn. Nie jestem jednak do końca pewien czy 5.1 będzie dla mnie najlepszym rozwiązaniem.

Rozmiary pokoju to 5x3 m ze skosem, pod którym stoi TV (ok. 1,1 m od ścianki). Na wysokości TV zmieści się kolumna o wysokości ok. 1 m i głębokości ok 0,4 m. Odległość od TV to jakieś 2.4 m czyli za plecami zostaje jakieś 1,5 m.

Zestaw będzie służył do oglądania TV oraz słuchania muzyki rockowej.

Miałem okazję wypróbować AVR na JBL-ach e 80 i efekt był całkiem niezły.

Proszę o jakieś propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/98440-kolumny-do-hk-avr165/

Jezeli kupiles juz amplituner kina 5.1 to nie zastanawiaj sie nad kupnem kompletu kolumn bo w zestwieniu 2.0,2.1 to bedzie kastracja jego mozliwosci i bezsens zakupu.Swoją drogą za te pieniądze mogłes mieć hk 3490 który w aplikacji 2.0,2.1 przy muzyce sprawdziłby sie znacznie lepiej i do oglądania tv tez by się nadał.Co do głosników mozesz zobaczyc np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Dynamika klipschów i ocieplenie harmana dobrze sie dopełniaja i powinny ci sie spodobać przy muzyce której słuchasz,rozmiarowo też będa dobre.Wiekszych kolumn nie pakuj do tego pomieszczenia max ten typ lub podstawkowce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

AVR 165 kupiłem po okazyjnej cenie, poza tym zależało mi na HDMI. A kolumny chciałem kupować z naciskiem na Fronty tj. Stereo i myślałem że jak rozłożę zakup w czasie to będę mógł kupić lepszy zestaw.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.